Jump to content


This topic is now archived and is closed to further replies.


Navbar Hover Area Seems Off

Recommended Posts


When hovering over the navbar on our website (http://www.blackfives.org) the hover mode (i.e., a pointing finger) only activates when the tip of the cursor is over the top half of the navbar. But this apparently only happens in Safari and in Firefox (not sure about IE). The navbar and hover seem to be OK in Chrome.


Because of this problem, I am forced to abandon the "activate dropdowns on hover" option because although the dropdowns do activate, they only activate when the cursor is over the top half of the navbar, but as soon as I move the cursor down to select one of the dropdown items, the dropdown goes away because the cursor first has to move through the bottom half of the (non active) portion of the navbar.


Is there something I can do to fix this? 


Thank you.



Claude Johnson

Share this post

Link to post
Share on other sites



This is related to your custom code, you appear to have custom margins, which is likely causing the issue. If you remove your custom CSS, this should resolve your issue.

Please search our forums, before posting!

Share this post

Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Grant Turck
      By Grant Turck+
      Navbar Broken on All Devices When Not Logged Into Wordpress. See screenshots attached from mobile. What is causing this issue and how do I fix? Site is venicepride [dot] org.

    • tkpagelines
      By tkpagelines+
      Hi there ,
      i would like to change the color of menu items on hover and the current menu item. Both should have the same color, but not the color given of the theme scheme.
      Any suggestions ? Maybe a css snippet ?
    • PierreFF
      By PierreFF+
      I have an issue with NavPro on mobile when the link of the menue is on the same page. 
      Here is my website: http://foundersofthefuture.co
      The isssue comes from the fact that in my menue most of the items send somewhere else on the same page using anchor link (eg. #container_u788888). 
      This works well on desktop but on mobile, nothing happens when clicking on the link. One of the link of the menue of the homepage "France" sends to another page of the website and this one works well even on mobile. 
      I am using the Pagelines framework theme and also used a wordpress plugin (jQuery Smooth Scroll) for smooth scrolling . 
      Thanks in advance for your help and let me know if I need to provide more information. 
    • tristanrodgers
      By tristanrodgers+
      Hi there!
      I'd love to have some social media buttons in my navbar like my online-shop has!
      Can someone explain me how to create them? I tried a lot but don't know how to realize them...
      Greetings from Germany,
    • jeomiland
      By jeomiland+
      Hi guys. Just now trying out Platform 5. I like the reletive simplcity of the new interface but there are things I'm used to in DMS that I'm not seeing yet in 5. Is there a good manual, documentation, video series about some of the basics?
      In particular, I've got a simple navigation menu, created the standard way in WP menus section with several top level parents, then 3-4 children menu items below a couple parent items. Have them moved to the right to create the standard parent-child relationship but all I see on the page is the parent level items - no dropdown!. So I changed themes from Platform5 to the standard 2015 default theme and now I see absolutely no menu at top, except for the mobile (hamburger?) icon.
      In DMS, one had Navi and Navbar, etc sections and each would work differently and give different results. How do you work the menu system in 5? And how get different results ?