Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

DEgmond

Simple Nav changing fontcolor

Recommended Posts

DEgmond

I would like to change the fontcolor in my simple nav...

I know it has to do with CSS...

 

I don't know if I have to use the "custom styling classes" or "Inline CSS styling". I don't know the difference between them.

I looked with Chrome in the code of the site - about 3800 rules pfff - 

 

I was not able to find the code that changes the fontcolor of my Simple Nav section into white (#ffffff)

 

Can anybody help me...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi,

 

Try adding the following CSS:

 

.section-simple_nav .simplenav li > a {
  color: red;
}
.section-simple_nav .simplenav li > a:hover {
  color: green;
}

Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
DEgmond

I inserted

 

.section-simple_nav .simplenav li > a {   color: white; } .section-simple_nav .simplenav li > a:hover {   color: white; }

 

into Custom Style Classes: no result

 

I inserted

 

.section-simple_nav .simplenav li > a {   color: white; } .section-simple_nav .simplenav li > a:hover {   color: white; }

 

into Inline CSS Style: no result

 

Could it be, because i have to simple nav sections on my site?

 

here is a url.  http://schulternetzwerk.de

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

The CSS I provided most certainly works, I tested before posting the code. Also, please do not add CSS like that into the inline CSS option, as this isn't inline CSS and therefore, will likely cause an error on your site.

 

Can you please add the code I gave you again and reply here when you have. As the code doesn't appear to be active on your site at the moment.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
DEgmond

I added the code a you proposed, It doesn't show any effect...

 

.section-simple_nav .simplenav li > a {   color: red; } .section-simple_nav .simplenav li > a:hover {   color: green; }screenshot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
DEgmond

now it functionates! I had to put the css code in general css-setting an not in the setting of the specific section...

That's it!

 

Thank you Danny

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Yes, whenever you want to add custom CSS either what you get from the forums or you write it yourself, this code must go into the CSS editor via the DMS Toolbar > Custom > Custom CSS/LESS CSS or your child themes style.css file.

 

The inline styling and custom classes field are not for CSS like the code I gave you above, but for inline CSS like this:

 

color: red; font-weight: bold;

 

The classes styling field is for class names for classes you have added to your custom CSS.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys!
      I have noticed that my primary sidebar becomes intermittently invisible when browsing through various blog articles on michaelkummer.com/blog.
      See:
      https://www.dropbox.com/s/z646sgoa3mfjl1j/Screenshot 2018-07-12 15.57.46.jpg?dl=0 and https://www.dropbox.com/s/vdledzzgginvwgv/Screenshot 2018-07-12 15.57.57.jpg?dl=0
      Upon refresh, the sidebar appears. I have been using the following CSS code to hide the sidebar on mobile without any issues. 
      @media only screen and (max-width: 993px) {
      /* hide sidebars */
           .plsb {
              display: none !important;
          }
      }
      I tried to add the following CSS to force the sidebar to show on screens that are wider than 994 pixels but to no avail. Any clue what could be causing this issue?
    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys!
      I am using the LESS/CSS Pagelines extension and tried to add the following code to make use of FontAwesome:
      a.c2a:before {
          content: "\f07a\00a0";
          font-family: "Font Awesome 5 Pro";
          Font-weight: 900;
          font-style: normal;
          font-weight: normal;
          text-decoration: inherit;
          padding-left: 4px;
      }
       
      The issue is that as soon as I have the CSS via the Custom Styling text box, Pagelines (or the extension) strips out the backslashes (\). As a result, I had to abandon the CSS/LESS extension and instead add all my CSS code to a separate .css file.
      Is there a fix or workaround for this?
      Thanks
      Michael
    • glyph.marketing
      By glyph.marketing+
      Hello, I am having a problem similar to that experienced by Michael Kummer here. We have pages that show this automatic scrolling issue (examples here and here) and it is sufficiently annoying that we have seen customers bounce while trying to convert. Strangely, it only happens at specific resolutions, so it can be difficult to reproduce. In general we can only consistently reproduce it on a 4k resolution with a browser width between 1517 and 1536px. 
      Thanks to Michael Kummer's help we were able to set the overflow-anchor property to none in the entire body, which fixed the issue as far as we can tell, but also obviously disabled scroll anchoring for the whole site. I tried applying it to the specific element that looked like it was being reloaded, which was the PL Meganav extension, but that was unsuccessful. 
      Can anyone help us figure out which element or ID we can apply this property to, so that we can fix the scrolling issue but not disable scroll anchoring for the entire site?
      Thank you - 
      Glyph Language Services
    • chamois_blanc
      By chamois_blanc+
      Hello,
      Shouldn't the image PL5 component be using the srcset/picture css directives to pick the correct size for an image? or it does already and I don't know how to use it? Thank you for any advice or enlightenment.
    • Dan Haddock
      By Dan Haddock
      Plugins Active and installed: 
      Akismet Anti-Spam
      Coming Soon Page & Maintenance Mode by SeedProd
      Contact Form 7
      Cookie Law Info
      DMS Professional Tools  
      Enhanced Media Library  
      Flamingo
      Google Analytics for WordPress by MonsterInsights
      Google XML Sitemap
      Jetpack by WordPress.com
      Legull 
      Loginizer   
      MailChimp for WordPress
      PageLines Updater    
      Schema App Structured Data 
      Sucuri Security - Auditing, Malware Scanner and Hardening
      Uber reCaptcha    
      Yoast SEO
      Wordpress Version: 4.8.1
      Pagelines Version: 2.2.4
       
      Good Evening/Afternoon or Morning, 
      I am running into a problem with CSS styling not applying inside of most browsers (Safari, Firefox) when I am logged in to wordpress, and all browsers that I have tested when I am logged off and the site has been made public (Chrome, Firefox and Safari).
      As a result, I have managed to identify the probable cause. It looks as though these browsers are refusing to render my sites compiled CSS file due to it being a HTTP URL rather than HTTPS.
      I have attempted to change this URL to HTTPS in my browser, however it brings back an ERROR: File not found page - https://www.shortfilmblog.com/wp-content/uploads/pagelines/compiled-css-core-1505847507.css
      What would you suggest in this regard? Would this be resolvable from your end?
      Happy to provide any further details required.
×