Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

janpeeters

MegaNav submenu's fall behind body container

Recommended Posts

janpeeters

Hi, I'm trying to find out how I can get the submenu's of my menu on https://janpeeters.nl/jms to fall over the container in body. There now behind. Any ideas? If it's a bug I'll file it as such.

Thanks, Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

Jan

Ive tried to replicate this locally, having difficulty. See my screenshots.

There must be something you are doing different to get that z-index issue.

5699310a0a1b5_Screenshot2016-01-1517.45.

5699310db8c46_Screenshot2016-01-1517.45.

Share this post


Link to post
Share on other sites
janpeeters

Hi @Simon Does this screenshot help? Should have included that right away.

I'm trying to create a boxed website because I have not found a native Boxed mode in PL5. So it might have to do with the fact that I have to put the MegaNav in a container too to be able to get everything from header to footer boxed and the same width. I've researched my custom CSS but nothing that could create this. I thought some code Andrew offered to get Royal Slider full screen could be the problem but deactivating this code: .pl-sn-pad{ z-index: initial; } didn't solce the problem. Thanks!

569bad7d51429_ScreenShot2016-01-17at16.0

Share this post


Link to post
Share on other sites
janpeeters

@Simon I solved it by giving the main container on the page (the one I make transparant) a z-index of 0

#container_ua1oxca {z-index:0}

But I guess it's a bug that the menu falls behind this container. I'll report it as such.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JudithKlinger
5 hours ago, janpeeters said:

@Simon I solved it by giving the main container on the page (the one I make transparant) a z-index of 0


#container_ua1oxca {z-index:0}

But I guess it's a bug that the menu falls behind this container. I'll report it as such.

I've experienced the same problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

Its a z-index issue when meganv is in a container, all containers get a zindex of 3.. so the menu cant go on top, im fixing it now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

OK pushing 5.0.5 of meganav out with a fix for the z-index issue if the nav is inside a container.

Share this post


Link to post
Share on other sites
janpeeters

Thanks @simon that fixed it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JudithKlinger

Ciao. Think there may still be something amiss. See screenshots. 

1) Last menu item on the right is displaying in a column instead of across the page. Settings for megnav are consistent across items. 

2) That last menu item is not layering on top of other items. 

3) The bottom menu item (Women Taking Risks...) won't act as a link to the page & it's set up as all the rest. (I've had this happen with WP before where one page just

won't behave as a link, so it could be a WP thing.)

Screen Shot 2016-02-14 at 4.44.11 PM.png

Screen Shot 2016-02-14 at 4.59.53 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • glyph.marketing
      By glyph.marketing+
      Hello, I am having a problem similar to that experienced by Michael Kummer here. We have pages that show this automatic scrolling issue (examples here and here) and it is sufficiently annoying that we have seen customers bounce while trying to convert. Strangely, it only happens at specific resolutions, so it can be difficult to reproduce. In general we can only consistently reproduce it on a 4k resolution with a browser width between 1517 and 1536px. 
      Thanks to Michael Kummer's help we were able to set the overflow-anchor property to none in the entire body, which fixed the issue as far as we can tell, but also obviously disabled scroll anchoring for the whole site. I tried applying it to the specific element that looked like it was being reloaded, which was the PL Meganav extension, but that was unsuccessful. 
      Can anyone help us figure out which element or ID we can apply this property to, so that we can fix the scrolling issue but not disable scroll anchoring for the entire site?
      Thank you - 
      Glyph Language Services
    • mtaus
      By mtaus+
      I'm using MegaNav on this site and the menu items and logo are "sticky" (which I selected), but the background scrolls. 

    • abeedle
      By abeedle+
      It appears that within the default settings for MegaNav menu items are slightly opaque when they are not selected or hovered over. Then on the selected page and on hover of the menu item opacity goes to 1. It's not a big deal in most cases but we are including a button on a client's menu and the white text just doesn't stand out as well unless you are on the page itself and the opacity has changed to 1.
      My question is whether there is a way to essentially flip the default settings so that when a menu item is not selected/hovered over the opacity is 1 and when the page is selected/on hover the opacity is slightly less than 1.
      I assume the fix would be by using custom CSS and we have tried a few different methods of attempting to target the menu opacity without success.
      Any help would be greatly appreciated! Thanks!
    • oseehys
      By oseehys+
      Hi @raylonet @Aires Dagraca A. Hey Guys, if i can fix this i wont be here, please help out here.
      I am trying to align some of my menu Items to the right, as it is on Pagelines website, Pagelines is using Navpro, i am aware.
      But i am using Meganav and UberMenu, because it naturally synchronize with Ubermenu, NavPro doesnt.
      How can i align my menus to the right and leave the primary menu at center, see images

    • dwpoyner
      By dwpoyner+
      Not sure exactly what is causing the issue. For some reason, why you view my site on mobile, the menu does not show up. It will pop up, but it is black. You can check it out here: http://dev.caryfbc.org. I'm also attaching a screenshot where I shrunk my browser down. Any suggestions?

×