Jump to content
Jonathan Eugster

[Solved] Multisite Pro Activation Error

Recommended Posts

Jonathan Eugster

I have a grandfathered dev account and am unable to activate subsites on my multisite network.

Tried disconnecting and reconnecting account. Only main site is shown as activated.

Since pro activation has been off and on for subsites I added code to hide the pagelines watermark (bottom left image/link). Could that be flagging the account not to activate or something?

Network is on AWS Elastic Beanstalk, is there a port that needs to be open for authentication?

TY

Edited by Jonathan Eugster
sp (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

PL5 only requires that the plugin be network activated.

Then as the network admin, you go to the network admin area and activate PL5 there, all 'subsites' can the use PL5 activated.

Theres no need to activate each subsite, you shouldnt be even able to activate the plugin on subsites, im not entirely sure how you are doing that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jonathan Eugster

Seems to have been a cookie error, clearing cookies resolved the issue.

Thanks very much for the prompt reply.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon
3 minutes ago, Jonathan Eugster said:

Seems to have been a cookie error, clearing cookies resolved the issue.

Thanks very much for the prompt reply.

No Problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jonathan Eugster

Was wrong, problem was resolved on the root site but persists on all others

Will keep troubleshooting and let you know if I can resolve. Might be a CDN problem...

Share this post


Link to post
Share on other sites
hpsischool

Having the same issue...

Able to network activate and have active on main domain (www.haverhill-ps.org) and one subdomain (hidden in development), but will not pro activate on another subdomain.  Tried deactivating/reactivating, clearing cache and cookies on server and in browser...

Thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

I still dont understand how you are pro activating subsites, all subsites should just show the settings, no account tab.

There should be no way to activate subsites.

Are you all using the latest version?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hpsischool

Yes, newest version.  My install steps were as follows:

  • Install plugin from Network admin and Network Activate (including the desired Extend options)
  • Pro Activate at main domain and adjust settings (Pro Options)
  • Visit subdomain to develop

One site carries through the settings without an issue, the other sees the pro features but the checkmark for removing Pagelines credit is unchecked and grayed out.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jonathan Eugster

I should have wrote that the subsites are not activated, as in the pro options are greyed out.

The account is activated on the main site and there is no account tab on the subsites. Yes latest version is active.

No luck so far. 

 

Edited by Jonathan Eugster (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
hpsischool

Just revisiting this as we were looking to make design changes to one of our sub-sites, but the Pro options are still grayed out...any updates? Running latest version of Platform (v 5.1.8). Any further thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites
edgarcheverier

Hi, 

Do you have 3 pro Sites available and can you only use one?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
hpsischool

That's correct.

Share this post


Link to post
Share on other sites
edgarcheverier

Do you have all your sites on one Wordpress dashboard?

Because if you have the WordPress Multisite allowed, all pages share the plugins so you don't need to activate PL in your sub-sites.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hpsischool

No, each has it's own - standard multi-site setup (as far as I can tell). It's activated on the main domain, where the subdomain's Dashboard > Pagelines area only has Settings and Extend with all Pro options greyed out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • Anthony CALCI
      By Anthony CALCI+
      Hello,
      I can't activate my Pro account on http://calcipatrimoine.theproofingcompany.fr (miror site of http://calci-patrimoine.com)
      When I click on "Activate Pro" button of the Account section, nothing works.
      Also, do I need to activate DMS with a DMS key in the Pagelines Updater ?
      Regards,
      Anthony
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      I am working on a multisite installation and had some questions regarding the themeing options. All the sites will have the same structure but each individual site would need a different h1 font and link color. I had originally thought that I would program/edit the parent theme to have a certain set of templates, font sizes, etc. and then that would feed to all the individual sites where I could activate the child theme and use the child theme to define the individual sites' specific link color, heading fonts, etc. So, what I was shooting for was:
      Parent theme = shared by all sites
      Child theme = specific to the minor customizations on a per site basis.
      Is this possible? Am I misunderstanding how these would actually deploy to the different sites?
    • norbert
      By norbert
      I just installed a fresh wordpress installation and wanted to connect Platform 5 plugin.
      www.shopfotografie.nl
      after clicking 'connect', nothings happens ( Als clicking on e.g. extend in the menu, no change is visible)
    • Jonathan Eugster
      By Jonathan Eugster+
      I have a multisite installation where the main site is pro activated, but none of the subsites are allowing me to change pro options. The subsites are on mapped domains.
      So far I have:
      1) refreshed the account
      2) disconnected then reconnected account
      3) network deactivated the reactivated pl5 plugin
      4) deleted and reinstalled pl5 plugin
      5) cleared cache / cookies
      6) added recommended urls to WordFence whitelist
       
      Some environmental factors
      Network is hosted on EC2, assets served from Cloudfront CDN. DMS is also running on the network.
      This is an old network with had a domain mapping plugin until recently, perhaps this is a factor?
      main site url is http://mechame-env3.us-east-1.elasticbeanstalk.com/
      a subsite that is not allowing pro options is http://redravendrone.com
      I'm stuck, help please.
       



    • claudedagenais
      By claudedagenais+
      Hi, I'm looking to make the move to multisite with MultilingualPress instead of using WPML.
      I was able to configure Wordpress to work in multisite mode, to get MultilingualPress to work and have pages in both language that I want. I can make changes to my primary language pages in Pagelines, but in the secondary pages (other language), any changes I make are not saved. When I click on save it looks as it is saving but as soon as I reload the page all changes are gone.
      So am I missing something that I should do to get Pagelines to work in multisite mode? I get that PageLines Platform 5 need to be activated in network mode, I've tried to activate the other plugins & themes in network and individually on the sites.
      Tx
       
×