Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Keith Vaugh

RevSlider opacity overlay

Recommended Posts

Keith Vaugh

Hi folks

 

I have been trying to add a opacity screen over the RevSlider. In the css styling classes I added 

 

overlay

 

and in the custom CSS I have 

.overlay {
  position: absolute;
  top: 0;
  left: 0;
  width: 100%;
  height: 100%;
  z-index: 10;
  background-color: rgb(0,0,0,0.5);
}

It hasn't had any affect. Is there something that I am missing?

 

Thanks

Keith

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi,

 

Yeah you can't do that, basically, the use of position absolute will likely cause a number of layout issues and the RGBA you're adding is being added to the <section> tag and therefore, is being hidden by the actual image.

You can't even do this by targeting the image class itself, as the image overrides it, if you use the !important declaration then all you end up with is the color instead. The only way around this would be to manually add the background image and follow the guide here, to achieve your look - http://css-tricks.com/tinted-images-multiple-backgrounds/

 

Another possibility and easily the simplest would be to add it the overlay to your image itself via a layer and reduce the transparency, like we did on the DMS demo of the San Francisco image.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Keith Vaugh

Thanks Danny

 

I was fearing that maybe the case. Was hoping to avoid adding the transparency as an image layer. 

 

Another option maybe to not use the RevSlider and place an image as the canvas background. Would it be possible to then place the opacity layer over it? Will have a look at the CSS link you sent in the mean time. 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

It would be easy to achieve this using the Canvas section, just add the following to your custom CSS and change the value to your preferred choice.

 

.bg-opacity {
  .pl-area-wrap {
    background-color: rgba(0,0,0,0.355);
  }
}
 
Then in the Canvas section styling classes field add the following
 
bg-opacity

Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Keith Vaugh

Thanks Danny. That does the trick.

 

Keith

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

No problem.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      My DMS 2 site http://www.heart-stone.com/ will not save any new custom css... I can still edit templates and publish those but any custom css that I enter never saves.
      All WP files, themes, and plugins are up to date. 
      Any thought about what might be causing this?
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Is there a way to edit the custom CSS via FTP? I know I can edit the custom code in the Chrome editor but is there a file path I can use to find and edit the CSS directly from our FTP?
      Thanks in advance for the help!
    • nizami
      By nizami+
      Using navbar section with correctly configured WP menu to display main navigation at https://elenaangel.com. 
      All fine in desktop viewport. Menu displays twice in hamburger mode. How to fix this please? 

×