Jump to content
Steve Webb

DMS editor not loading

Recommended Posts

Steve Webb

I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.

Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.

I even had our host restore from a backup a week ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.

Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).

Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.

Can someone please help?  Not sure what else I can do here...

Thanks in advance.

-Matt

Screen Shot 2017-08-09 at 3.13.32 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ray

Hi @Steve Webb

What version of DMS are you using? also, so you have a link to the site? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steve Webb

Hi Ray.  Thanks for replying.

Running version 2.2.4 of DMS.

The site is imetropol.com

Any help would be hugely appreciated!

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steve Webb

Hi Ray,

Thanks again for the reply and for your help.

Still trunning into troubles here.  I downloaded the latest version on the my-account page, which says that it's 2.2.5, but when i look at the changelog txt in the zip, it's saying it's 2.2.4.

I installed it, and Wordpress is telling me it's 2.2.4 as well.  Not sure what to do there as I don't know where else to get an updated version.

Also, I got a new API key for G maps, and placed the script in the DMS Header Scripts Fallback section, and checked the javascript console again.  It's now telling me that I have multiple API keys loading.  I have attached a screenshot.

Also confused as to why this is happening in the first place.  Nothing was changed, and the maps were working along with the rest of the site last week.. 

Again, and insight or things to try next would be very welcome.  I need to update the site and am at an impasse.

Thanks again.

Screen Shot 2017-08-10 at 4.19.38 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steve Webb

Anyone out there that can help!?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steve Webb
On 8/10/2017 at 2:24 PM, Ray said:

Seems like you're missing a key for Google maps, here's how to get one: https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/get-api-key

Also, try updating to the latest DMS version 2.2.5

@Ray Just checking if you can help at all with my last reply, or where to turn.  I am getting very desperate here and am not receiving any reply from hello@.

Please let me know!  Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ray

Seems like you're trying to load the google maps API twice, try removing one. Do you have multiple maps instances on the same page? if so, try removing the API data from one of them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steve Webb

@Ray

THANK YOU for the reply.  I do have a contact page that has three instances of the map section, showing our three locations.  This has always worked fine for us in the past; this is the first time it's giving us trouble.

I am not sure how to remove one of the API data, as I can't get into the editor to remove or edit anything.  Everything is in sections.  Is there a way to remove sections or data within the sections without using the DMS editor?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ray

You didn't have to add scripts to the DMS Header Scripts Fallback section. Just enter the Google Maps API key in the section options: https://cl.ly/mEIl

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steve Webb

@Ray

Thank you again.  But that's the issue that I have - I can't get to the section options, because the editor is not working.  The screenshot you sent is the section options within the editor.. mine just keeps on loading forever (attached).

I have removed the API key script.  Issue persists.  Again, there have been no changes to the maps at all before this issue started.  I merely removed some text from a Text Box section at the top of the homepage.

The next time I went to edit the site, the editor is no longer loading.  I really don't want to have to rebuild the site.. but I just don't know what's wrong here, or how to fix it.

Screen Shot 2017-08-29 at 5.00.20 PM.png

Screen Shot 2017-08-29 at 5.00.17 PM.png

Screen Shot 2017-08-29 at 5.05.00 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ray

Try renaming the maps folder to something like "maps123" it's in the DMS theme folder under "sections > maps"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steve Webb

@Ray  Hey Ray.  This unfortunately didn't help any either.  I don't know what else to do other than rebuild the site, which is super duper frustrating.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • Steve Webb
      By Steve Webb+
      I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.
      Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.
      I even had our host restore from a backup a few weeks ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.
      Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).
      Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.
      Can someone please help?  Not sure what else I can do here...
      Thanks in advance.
      -Matt

    • tuciudadenred
      By tuciudadenred+
      Hi everyone, what happens is that the web page metrosalarmas.com has a google tags which I have not attacked where I can look to remove those tags and be able to locate the correct ones.
    • JawDesigns
      By JawDesigns
      Hi everyone,
      Flywheel have reported errors on my clients site 'www.racewaredirect.co.uk' and it's not loading. Can someone please provide some information on how to fix this? The site has never experienced these issues before.
      Thanks,
      James Wilson
    • MissT
      By MissT+
      Hi there,
      I've got an issue with 3 websites built with DMS since I migrated them from http to https that I need help with please.
      When any changes are made - e.g. new posts added or existing posts amended - certain sections of the live site seem to break e.g. image headers hang and don't load (b/g on canvas section), sliders hang and don't load (Revslider), flipper section doesn't load.
      Logging in and then clicking 'Edit the site using DMS' seems to fix the problem. Often if I try to open up another browser window to edit the site / re publish I'm unable to as the page wont load / hangs while trying to load.
      Any ideas how to fix this? On a couple of the sites I've installed a caching plugin as I thought it might be a loading speed issue but it's still happening.
      Website URL's can be provided privately.
      Many thanks in advance.
×