Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

FRevi

How to make a section a clickable link?

Recommended Posts

FRevi

Is there an easy way to make it so that when a user clicks on a section, it links to another page? For example, I have media  box sections (and text boxes); I'd like the user to be able to click on the picture in the media box and go to a url (another page on my site). I feel like I'm missing something, there must be a way to achieve this without coding?  Thanks.


Ⅎʀ

Share this post


Link to post
Share on other sites
FRevi

I can see how to create a link to an image in the WP Media Library. That works from there. Meanwhile, back in the DMS2 editor, when I select that same file Pagelines-imagename.jpg that I just linked in the media library, that's not what appears in the mediabox image field: [pl_site_url]/wp-content/uploads/imagename.jpg. The picture is not a link on the finished page.


Ⅎʀ

Share this post


Link to post
Share on other sites
FRevi

And I can add a link to the Text_and_Embed_HTML field in the media box, but then I have to add descriptive text and only that is clickable. I'd like the picture itself to be the link and not have to add any text to it. Possible?  Thanks


Ⅎʀ

Share this post


Link to post
Share on other sites
FRevi

I know the syntax, I just thought that since the image is in the media box already there might be a way to easily attach a link to it via the interface. Anyhow, thank you for your patience, as always.


Ⅎʀ

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

No problem and no unfortunately, if you upload an image via, it will not be wrapped via HTML to create a link. You will need to use HTML instead.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • sakkthi subramaniyam
      By sakkthi subramaniyam
      Working on a very old site which has  pagelines framework theme. I need section plugin. so i can install postpins section. I have lost backup copy.
      Thank you.
    • elementalkites
      By elementalkites+
      Good evening. I am attempting to use the Impulse section on a page I am working on (https://dev.elementalkites.com). The tool seems to have the ability to overlay a logo on top of the slider images but in my case it isn't working, even though I have added the logo file and given it a height to display at. I have attached a screenshot for reference. Any help would be appreciated.
       
       
    • greatthingsllc
      By greatthingsllc+
      In Platform 5, Using Framework Section for Content , I have set the hyperlink colors in the CUSTOMIZE section.   However, none of the pages are properly displaying the link colors.   Just defaulting to black, and underline on hover.   I did not see where this would be controlled at the page level or lower
      Site    doritbrauer.com
      Thanks
      Josh

    • jojoking
      By jojoking+
      I have to admit to being baffled.
      I'm trying to embed a video (from my WP media library) within a WP post using the videobox section shortcode.
      The shortcode section popup only allows two items to be configured - the section type, in this case videobox - and a unique id. There's no URL or other parameters such as autoplay or loop which are available within the Pagelines editor.
      Whatever I put in the unique ID makes no difference to what is shown which seems to be a default video with stars or white noise on a black background.
      I assume I need to define this ID somewhere else, or maybe WP has done it for me?
      HELP!
       
      PS This is the page source generated when a shortcode is added within the WP post editor
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_1675853156" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="1675853156" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="280414138" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/plugins/pl-section-videobox/default.mp4?r=280414138" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#280414138')[0].load(); </script> </div> </div></div></section> </div>  
      If I add a videobox section using the Pagelines page editor the page source generated includes my video:
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_udvu4uz" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="udvu4uz" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="429558737" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/uploads/2017/04/HIHWelcome.mp4?r=429558737" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#429558737')[0].load(); </script> </div> </div></div></section>  
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Hi,
      I am having an issue with the Lax sections on Platform 5. I can embed a widget or text box into a Lax section which is really neat, but the image in the background (the parallax image) seems to get stretched and doesn't scale in an attractive way.  For example, the page http://ed6.61e.myftpupload.com/#clients has a parallax section with a woman's face  and I thought is would scale as the browser window gets smaller but the zoom-level never changes. Also, the amount of parallax shift seems more dramatic than what we want. I thought that if I uploaded a shorter image it would scan/scroll less since the height from the image's top to bottom would be less. However, that doesn't seem to have any effect and I am at a loss of how to properly control the way the image is displayed within that box. Any thoughts, tips, or suggestions to get me pointed in the right direction?
      Thanks so much for the help!
×