Jump to content
hibbsy78

Template/Page Duplication Issue

Recommended Posts

hibbsy78

I have just noticed two pages were identical when they shouldn't be and it appears that a template has been applied to the other page?

These are the two pages, whenever I make a change to one of the pages, it is duplicated across to the other?

https://www.hibbslupustrust.org/get-involved/

https://www.hibbslupustrust.org/get-involved/lhandsign/

Any thoughts on where I have gone wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jackey

I've seen that before when I copied a page (outside of the PL5 editor) with wordpress. Section iD's & bindings are identical (i.e. copy). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
hibbsy78
2 hours ago, Jackey said:

I've seen that before when I copied a page (outside of the PL5 editor) with wordpress. Section iD's & bindings are identical (i.e. copy). 

How did you break the link @Jackey? I have tried deleting one of the pages and re creating but the same still happens...!

@Simon any ideas on this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gavin_

Are you using the PL template - that might be the reason - i've not tested but i would imagine you need to unhook the page from the template if you want to edit the content locally to that page but not let it have a global (other pages using template) effect. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
hibbsy78
4 minutes ago, Gavin_ said:

Are you using the PL template - that might be the reason - i've not tested but i would imagine you need to unhook the page from the template if you want to edit the content locally to that page but not let it have a global (other pages using template) effect. 

How do you unlock it? I saw that option in DMS but not here with framework?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jackey

Save it as a template in PL5, then restore the template.

PL5 templates are not linked to the page. I guess elements in a template are marked as clone, and when they are applied on a page, they get they own unique bindings. I refrain from copying pages in wordpress and use the PL5 template plugin to copy pages.

Edited by Jackey (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gavin_

yep, couldn't see a way to unlock. 
I guess after you load the template on a new page the thing to do is immediately resave the template on that page with a new name. I have tested and it does work. 
The down side is that you could potentially end up with a lot of templates, an unlock would be a far more elegant solution. 
Unless there is one and I missed it. @Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jackey

When writing custom CSS be sure to target your sections with custom classes and not with section ID's.

Edited by Jackey (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
hibbsy78

I seem to be in a never ending loop here. If I update https://www.hibbslupustrust.org/get-involved/lhandsign/ and save as a new template and then switch to https://www.hibbslupustrust.org/get-involved/ and do the same the original page ../lhandsign gets updated.

This is really starting to annoy me know! 

@Andrew @Simon HELP!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jackey

The elements on both pages have the same ID's, so somehow it's a clone, not a copy.

565d9bb887d3b_Schermafbeelding2015-12-01

Share this post


Link to post
Share on other sites
hibbsy78

Ok I just deleted the entire container and sections in both pages, saved and then added new containers / sections to the first page. This had DIFFERENT id's. Upon saving again I then when to the other page which now has the same updates and appears with THE SAME ids!!!

I give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jackey

@hibbsy78 What is the scope of the PL5 editor when you apply the template? (at the top of the builder)

Edited by Jackey (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
oksodavid

have you done this update? I've just reverted to 5.0.61 & 5.0.63 and got my template control back in my child theme. Not sure if related to your issues though.

PageLines Framework // You have version 5.0.61 installed. Update to 5.0.64

PageLines Platform 5 // You have version 5.0.63 installed. Update to 5.0.65

Share this post


Link to post
Share on other sites
hibbsy78
3 minutes ago, oksodavid said:

have you done this update? I've just reverted to 5.0.61 & 5.0.63 and got my template control back in my child theme. Not sure if related to your issues though.

PageLines Framework // You have version 5.0.61 installed. Update to 5.0.64

PageLines Platform 5 // You have version 5.0.63 installed. Update to 5.0.65

How do you revert back? I have 5.0.64 and 5.0.65 installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
oksodavid

-- please dont post the zips in a public forum --

Edited by Simon (see edit history)
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
hibbsy78
9 minutes ago, Jackey said:

@hibbsy78 What is the scope of the PL5 editor when you apply the template? (at the top of the builder)

@Jackey It is on "current page only - Get Involved' but when I switch to LHandSign page the scope is still 'current page only - Get Involved' and NOT 'current page only - LHandSign' ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jackey

That must be a glitch... I updated to the latest and have not (yet) seen this behavior.

Have you perhaps applied it to a page template (didn't know you could do that)

 

565da586b6caa_Schermafbeelding2015-12-01

Edited by Jackey (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
oksodavid

I had current page only layouts that became child theme physical page-xxx.php templates in Scope after last update

Share this post


Link to post
Share on other sites
oksodavid

so, what has happened is that for previously assigned, but redundant template selection in wp editor, last update activated that selection and blew any 'current page only' designs away... I think

Share this post


Link to post
Share on other sites
hibbsy78

Reverting back to the previous versions as per @oksodavid and this resolved all the issues and put the pages back to as they were. Thanks @oksodavid

Edited by hibbsy78 (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
oksodavid

yep, I just lost, and found a lot of work

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew

OK guys, sorry bout this issue. Can someone message me so we can get this resolved? 

Couple questions: 

  • Were you using custom page templates? 
  • Did you check the page scope (make sure it was set to current page instead of page template)?
  • If you are still having issues, lets get on a call so i can see what's going on

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew

@hibbsy78 @oksodavid 

The update will switch all pages that have custom page templates assigned to 'term' mode, meaning that all the page templates will sync. To get your old setup back, just switch the page scope back to current page. 

If this doesn't work, then its a bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites
oksodavid

yep, turning back to 'current page only' doesn't retrieve layout, nor deselecting page template in wp editor. I could only retrieve via rollback

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • Jared Smith
      By Jared Smith+
      I haven't figured out how to get the "Sync Loaded Item" option in templates menu of Platform 5 to stay checked. It doesn't give me an option to save settings when I select it, and when I select it then click off the editor, it unselects. Also if I select it before loading a template, it doesn't stay checked there either.  Whats going on?
    • Queue-it
      By Queue-it+
      Hi,
      I created a Pagelines template for a "Post type" post. Whenever creating a new post page it firstly display that template post and I have to manually change it in the scope from "All of type posts " to "Current page". 
      Is there a way to fix that? 
       
       

    • richardjacruz
      By richardjacruz+
      I'm building a website in a dev environment at http://162.144.182.17/~uescocra.
      I want to import a bunch of products, and then have the products have a different template than the default template. 
      I also want to change the default template for blog posts.
      Before I go making changes, can I do this where the post type of "products" has its own global template, and the same with blog posts?
      For instance, in a product I might want to have a widget for categories, similar products, etc., and in the blog I may want list of the latest posts, blog categories, link to an email sign-up landing page, etc.
      Thanks.
      Rich
    • abuzzelli
      By abuzzelli+
      Is there a shortcode or a way to automatically pull the site name into the footer or elsewhere?
    • seanocaside21
      By seanocaside21+
      An old client of mine has come across an issue with their website. 
      The site is fine on the front end but when you log into the DMS editor the 'About' page template isnt available instead the template for the 'Print Services' page appears
      Here is the live About page http://www.digicom.ie/about/. And see attached file for what i see in the back end.
      In the page settings i can see that the wrong page template is active but I'm not sure how this is the case if the live page is correct. The client assures me they didnt activate the template. 
      Any help at all? 

×