Jump to content
Sign in to follow this  
johnwnguyen

Why is deep integration such a pain.

Recommended Posts

johnwnguyen

i swear ive looked at least 100 different articles on deep integration.. i've tried just about every possible config. and this just isnt working on my site. the forum page just loads a blank white page. ive exhausted every posting on deep integration on this forum. sooooo frustrating...pulling hair out.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cmunns

Try commenting out the line of code that you added to bb-config.php to get the deep install going. If it's not white anymore then the path to the require_once file is wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnwnguyen

i commented out my "require_once" code and get this message: Deep Integration With WordPress Required It appears your WordPress installation isn't deeply integrated which is required for Platform Forum to work correctly (it needs access to WP functions). More info: Your WordPress install needs to be loaded on your forum pages, so we can use WP's functions. This is done by "including" (with a line of code) the wp-load.php file from WordPress. For help, please see bbPress.org, the info here deep integration with WordPress and contact your host for the path to include your WP install. My code is: require_once(dirname(__FILE__) . '/../wp-load.php');

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnwnguyen

ive also tried these variations: require_once(dirname(__FILE__) . '../../../wp-load.php'); require_once(dirname(__FILE__) . '/../wp-load.php'); require_once(dirname(__FILE__) . '/home/gototeni/public_html/wp-load.php'); require_once(dirname(__FILE__) . '/public_html/wp-load.php'); My bbPress install is sitting inside of my Wordpress install

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kate

Hi John - It looks fine from here. Did you get the issue fixed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnwnguyen

No, deleted my SQL database 4 times and started over 4 times. No dice. I keep getting a blank white page when i do the deep integration process.

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnwnguyen

only way for me to get back into bbPress is if i delete the PageLinePro theme from bbPress

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew

Hey John, Did you try contacting your host to get the right path? You don't necessarily need to use the `__file__` to get it right. The blank white page is a PHP error created by getting the wrong path name.. (its a require statement) Did you try contacting your host for the right path to the file? How about the bbPress.org forums? Sorry its such a pain, all I can say is that things are always getting better and the forum, once implemented, is more professional than anything else out there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tsktom

One item that is missing from the docs that I've seen is this: the db prefix for bbpress must be different than the db prefix for wordpress.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×