Jump to content
Sign in to follow this  
brightideamedia

Issues with format changing

Recommended Posts

brightideamedia

On the home page the text on the bottom of the page is HUGE and the alignment throughout the page is out of wack. Any ideas? Really need to get this fixed quick!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew

probably a markup problem in your content. Have you run the W3 validator on it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
brightideamedia

What is the W3 validator and what does it do?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew

tests to see if you have any 'unclosed' tags or html markup issues... http://validator.w3.org/ second option is to use firebug to look for problems too (see video tutorial by Adam) Finally, you can also post a live link if you want us to look closer..

Share this post


Link to post
Share on other sites
brightideamedia

It only does this on certain computers so when I get to one of those computers I will see if I can get a live link up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
brightideamedia

[url=http://www.cloudforchair.com] Here is the link. The issue is not a sporadic one in that the users that do experience the issue always experience the issue. Most users do not have a problem viewing the site correctly. From what we can tell from those who do experience the issue is that it seems to only occur for users using the Windows explorer browser. Although it does occur across different Windows OSes (Vista, XP and XP Pro). This is not to say that it all users of Windows Explorer are experiencing the problem. But again, those who do experience it, always do. Hope that makes sense. Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cmunns

This is generally a problem with laptops running IE because they often have a different default resolution for reading font sizes. The user can change this on their computer, but that is not going to help us at all because they don't know that. Is the problem with just the headers, or all of the text including paragraphs beneath the headers?

Share this post


Link to post
Share on other sites
brightideamedia

oh that interesting,but the people that have said they are having problems on our website are not using Laptops..... It's with all of the text though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cmunns

Follow this link: website validator You have many unclosed tags. Since your doctype is xhtml not html all your `

` tags need to be `

` tags...many images are also missing the "/" before the end ">" Hope this helps

Share this post


Link to post
Share on other sites
brightideamedia

Thank you it is now fixed!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×