Jump to content
micstepl

[Solved] Slow page ressources

Recommended Posts

micstepl

When user, calling a PL-WEB-Site ... ist daramatically slow in some cases

  • why is PL5 offering all ressourcesfrom the WP-directory
    • wich Works fine (Speed)
    • eg. ... SITE-URL/wp-content/uploads/image.jpg
  • >>>> except these from eg. Pins, Post-Loop, etc ???
    • the later one get downloaded form a URL  ... SITE-URL/Download/image.jpg 
    • these slow down pageload time
  • try and analyze with

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

example?

Also, please stop using bulleted lists and coloured text, it makes you post totally unreadable.

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl
On 20.1.2017 at 0:55 PM, Simon said:

example?

Also, please stop using bulleted lists and coloured text, it makes you post totally unreadable.

if there is an issue with bullet-lists and color, please eliminate the format function - I suggest.

Edited by micstepl (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl
On 20.1.2017 at 0:55 PM, Simon said:

example?

Also, please stop using bulleted lists and coloured text, it makes you post totally unreadable.

Example: www.dersteiner.cc

- see the two Post-Loop Images.

- see the screenshot attached (from https://gtmetrix.com/)

screenshot.png

Edited by micstepl (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon
14 hours ago, micstepl said:

if there is an issue with bullet-lists and color, please eliminate the format function - I suggest.

We are not about to disable a basic editor function because you cant use it.

Im afraid that image is quite useless, Without the url how am i to test the site at all?

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl
6 hours ago, Simon said:

We are not about to disable a basic editor function because you cant use it.

Im afraid that image is quite useless, Without the url how am i to test the site at all?

I mentioned my site above: http://www.dersteiner.cc

br & thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl
14 hours ago, Simon said:

The page appears to be waiting for this to load, and it errors out.

https://cl.ly/40150N3j2g2N

Some sort of security plugin.

I disabled WordFence .... still the same problem.
Why is PL downloading images from /download/   ?

I did another test: It seems a LOOPS is causing one Part of the speed issue + JOURNEY the other part (see test page: http://www.dersteiner.cc/dersteinerspeed-test/

Edited by micstepl (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

You must have had your media storage set to downloads folder instead of the default uploads folder. This isnt anything PL5 would ever do.

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl
1 hour ago, Simon said:

You must have had your media storage set to downloads folder instead of the default uploads folder. This isnt anything PL5 would ever do.

No, I have not done that (and in my opinion nowhere)
- See, that ALL the rest of images come from ... /wp-content/uploads/ ...
- Only the Images form LOOPS, PINS, etc. that come from a "Post View" are from ... /downloads/ ... 

Comment @ ... /downloads/ ...  
This is a non existent directory in FTP + This causes the issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

PL5 has never used images from a downloads directory.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl
1 minute ago, Simon said:

PL5 has never used images from a downloads directory.

 

how can we solve this? Seems to be an issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

Well if the images are the posts thumbnails, then go to each post and update the image url.

PL5 would never invent a directory for images, you must have used that url at some point.

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl
30 minutes ago, Simon said:

Well if the images are the posts thumbnails, then go to each post and update the image url.

PL5 would never invent a directory for images, you must have used that url at some point.

I have checked all relevant post-images on my site.

They rside all in folder ... /wp-content/uploads/ ... !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

The image is in a post loop right? Its the featured image set in the wordpress post editor. You need to click on the image there and change the url

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl
11 hours ago, Simon said:

The image is in a post loop right? Its the featured image set in the wordpress post editor. You need to click on the image there and change the url

The image is in a post-loop section (or pins-section).
The featured image set in the wordpress in each single post in post editor. The image path is ... /wp-content/uploads/ ...

When calling the site it is called form  ... /downloads/ ...  which is a non existent directory, when looking via FTP
(I have already remonde the old Demo section. See now same issue at http://www.dersteiner.cc/kunden/edu/)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

You must have some kind of "optimize" type of plugin changing the urls for some reason?

