Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

seanocaside21

Content Floating outside of Textbox / Media Box / Next Box

Recommended Posts

seanocaside21

I am having a funny issue with adding some custom html / css to a site currently in development.

 

Basically i am using image sprites to create a simple image based nav menu. The problem is the content seems to float independently from the section. I have tested with Next box, Media box and Text box...

 

See attached screenshot which will give you an idea of my problem. 

 

Any ideas of what might be causing the issue would be greatly appreciated...

 

Thanks,

 

Sean

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

Could we have a link to the site please? 

 

Could you also share the code using the pastebin functionality and share a link to this and we can replicate and look into this for you. 

The pastebin is here http://forum.pagelines.com/pst/


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

Thanks for the pastebin paste - do you have the CSS that goes with this also ?


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

Hi @seanocasise21 

 

Yup that looks right. Thank you for adding that 

 

looks like changing this will help 

 

 
#navlist li {margin: 0; padding: 0; list-style: none; position: absolute; top: 0;}

to 

 

 
#navlist li {margin: 0; padding: 0; list-style: none; position: relative; top: 0;}

The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

Actually, a better effect and the one you might be looking for can be found using the below 

 

change the 

#navlist { position: relative;}

to

#navlist { position: absolute;}

The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
seanocaside21

Hi Martin,

 

Thanks for that... the problem still remains, the content still appears as separate to the textbox, for example if i decrease the width of the textbox down to 1 the content doesn't react! It just remains in place...

 

I wonder is there something else at work here causing the issue...

 

appreciate your help with this.... i didn't imagine something this simple would create an issue. 

 

Thanks, Sean 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

Hi Sean 

 

Where are you getting this code from? Could you share this with us? 

 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      My DMS 2 site http://www.heart-stone.com/ will not save any new custom css... I can still edit templates and publish those but any custom css that I enter never saves.
      All WP files, themes, and plugins are up to date. 
      Any thought about what might be causing this?
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Is there a way to edit the custom CSS via FTP? I know I can edit the custom code in the Chrome editor but is there a file path I can use to find and edit the CSS directly from our FTP?
      Thanks in advance for the help!
    • nizami
      By nizami+
      Using navbar section with correctly configured WP menu to display main navigation at https://elenaangel.com. 
      All fine in desktop viewport. Menu displays twice in hamburger mode. How to fix this please? 

×