Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

tforasiepi

New Section Not Reading LESS file

Recommended Posts

tforasiepi+    2
tforasiepi

Hi,  

 

I want to use the NavBar section, but need to modify its functionality and style.  I followed the developer documents on creating a new section.  The section seems to be working sans the .LESS styling.  Is there a more detailed tutorial or is there some code that needs to be added somewhere to tell the new section what .LESS file to use?

 

Here is my structure:

   lccs/wp-content/themes/dms_child_lccs/sections/navbar_bluelogic

 

In the Section.php file I changed it to:

/*
Section: navbar_bluelogic
Author: PageLines
Description: A responsive navigation bar for your website.
Class Name: navbar_bluelogic
Workswith: header
Loading: active
Filter: nav, dual-width
*/

 

I also changed the class .navbar in the .LESS file (in the navbar_bluelogic section folder) to .navbar_bluelogic.  But I have not found the secret handshake... Can someone help?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

 

You have likely not changed the class name on the following code in the sections.php file.

 

/**
 * Main section class
 *
 * @package PageLines DMS
 * @author PageLines
 */
class PLNavBar extends PageLinesSection {
 
Also, if you have changed the .navbar class to something else, then you're going to need to replace every single instance of .navbar throughout the section.php file to. Otherwise, your LESS/CSS will not work as the class name isn't associated to any HTML.

Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tforasiepi+    2
tforasiepi

Hi,

Thanks for your help with this.  I have changed the name of the Main Section Class to BLNavBar and also made the revision in the Header Class Name to BLNavBar.  I can add the new section to my page and change the menu it uses, so it seems to be working.  But it does not pick up the LESS file, so there is no styling applied to the new navigation bar. I have not changed the .navbar class... should I do this?  If not, are there any other steps I can take to get the section to respond to the LESS file?

 

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

I am not sure what you mean it doesn't pick up the less file, are you saying the section has no styling whatsoever or it is not picking up the custom CSS/LESS you have added ?


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • jojoking
      By jojoking+
      I have to admit to being baffled.
      I'm trying to embed a video (from my WP media library) within a WP post using the videobox section shortcode.
      The shortcode section popup only allows two items to be configured - the section type, in this case videobox - and a unique id. There's no URL or other parameters such as autoplay or loop which are available within the Pagelines editor.
      Whatever I put in the unique ID makes no difference to what is shown which seems to be a default video with stars or white noise on a black background.
      I assume I need to define this ID somewhere else, or maybe WP has done it for me?
      HELP!
       
      PS This is the page source generated when a shortcode is added within the WP post editor
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_1675853156" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="1675853156" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="280414138" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/plugins/pl-section-videobox/default.mp4?r=280414138" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#280414138')[0].load(); </script> </div> </div></div></section> </div>  
      If I add a videobox section using the Pagelines page editor the page source generated includes my video:
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_udvu4uz" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="udvu4uz" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="429558737" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/uploads/2017/04/HIHWelcome.mp4?r=429558737" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#429558737')[0].load(); </script> </div> </div></div></section>  
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio
      Hi,
      I am having an issue with the Lax sections on Platform 5. I can embed a widget or text box into a Lax section which is really neat, but the image in the background (the parallax image) seems to get stretched and doesn't scale in an attractive way.  For example, the page http://ed6.61e.myftpupload.com/#clients has a parallax section with a woman's face  and I thought is would scale as the browser window gets smaller but the zoom-level never changes. Also, the amount of parallax shift seems more dramatic than what we want. I thought that if I uploaded a shorter image it would scan/scroll less since the height from the image's top to bottom would be less. However, that doesn't seem to have any effect and I am at a loss of how to properly control the way the image is displayed within that box. Any thoughts, tips, or suggestions to get me pointed in the right direction?
      Thanks so much for the help!
    • PierreFF
      By PierreFF+
      Hello Everyone, 
      I think this one is for the pagelines team. 
      I have some trouble with the Adventure section plugin https://www.pagelines.com/product/pl-section-adventure/ that doesn't seem to load in any of the three websites I run using pagelines. 
      I do the setup via the extend platform as usual. It tells me that the plugin is installed and activated but unfortunately it doesn't appear on the page editor.
      I have just tried it consecutively with three websites I own with the same result.
      My intention was to use it with this website: http://launchpadweekend.foundersofthefuture.co/ (free version)
      And I also tried with this website http://foundersofthefuture.co/ (pro license) and this one http://ffactor.me/ (free version). And I have the same problem with each. 
      I would love to see how I could solve this issue. 
      Thanks a lot. 
      Pierre
       
    • GreyFoxWebDesign
      By GreyFoxWebDesign+
      Hi, could you let me know where the custom less/css is saved to - i.e. how I could access it directly via the server.
      I hid the Admin Bar by mistake and now can't save any changes to the Custom CSS as the Save Button is not available - so I need to find another way to access and edit the custom CSS.
      Thanks in advance
    • chamois_blanc
      By chamois_blanc+
      What is the right/best way to make a one-page website with PL5? The framework seems to hardcode section IDs without any possibility of changing them. Scrolling to a page section requires the link to use the section ID, ie <a href="#<section_ID>">...</a>. I don't see myself hardcoding weird section IDs in there as this will show up in the address bar.
      Please advise, thanks!
×