Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

sethoof

Blog Template with Custom Post Types

Recommended Posts

sethoof    3
sethoof

I am working on developing a research center for my charity's website (www.opfistula.org).  We will define a custom post type for the research papers we include.  I was hoping to use the blog template to display these custom post types. But I am not sure how to get the custom post types to display or how to get the sidebar information in the blog template (popular, recent, comments, tags) to link to the custom post type I have created.  It seems to be linking to the normal post types, which I am using for our blog page. 

 

The Research Center: http://www.opfistula.org/fistula-research-center/

The blog: http://www.opfistula.org/blog/

 

 

 

Can you guys help? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

 

When you create a custom post type, it should automatically create an archive for all your custom post type posts. Which you can verify by going to your post types name for example:

 

http://www.mysite.com/movies/ - movies being the post type.

 

In regards to the Sidebar when you say popular, recent, comments and tag are you referring to the RapidTabs section ? If so, this does appear to only support the Posts post type. I will report this to our tracker on your behalf.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
sethoof    3
sethoof

Thanks, Danny.  I have just checked and I don't get the automatically generated archive page for my 'research' post type. (http://www.opfistula.org/research/)  In fact, I don't get any archive pages for any of my post types.  I am using Custom Post Type UI version: 0.8.3. 

 

Am I doing something wrong?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

I use the same plugin and when I go to /movie there is a list of movie posts that I have created. If this isn't showing for you then you likely have made a mistake when creating your custom post type and/or your permalink structure is screwed up somehow.

 

Also, have you created any research posts yet ?

 

 


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
sethoof    3
sethoof

Hi Danny,

 

I have created research posts as well as several other posts types and none of them show up. I don't think I have made any mistakes in making the custom post types, but maybe withe the permalink structure.  Is there something specific that needs to be done there in order to make the archive work?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Can you show me your Custom Post Types UI settings for your research post type via a screenshot please.

Also, when you're viewing the research URL, is the PostLoop section active on that page, try replacing the 404 section with the WP-Content/PostLoop section.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
sethoof    3
sethoof

I got the archive page working - it was in the advanced options of the CPTUI.  Looks like it might handle the posts well, but the sidebar is still linked to the blog posts.  Is there anyway to get this sidebar linked to the custom post type. I can do a plugin or widge tif necessary.  Just not sure what would work. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

What do you mean the Sidebar is linked to the posts ?  If you want a custom Sidebar with custom widgets only displayed on your Custom Post Type archive page, then you're going to need to create a custom sidebar or use Widget Logic.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • BentleyD
      By BentleyD+
      Hi Everyone,
       
      I am having issues with being able to post to my blog with platform 5. Currently when i click publish, it just shows the homepage of MoonBodySoul.com. That is until i open the page editor and change the scope from "All of type: Posts" to "Current Page Only". Then I have to re-insert the menu header as well. This seems like a really dumb process. In past versions of pagelines, I could just post a blog and the menu would be there and there would be no formatting issues. What can I do to fix this?
      MoonBodySoul.com
       
    • tforasiepi
      By tforasiepi+
      How do you move the thumbnail on a blog post?  I need the thumbnails for the blogroll page, but they show up at the top of the actual post page.  Normally, this would be fine, but I've been requested to put it under the blog title.  Any suggestions?
      Thanks.
    • tforasiepi
      By tforasiepi+
      My client is asking for a new blog layout similar to the one found here:  http://blog.perkinswill.com/pokemon-augmented-reality-and-the-future-of-urban-design/ 
      They have a splashy full-width background image overlaid with part of the blog and one sidebar.  The navigation arrows send you to the next post.
      Does anyone know if this is even possible using Framework 5?  If so, can you send me some advice on how to get here?
      Totally stuck!
      Thanks.
    • tristanrodgers
      By tristanrodgers+
      Hi there!
      I am using "Pins" for my blog now and I have some problems with the big style of the pins.
      I'd like to have smaller pins, how is it possible to make them smaller?
      Greetings from Germany,
      Tristan
      http://mc1r-magazine.com/blog/
    • tristanrodgers
      By tristanrodgers+
      Hi there!
      Hi would like to have the thumbnail photos on the left side and not on the top of the topic to the blog post. Where can i fix that?
      http://mc1r-magazine.com/blog/
      Greetings from Hamburg,
      Tristan
×