Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

chamois_blanc

One page website, sections IDs

Recommended Posts

chamois_blanc

What is the right/best way to make a one-page website with PL5? The framework seems to hardcode section IDs without any possibility of changing them. Scrolling to a page section requires the link to use the section ID, ie <a href="#<section_ID>">...</a>. I don't see myself hardcoding weird section IDs in there as this will show up in the address bar.

Please advise, thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aires

Hi @chamois_blanc,

The best way to do it is to  have the section id as your link url in the menu area. 

ON this site http://wdilawns.com/ all i did was add the id of the container for each link i wanted to scroll to.

It was not overly complicated at all. 

I also used pagescroll to id you can read more about that here https://iheartpagelines.com/using-achor-tags/

ice_screenshot_20160825-065014.png


ndTgvai.jpg

Visit iheartpagelines.com for the latest tutorials on PageLines related products.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
chamois_blanc

I understand this solution. I don't think it is viable. I need section relative address to work in the address bar, so they have to be human-readable and human-understandable. I need to be able to specify the IDs. Computer-generated IDs are not address bar friendly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

Add some html in your container with your own ID then.

<span id="whatever"></span>

Share this post


Link to post
Share on other sites
chamois_blanc

I am currently using this:

<section id="<section-id>"></section>

Does using span make a difference?

I know the 'Page to scroll id' plugin tries to figure out the height of the section for highlighting purposes. A zero-height section does not work well. Would using span fix this issue? The plugin has some workaround options but they don't seem to work on my site (http://swinginatthesavoy.com/home-2017/).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

If you dont want to use the normal method then youre going to have to mess around a bit, if you put your empty span UNDER the content you want to scroll to then its definatly going to be in view. Experiment with it.

There is absolutely no way we can change those ID's thats how the data is stored in the database.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
chamois_blanc

My guess is that it won't work well since the <section> or <span> is buried under what PL5 is adding by default. If you gave me a section that can add straight html (and shortcodes) within anything else, I would be the happiest camper. I could then add the tags where I really need them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

like embed section, or text section?

Share this post


Link to post
Share on other sites
chamois_blanc

Hmm no. Embed/text section are buried under html code generated by PL5. I need something that goes directly into the page without any other addition by PL5.

Side note: PL5 freaks out on url which has a '#<link>' ending. The editor does not open. It would be nice if it could deal with that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • sakkthi subramaniyam
      By sakkthi subramaniyam
      Working on a very old site which has  pagelines framework theme. I need section plugin. so i can install postpins section. I have lost backup copy.
      Thank you.
    • elementalkites
      By elementalkites+
      Good evening. I am attempting to use the Impulse section on a page I am working on (https://dev.elementalkites.com). The tool seems to have the ability to overlay a logo on top of the slider images but in my case it isn't working, even though I have added the logo file and given it a height to display at. I have attached a screenshot for reference. Any help would be appreciated.
       
       
    • jojoking
      By jojoking+
      I have to admit to being baffled.
      I'm trying to embed a video (from my WP media library) within a WP post using the videobox section shortcode.
      The shortcode section popup only allows two items to be configured - the section type, in this case videobox - and a unique id. There's no URL or other parameters such as autoplay or loop which are available within the Pagelines editor.
      Whatever I put in the unique ID makes no difference to what is shown which seems to be a default video with stars or white noise on a black background.
      I assume I need to define this ID somewhere else, or maybe WP has done it for me?
      HELP!
       
      PS This is the page source generated when a shortcode is added within the WP post editor
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_1675853156" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="1675853156" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="280414138" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/plugins/pl-section-videobox/default.mp4?r=280414138" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#280414138')[0].load(); </script> </div> </div></div></section> </div>  
      If I add a videobox section using the Pagelines page editor the page source generated includes my video:
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_udvu4uz" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="udvu4uz" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="429558737" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/uploads/2017/04/HIHWelcome.mp4?r=429558737" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#429558737')[0].load(); </script> </div> </div></div></section>  
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Hi,
      I am having an issue with the Lax sections on Platform 5. I can embed a widget or text box into a Lax section which is really neat, but the image in the background (the parallax image) seems to get stretched and doesn't scale in an attractive way.  For example, the page http://ed6.61e.myftpupload.com/#clients has a parallax section with a woman's face  and I thought is would scale as the browser window gets smaller but the zoom-level never changes. Also, the amount of parallax shift seems more dramatic than what we want. I thought that if I uploaded a shorter image it would scan/scroll less since the height from the image's top to bottom would be less. However, that doesn't seem to have any effect and I am at a loss of how to properly control the way the image is displayed within that box. Any thoughts, tips, or suggestions to get me pointed in the right direction?
      Thanks so much for the help!
    • PierreFF
      By PierreFF+
      Hello Everyone, 
      I think this one is for the pagelines team. 
      I have some trouble with the Adventure section plugin https://www.pagelines.com/product/pl-section-adventure/ that doesn't seem to load in any of the three websites I run using pagelines. 
      I do the setup via the extend platform as usual. It tells me that the plugin is installed and activated but unfortunately it doesn't appear on the page editor.
      I have just tried it consecutively with three websites I own with the same result.
      My intention was to use it with this website: http://launchpadweekend.foundersofthefuture.co/ (free version)
      And I also tried with this website http://foundersofthefuture.co/ (pro license) and this one http://ffactor.me/ (free version). And I have the same problem with each. 
      I would love to see how I could solve this issue. 
      Thanks a lot. 
      Pierre
       
×