Jump to content
Sign in to follow this  
giulioregosa

Newsletter html code in a widget destroys the layout

Recommended Posts

giulioregosa

Trying to put the following code of a newsletter service in a widget the platform layout become crazy! In dreamweaver this code appears ok. Do you know why in platform it destroy the layout? <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"> <tr> <td height="35" valign="middle"> <form name="form1" method="post" action="http://bxax.mailupclientab.com/frontend/subscribe.aspx"> <input type="hidden" name="list" value="17"> <input type="hidden" name="group" value="94"> <input type="hidden" name="field_counter" value="3"> <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"> </form></td> </tr> <tr> <td height="35" valign="middle"><table width="260" border="0" cellspacing="5" cellpadding="0"> <tr> <td width="60" align="left">nome</td> <td align="left" class="Stile7"><input name="campo1" type="text" class="SmallTextField" style="width:180px; "></td> </tr> </table></td> </tr> <tr> <td height="35" valign="middle"><table width="260" border="0" cellspacing="5" cellpadding="0"> <tr> <td width="60" align="left">cognome</td> <td align="left" class="Stile7"><input name="campo2" type="text" class="SmallTextField" style="width:180px; "></td> </tr> </table></td> </tr> <tr> <td height="35" valign="middle"><table width="260" border="0" cellspacing="5" cellpadding="0"> <tr> <td width="60" align="left">email</td> <td align="left"><input name="email" type="text" class="SmallTextField" maxlength="100" id="email" style="width:180px; " /></td> </tr> </table></td> </tr> <tr> <td height="35" valign="middle"><table width="260" border="0" cellpadding="0" cellspacing="5"> <tr> <td width="40" align="left" class="Stile7"><div align="center"> <input name="chkPrivacy" type="checkbox" checked onClick="javascript:ctrlPrivacy();"> </div></td> <td width="205" align="left">Autorizzo al trattamento dei miei dati ai sensi della legge sulla privacy (D.Lgs. 196/2003)</td> </tr> </table></td> </tr> <tr> <td align="center" valign="middle"><table width="260" align="left" cellpadding="0" cellspacing="5"> <tr> <td align="center"><input name="Submit" type="submit" class="button" value="INVIA" onClick="return isEmail(document.form1.email.value);" > </td> </tr> </table></td> </tr> </table>

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina

Hm, perhaps it has to do with the formatting of the table that the code creates. Can you please post a link to your site so I can check it out?


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
giulioregosa

Hallo Catrina, site is http://www.ilmiowatsu.it/ I try to put the code in the first widget called 'Iscriviti alla newsletter' Try to put the code in any text widget in PlatformPro and look the footer! Ciao J

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina

Hm, if the newsletter service's code is causing an issue, have you considered using another newsletter service (one that could be installed with a WordPress plugin, for example)? Depending on the coding, some text widgets aren't so friendly, but perhaps a plugin would work better.


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kate

@giulioregosa Hi - I took a look at your site, but I'm not seeing the issue. Did you remove the code? As for the other plugin issue... As stated in the other thread, that's a hosting issue. You'll have to see if they can increase the memory limit for your hosting account. Hopefully they can! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
giulioregosa

ciao Kate, I did it, puntting code directly in wp-config. now i get the RAM to install the plugin I need. I solved also the problem with the mailing list form using a plugin for the page 'contact me'. Is non the same of the mailing list specific form for many reason but, for now, it's work! Do me a favour. Do you have a PlatforPro website? Try to put the code in the first message (from <table> ... </table> in a text/html widget in a drag and drop sidebar and look what happen at the footer ... How to solve? Ciao J

Share this post


Link to post
Share on other sites
cmunns

It's just bad code. It breaks it because tables are an outdated and messy form of HTML. Run a validator check and you will see

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×