Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Claude203

WHP6: Can the WHP Slider be limited to appear on Home Page only?

Recommended Posts

Claude203

Can the WHP Slider section be limited to appear on the Home Page only? If so, how? In other words, it is possible to hide it on specific posts/pages but what about ALL posts/pages except the Home Page? This was possible in the old WHP through a checkbox selection.

 

Thank you!


Claude Johnson
BlackFives.org

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi,

If you install the DMS Pro Tools plugin, it adds additional functionality, where you can hide sections on pages by entering the page id value to the field. So, if you want to hide the slider section on all pages except for the homepage, simply add all the page ids except for your home page id.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Claude203

Danny, I do have DMS Pro Tools plugin. I don't mind defining the page ID's to hide but we have hundreds of posts, this would be truly inefficient to list every post ID. Isn't there a way to define the opposite? In other words, hide everything except for home page?


Claude Johnson
BlackFives.org

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

HAHA, I have asked for the opposite setting to be included in DMS, not word on that yet, as it would make it easier.

 

You can try this, add the following to your custom CSS:

 

.home {
  #revslideruqg885g {
    display: block;
  }
}
#revslideruqg885g {
  display: none;
}
 
Then replace the ID in the code above i.e. #revslideruqg885g with the ID of the section you wish to hide. What this does is when the page has a class of .home which is your homepage/front-page, it will display the section, when the page doesn't contain a class of .home, it will use display none and therefore, be hidden.

Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Claude203

Beautiful! I will try it! Thank you. It's odd that they wouldn't try to retain the key features of WHP in the new version but I like that they are keeping WHP going with a new DMS based version in the first place so maybe this will be in a future update.


Claude Johnson
BlackFives.org

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

No problem and I will be sure to pass on your feedback.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Claude203

Just making sure, for our site the section ID appears to be u4srjw3 (from the WhiteHouse Pro Slider configuration window).

 

So in your example #revslideruqg885g, does the ID = uqg885g?

 

... because so far it does not appear to be working yet.


Claude Johnson
BlackFives.org

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Yeah. However, the ID is usually longer than that. Basically, you replace the ID in the code I gave above, with the ID of your section. It usually looks like this:

 

<section id="blahblahblah">...</section>


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Claude203

I cannot seem to find the location for the Section ID.

 

Is it on the configuration page? This is what I see there (attached) but all I see is the short alpha-numeric number stated earlier.

 

Thank you.

 

 


Claude Johnson
BlackFives.org

Share this post


Link to post
Share on other sites
Claude203

Hi Danny, I think I figured it out. I just had to create a new template that does not include the Slider. I'm not sure this is the best way, since I may now have to go through every single post to change its page template. But it's a start for now.


Claude Johnson
BlackFives.org

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • sakkthi subramaniyam
      By sakkthi subramaniyam
      Working on a very old site which has  pagelines framework theme. I need section plugin. so i can install postpins section. I have lost backup copy.
      Thank you.
    • elementalkites
      By elementalkites+
      Good evening. I am attempting to use the Impulse section on a page I am working on (https://dev.elementalkites.com). The tool seems to have the ability to overlay a logo on top of the slider images but in my case it isn't working, even though I have added the logo file and given it a height to display at. I have attached a screenshot for reference. Any help would be appreciated.
       
       
    • jojoking
      By jojoking+
      I have to admit to being baffled.
      I'm trying to embed a video (from my WP media library) within a WP post using the videobox section shortcode.
      The shortcode section popup only allows two items to be configured - the section type, in this case videobox - and a unique id. There's no URL or other parameters such as autoplay or loop which are available within the Pagelines editor.
      Whatever I put in the unique ID makes no difference to what is shown which seems to be a default video with stars or white noise on a black background.
      I assume I need to define this ID somewhere else, or maybe WP has done it for me?
      HELP!
       
      PS This is the page source generated when a shortcode is added within the WP post editor
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_1675853156" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="1675853156" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="280414138" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/plugins/pl-section-videobox/default.mp4?r=280414138" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#280414138')[0].load(); </script> </div> </div></div></section> </div>  
      If I add a videobox section using the Pagelines page editor the page source generated includes my video:
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_udvu4uz" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="udvu4uz" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="429558737" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/uploads/2017/04/HIHWelcome.mp4?r=429558737" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#429558737')[0].load(); </script> </div> </div></div></section>  
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Hi,
      I am having an issue with the Lax sections on Platform 5. I can embed a widget or text box into a Lax section which is really neat, but the image in the background (the parallax image) seems to get stretched and doesn't scale in an attractive way.  For example, the page http://ed6.61e.myftpupload.com/#clients has a parallax section with a woman's face  and I thought is would scale as the browser window gets smaller but the zoom-level never changes. Also, the amount of parallax shift seems more dramatic than what we want. I thought that if I uploaded a shorter image it would scan/scroll less since the height from the image's top to bottom would be less. However, that doesn't seem to have any effect and I am at a loss of how to properly control the way the image is displayed within that box. Any thoughts, tips, or suggestions to get me pointed in the right direction?
      Thanks so much for the help!
    • PierreFF
      By PierreFF+
      Hello Everyone, 
      I think this one is for the pagelines team. 
      I have some trouble with the Adventure section plugin https://www.pagelines.com/product/pl-section-adventure/ that doesn't seem to load in any of the three websites I run using pagelines. 
      I do the setup via the extend platform as usual. It tells me that the plugin is installed and activated but unfortunately it doesn't appear on the page editor.
      I have just tried it consecutively with three websites I own with the same result.
      My intention was to use it with this website: http://launchpadweekend.foundersofthefuture.co/ (free version)
      And I also tried with this website http://foundersofthefuture.co/ (pro license) and this one http://ffactor.me/ (free version). And I have the same problem with each. 
      I would love to see how I could solve this issue. 
      Thanks a lot. 
      Pierre
       
×