I really have no idea, PageLines would never change media urls, and certainly never use "downloads".

Cant think why anyone would even want to do that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl
15 hours ago, Simon said:

You must have some kind of "optimize" type of plugin changing the urls for some reason?

I really have no idea, PageLines would never change media urls, and certainly never use "downloads".

Cant think why anyone would even want to do that.

@Simon thanks for giving me the right hint. I searched all plugins and identified the problem. It was Media-Protection, Set in Membership2 - which  I disabled. THANKS a lot for your support !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

Ahhh glad you found the plugin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • oseehys
      By oseehys+
      Hello,
      My Site is showing the dreaded white screen of death i have disabled all plugins, disable theme yet it has not come backup...
      The default wordpress 2015 displays when i activate it, anytime i activate platform 5 it continues to show a white screen 
      I have increased the memory limit, added PHP ini, all the suggested advice i have followed...can someone tell me what to do ASAP 
      Regards


    • jordangross
      By jordangross+
      Here's what I see when I try to download Platform 5:

       
      Is Platform 5 still being supported?  Most of the comments in this forum look a year old or older.
    • fabienfons
      By fabienfons+
       
      Hi,
        Big problem on your website, impossible to download platform 5…   Any idea to solve the issue ? Fabien
    • MrFent
      By MrFent+
      I wanted to share something I'm dealing with on my PageLines 5 website. The website is culturedfoodlife.com. I've seen this issue a few times, but it's always fixed itself without me really doing much, so I don't know how to troubleshoot. It'll start out with my page loading all wonky, due to scripts and stylesheets missing. I look at the page source, and towards the top, I see this line:
      <link rel='dns-prefetch' href='//www.group-ib.ru' />
      I have no idea what that website is, or why it's loading that line of code, and then further down, I see it again as the domain that tries to load all of my pagelines section style scripts:
      <link rel='stylesheet' id='pl-pins-css' href='https://www.group-ib.ru/…/plugins/pl-section-pins/style.css…' type='text/css' media='screen' />
      <script type='text/javascript' src='https://www.group-ib.ru/…/pl-sect…/script.infinitescroll.js…'></script>
      <script type='text/javascript' src='https://www.group-ib.ru/…/plugi…/pl-section-pins/isotope.js…'></script>
      <script type='text/javascript' src='https://www.group-ib.ru/wp-conte…/…/pl-section-pins/pins.js…'></script>
      Here's a screenshot: https://www.screencast.com/t/Nqk9YglUf
      So I get that this is why it's not displaying correctly on the front end, because these style scripts don't exist on group-ib.ru, and I have no idea why it's inserting group-ib.ru instead of my domain culturedfoodlife.com.It makes me think I'm being hacked. This seems to be affecting the styles and scripts of pagelines sections. Other plugins on my site load their scripts with the correct domain name.
       
      When I've seen this in the page, it usually fixes itself after a few minutes, but in this last case, it didn't fix itself until I started disabling plugins. I was trying to see if I could go through each plugin one by one to see if I could fine out anything. I disabled everything but all my pagelines plugins/sections, and the issue went away. Then when I re-enabled everything, the issue was still gone. So now I'm clueless as how to keep testing this. Any suggestions?
      The fact that disabling every plugin EXCEPT the pagelines plugins kind of make me think that the issue isn't with pagelines, but then again when the issue occurs, why does it only affect pagelines sections? Andrew Powers I could use some insight. Thanks.
    • jharri74
      By jharri74
      Hello, I want to create a form where a visitor can submit content/post from the front end. I did something very similar some years back using wp-types, CRED form with pagelines DMS. When i try to set this up in Platform 5, the CRED form generates but doesn't show. I get a blank page. In the browser's console window, i get the error: Uncaught Error: You cannot apply bindings multiple times to the same element.
      When i deactivate the PL plugin and change the theme, the form appears.
      I'm using Wordpress 4.8.2 and PL 5.1.7
      Thanks.
×