Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

jagipson

Slow Video Load Time

Recommended Posts

jagipson+    10
jagipson

I was curious why our video is loading so slow on our site we are working on http://pharmacistrecruitersusa.com/

When its finally up and running it runs smooth, but until it loads it just a blank white screen. This is just a sample video as well, low quality. Its going to take forever to load when we get a better quality video in place of it.

 

So why is it taking so much time to load?

Is there a program or settings you suggest to make the video load quicker?

 

I used after effects to render out my mp4 and then used a convertor for the webm and ogg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

 

You will most certainly need to reduce the file size and in doing so will increase the load time. For example, one file is over 15mb which is just to large. I know our team used an application called Handbrake to optimize the video when testing the functionality.

 

http://handbrake.fr/

 

I haven't ever needed to look further into this, as I don't really use videos on websites, but I did a quick search for you and found this guide, which may assist you.

 

http://www.marriedcouple.ca/tutorial/

 

You will likely also want to use a CDN, if you plan on using high quality videos, I would recommend MAXCDN.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • JawDesigns
      By JawDesigns
      Hi everyone,
      Flywheel have reported errors on my clients site 'www.racewaredirect.co.uk' and it's not loading. Can someone please provide some information on how to fix this? The site has never experienced these issues before.
      Thanks,
      James Wilson
    • pehja
      By pehja+
      https://pehjaproduction.se/webbdesign/  Video is not showing up in Journey section. Why? I have entered this in the settings 
       
    • dougalperman
      By dougalperman+
      Hi there,
      I'm a big fan of Pagelines, and have been for years.
      I'm trying to control the size of video embeds and having some difficulty. I see that I can just paste the Vimeo video URL into the post and an embed widget will automatically appear, which is great. But the embed box created is much taller that the video (689 x 1000 pixels) so the content sits in the middle of a tall black box, which looks awkward.
      I tried using the full iFrame embed code from Vimeo, which solved the disproportionate embed frame size (or aspect ratio) issue, but despite specifying the dimensions I want (690 x 388), the videos displayed on the post are sized at 300 x 150 pixels.
      I can't work out how to change either.
      I'm using the latest version of Pagelines Framework (Pro) with the Agency them.
      Any help or advice very much appreciated.
      Thanks,
      Dougal
    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
×