Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

JawDesigns

Please fix your theme to make plugins work correctly

Recommended Posts

JawDesigns

Hi to all,

 

I am using a pretty cool social media plugin called 'Ultimate Social Icons and Share Plugin'. However it is giving the following errors in wordpress and is also effecting the DMS user interface menus. The errors given are:

 

Error : Please fix your theme to make plugins work correctly: Go to the Theme Editor and insert <?php wp_head(); ?> just before the </head> line of your theme's header.php file.

Error : Please fix your theme to make plugins work correctly: Go to the Theme Editor and insert <?php wp_footer(); ?> as the first line of your theme's footer.php file.

 

I have tried to add the php to 'dms/header.php' and 'dms/footer.php' but the errors don't go away and the DMS editor looks like the screen grab attached to this post.

 

Am I doing everything correctly and how can I fix this issue without having to uninstall the 'Ultimate Social Icons and Share Plugin'?

 

Kind regards,

 

James


James Wilson

Designer & Photographer

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi James,

 

There is nothing wrong with DMS and nothing that needs fixing. Have you viewed the DMS header.php and footer.php files ? As both contain the the WordPress functions those errors mention, you can not actually create a WordPress theme without including those functions, let alone get the free version of DMS on there without having them included.

Therefore, I recommend you contact the developer of the plugin and see what is the cause of the issue.

 

DMS header.php - https://cloudup.com/cpFjAnI8rMM

DMS footer.php - https://cloudup.com/cBcj397ouzy

 

The styling issue on the DMS visual editor likely means that the plugin isn't following WordPress API standards and is loading its JS/CSS on all pages, when in fact it should only load them on pages it is being used.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
JawDesigns

Ok thanks Danny, I will contact the developer of the plugin to hopefully get a fix for this issue.

 

Cheers, J


James Wilson

Designer & Photographer

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

No problem.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      My DMS 2 site http://www.heart-stone.com/ will not save any new custom css... I can still edit templates and publish those but any custom css that I enter never saves.
      All WP files, themes, and plugins are up to date. 
      Any thought about what might be causing this?
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Is there a way to edit the custom CSS via FTP? I know I can edit the custom code in the Chrome editor but is there a file path I can use to find and edit the CSS directly from our FTP?
      Thanks in advance for the help!
    • nizami
      By nizami+
      Using navbar section with correctly configured WP menu to display main navigation at https://elenaangel.com. 
      All fine in desktop viewport. Menu displays twice in hamburger mode. How to fix this please? 

×