Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

lloyd118

Possible plugin conflict

Recommended Posts

lloyd118

Recently updated the install of Modern Tribe's The Event Calendar Pro on my DMS2 site and though I didn't catch it right away, the Google Maps feature built into the event display stopped showing the map. Because my development site had been sitting virtually unchanged for more than a month, I was able to recreate the update process plugin by plugin and discovered that as soon as I updated Events Calendar the Google Maps feature quit working.

So why am I posting here? I went through the plugin deactivation process (and a number of other processes as well) and discovered that as soon as I deactivated the Pagelines Updater plugin, the Google Maps started displaying properly. It seems obvious that it was the update to the Modern Tribe plugin that caused the conflict, but it may be that others could be having the same problem. And with any luck two of my favorite plugins can find a way to play together again.

 

JTQ

Share this post


Link to post
Share on other sites
nfp1900

Useful to know as I have this on a site with DMS. However due to the lack of functionality with EC Pro and event ticketing I have moved away from this plugin and now use Event Espresso with DMS 2.x (latest version) and haven't seen any issues. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
finnes

Hi.

I have the same issue. The Pagelines Updater plugin breaks the Venue Event page (blank page) and freeze the Google Map inside event page.

Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

for the blank page, can you enable WP_DEBUG in wp-config, or check your server logs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
finnes

Hi.

Blank page issue resolved. But google map into the event page doenst.

Any ideias?

Regards.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

is there a javascript error in the console?

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Hello,
      I am experiencing an issue that I believe is theme related where two areas on our homepage are not loading correctly, until you resize the browser window. I am currently building http://stevesaggese.com/ but on the bottom of the homepage there is a google map and a "Featured Area Photos" slideshow that are not displaying properly. For example, in EI or Firefox the map is zoomed all the way out instead of zooming in on central New York. The are beneath that is "Featured Area Photos" and the images are loading as thumbnails instead of full (half column) images. When you simple make the browser window slightly large or smaller the photos adjust to be the correct size.
      If I switch themes the issue seems to disappear and I have tried deactivating certain plugins to see if that has any effect too. Is this a JS loading issue or something else caused by the theme?
      Thanks in advance for any help you are able to provide.

    • burkemedia
      By burkemedia+
      Looks like Google Maps went through a bit of a change over the last week, and it is effecting the PL5 plugin on any domain names.A
      This article explains it.
      I can always put a Google map in myself, but it would be great to see this fixed for PL5 as it certainly speeds up the process.  
       
      Here is a link to an article discussing how to fix the problem: https://www.latecnosfera.com/2016/06/google-maps-api-error-missing-keymap-error-solved.html
    • triggerfish
      By triggerfish+
      Media Box not taking Google Maps input
      I have the EMBED MAP code from Google (which I have done 100''s of times before),
      I input it into the TEXTBOX or MEDIABOX SAVE it, and as soon as I refresh the page the text is gone (and of course there is no map).
      I have rebooted, refresh cache, everything with no luck..it just will not take the google maps input...it will however take and save a simple text input.
      I am using WordPress 4.5.1
      DMSVersion: 2.2.1.1
      The google code is:
      <iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2602.466376170749!2d-123.11645494869879!3d49.286507879230314!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x548671828dbf1c61%3A0x489cbb919c49d6e!2s325+Howe+St%2C+Vancouver%2C+BC+V6C+3N2!5e0!3m2!1sen!2sca!4v1461869255884" width="800" height="600" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>
      The website and CONTACT PAGE ( the map is next to the CONTACT VALRI text, there is a textbox and media box there) are here:
      http://valufitness.com/contact-us/
      Your login is:
      http://valufitness.com/val-login/
      USer= ***
      pass= ****
       
    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
×