Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

John Olsson

Width won't change

Recommended Posts

John Olsson

The screen width of the layout won't stick, it just goes back to "default", tried everything, bot nothing works, not even fullscreen och other choices when i drag the container.

 

It doesn't matter if I change the layout presets, as seen in the attach screenshot.

 

I have all the latest themes/plugins, etc..

 

This is across all my sites.. about 40 of them.. all..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi,

 

Can you please disable all active plugins and see if this resolves your issue, as you should just be able to drag to increase or decease the width of your site. If disabling your plugins doesn't resolve the issue, can you provide a link to the site in question and also record you attempting to change the width please, so we can see first hand what you're trying.

 

We recommend either Jing or QuickCast for recording your screen.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
John Olsson

No, don't work.. can I send u a pm for the login on a live test-site?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

OK, can you remove all custom code you have added and see if this resolves your issue, as it could be related to that. If that doesn't resolve your issue, then it may be server related.

Who is your host and what package are you on ?


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
John Olsson

Ok, removed ALL custum code.. still won't work.

 

How can it be a server issue? The host in a reliable smaller hosting in sweden, and I run it on my own virtual server. The issue is still there on my localhost (desktopserverpress).

 

I've posted you the login, feel free to do/test whatever.. i'm just rewrite the page later..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

The issue as best as I can tell, is related to your server. As I removed all custom scripts and CSS/LESS and then changed the width. Nothing happend. However, when I flushed the cache via DMS Toolbar > Site Settings > Resets and refreshed the page, the site width was how I set it.

Therefore, the issue is on your server, it looks like it has some kind of configuration that is causing the issue. I am unable to recreate your issue on any of my setups and if you also have the issue on Desktop Server Press, which I have never as I use MAMP/Vagrant then the issue is likely on there too.

You can try downloading MAMP and seeing if you can recreate the issue on there. Also, please update to the latest version of DMS, which is 2.1.7.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
John Olsson

I see, i'll look it to it, and get back to u!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

No problem, and yeah keep us posted.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
John Olsson

Well it seems that flushing the cache solves the problem.. and i guess there no harm in doing just that, right? :) If that what it takes, that's allright!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Yeah there is no harm in using the flush caches button. However, you shouldn't need to do this every-time you make a change. Therefore, this leads me to believe that there is something in your server configuration that is causing this to happen. The best course of action would be to contact your web host provider and ask them to investigate the issue.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
John Olsson

I see, i've realised that Desktopserver is build om MAMP, so it should work there to, right..? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Not sure what you mean by Desktop Server is build on MAMP ? MAMP and DSP are two completely different applications as far as I am aware?


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • thirdstonemedia
      By thirdstonemedia+
      I've been fighting with a resolution issue ? Want to use Flick Slider, the site looks great on my monitor but client says she can't see bottom of homes. I believe she's on an old PC using outdated browser/s ... but, she's important to me and I'd like to make this work, on her system. Without asking her adjust her own set-up. 
      I put the Flick Slider inside a container, here ::
      http://becauze.xyz/home-five
      Set the Height of Flick Slider to 50 Base ... I don't know how this works exactly ... there is a Base then a Min ... but, haven't adjusted the Min ::
      http://becauze.xyz/home-four/
      Tried using Splash Up, which presents the same issue (she can only see top of home) and she wants several images to rotate on Home page, so not sure this would work anyway ::
      http://becauze.xyz/
      I have tried going into Layout and making the width narrower, and that does make the site narrower, but the homes still don't display in full, on her system. Help ?

      Here are her screen grabs, both desktop and iPad  (dumped the chalkboard background).

      FInally, she said these look great ::
      http://www.sinclairaia.com/
      http://www.kristihanson.com/
      What am I doing wrong ?? Is there a better way to accomplish making the site look great on any resolution at any size ?
      Joanne
      (Longtime Pagelines-lover.)


    • wyo22ski
      By wyo22ski+
      Hello,
       
      I'm basically a designer and understand a little on how to change CSS, etc., so please excuse my ignorance...  I recently upgraded to the newest platform from the DMS and my old DMS theme no longer functions.  I'm trying to replace the image slider that my Horizon Photography Theme (Nick Haskins) had created.  The Impulse image slider seemed the closest to what I need, but there are problems.
      It seems the the Impulse section for sliding images defaults to the image width, no the height.  I can change the Impulse stage height and width, but this does nothing to the internal content.  For instance, if I change the height to 200 pixels, the image remains the full width and only shows a cropped section.  I would like the ability to change the Impulse height, and have the image height fit space. 
      I've put this custom CSS in, but again, this only controls the stage height of Impulse:
      .pl-sn-impulse .pl-impulse-cell .cell-wrap, .pl-impulse-container, .owl-stage-outer {
        width: 100%;
      }
       
      Any suggestions welcome.  Thanks 
    • GreyFoxWebDesign
      By GreyFoxWebDesign+
      Hi, so I have an issue that seems specific to iPhones.
      I have 2 "Menus" in a container both set to 6 columns (see image A) - I have added the classes .menuleft and .menuright
      When this gets to 768px and the mobile menu kicks in, both sections revert to 12 columns (or 100% width) so the 2 menus are stacked on top of each other. I want them to remain inline so that they look like image B - so need to control the section width.
      I have added the following CSS:
      .menuleft[class*='pl-col-'] {
        max-width: 22%;
        margin-left: 3%;
        padding-right: 0em;
        padding-left: 0em;
        float: left !important;
      }
      .menuright[class*='pl-col-'] {
        max-width: 74%;
        margin-right: 1%;
        padding-right: 0em;
        padding-left: 0em;
        float: left !important;
      }
      This works well for Android phones, on all online emulators and in Chrome mobile inspector, but does not seem to work on iPhones. I don't have an iPhone so it's very hard to test. Any help would be appreciated. The site is currently live at quitegoodcards.com.
      PS Is there a way to target the li items in the mobile menu toggle (image C) that does not effect the desktop li? There doesn't seem to be a separate class to apply.
      Thanks in advance



    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
×