Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Mark_Hazeldine

NextGEN Pro not working since upgrades

Recommended Posts

Mark_Hazeldine

Hi,

 

I recently upgraded Wordpress to 4.0.1 and DMS to the latest version. I also updated to the latest incarnation of the NextGEN Pro product, but now, having done all these changes, I don't see anything but white background on my home page, instead of a nice pro slideshow gallery.

 

I contacted NextGEN and they said:

"I'd strongly suggest contacting the developer of the Theme in case they could look into this sooner for you. I'd suggest you or they look into any conflicting code in theme functions, possible JQuery or Javascript, or checking to confirm that the footer is called in the footer.php:

Has the call to <?php wp_footer(); ?> added directly before </body>"

 

Is anyone able to help?

 

Thanks, Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi Mark,

 

I have just installed the latest version of Nextgen onto my test site and I don't appear to have any issues. Therefore, can you go into greater detail on how you're using Nextgen for example;

 

What are you displaying is it a gallery on your post/page or are you trying to use it in a section ?

Is there any error printed on the page ?

Is there any error in the Chromes dev tools ?


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mark_Hazeldine

Danny,

 

I found the problem. It seems that my home page template had lost its content/post loop area. Once I added it back in, everything was fine. I'm pretty sure I didn't delete it myself and it was there before my most recent upgrade. Very odd that it just disappeared.

 

Thanks, Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi Mark,

 

Thanks for informing us the issue has been resolved and also, it is very odd that the PostLoop section disappeared without you removing it. Have you experienced sections disappearing before or since ?


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mark_Hazeldine
Not to my knowledge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

If you encounter sections disappearing again, can you reply to this topic and provide a link to the site in question and make sure DMS debug mode is active please. As sections shouldn't be disappearing.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • marshallsolutions
      By marshallsolutions
      For the site https://marshallsirishpub.com I am running
      Wordpress 4.9.4
      Pagelines base theme 1.0.2
      Pagelines Framework 2.5.0
      Specific page not working properly is https://marshallsirishpub.com/photo-gallery/
      I am using NextGen gallery which is activated and showing the pictures in the gallery.  Page was edited to add the carousel and points to the NextGen gallery.  Meta settings and page were both saved.
      When I'm logged into Wordpress I see the following error at the top of the page:
       Carousel 
      THE PLUGIN FOR THE SELECTED CAROUSEL MODE NEEDS TO BE ACTIVATED (FLICKRRSS OR NEXTGEN GALLERY). SETUP PLUGIN →
      The site was hacked last month and it seems the hacker changed some things on the site, but I can't figure out what was changed to make the Carousel not show on the page.
      Thanks.
    • FRevi
      By FRevi+
      It took me a long time to figure this out so I thought I'd share my experience. Maybe someone can verify or benefit.
       
      NextGen is a popular gallery plugin. With the Plus or Pro versions, which have features you need, there is a second plugin called NextGen Pro.
       
      With NextGen Pro activated, you can't add DMS sections, the DMS2 GUI just doesn't let you drag them. However, you can work with the sections that are already on the page.
       
      With NextGen Pro DE-activated, its functionality breaks but you can add sections (e.g., ones containing the galleries you're creating). 
       
      Bottom line, workflow is
      - leave the regular NextGen plugin activated
      - deactivate the NextGen Pro plugin to add DMS2 sections
      - reactivate the NextGen Pro plugin to configure your galleries and publish the site
       
      Hope this helps.
       
      -Frank
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Hello! I'd like to find a way to have a full width section that I can have a slideshow as a background. I see that DMS allows you to place video in the background of a full-width section. Is therea way to have the same effect with a slideshow?
       
      Thanks for the help!
    • WebEditor
      By WebEditor
      Hello, 
       
      I have a little problem. Using the NavBar Menu over the Quickslider, the dropdown pages of the Menu go under the Slider. And with this knd of NavBar it's not possible to open the main page of the dropdown clicking on it (for example if the dropdown menu is  Water>Waterfall, I can't open the page Water, but just Waterfall). 
       
      Is there any css to make the dropdown before the Quickslider?
       
      Thank you very much :)
    • spifferoony
      By spifferoony
      I inherited our website admin duties when our web design company went out of business, so I apologize in advance for my lack of technical expertise.  The NextGen Gallery is not loading in our carousel section on one of our pages.  It has been deactivated and reactivated but it still doesn't work.  I see this message:  "The plugin for the selected carousel mode (NextGen-Gallery or FlickrRSS) needs to be installed and activated." 
       
      Page link:  http://www.coastalintlconstruction.com/portfolio/
       
      Version:  2.0.66.27
       
      Help..??  Anyone..? 
×