Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

seatangltd

Speed issues with my site

Recommended Posts

seatangltd    0
seatangltd

Plugins:

Alpine Photo Tile for Instagram: http://thealpinepress.com/alpine-phototile-for-instagram/

Askupa Twitter Feed (Demo): http://products.askupasoftware.com/twitter-feed

Autoptimize: http://blog.futtta.be/autoptimize

Custom sidebars: http://wordpress.org/plugins/custom-sidebars/

DMS Professional Tools

Ik Facebook Plugin: http://goldplugins.com/documentation/wp-social-pro-documentation/the-ik-facebook-plugin/

Jetpack by WordPress.com: http://wordpress.org/extend/plugins/jetpack/

PageLines Updater

UpdraftPlus - Backup/Restore: http://updraftplus.com/

Visual Form Builder: https://wordpress.org/plugins/visual-form-builder/

WooCommerce

WooCommerce - APG Weight and Postcode/State/Country Shipping: http://wordpress.org/plugins/woocommerce-apg-weight-and-postcodestatecountry-shipping/

WordPress SEO: https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/#utm_source=wpadmin&utm_medium=plugin&utm_campaign=wpseoplugin

WP Social Pro: http://goldplugins.com/our-plugins/wp-social-pro/

WPtouch Mobile Plugin: http://www.wptouch.com/

Wordpress 3.9.1

 

I am having some real speed issues with the site. The strange thing is that sometimes I get speed test results of 4-5s and sometimes its 15-20s plus. I thought it may be something to do with my host but they don't seem to think so.

 

My host also doesn't support GZip.

 

I've aggregated minified CSS but doing the same to JS distorts the page so I haven't done it with JS.

I'm using Jetpack's free CDN.

 

I don't think compressing images would make that much of a difference to the high load times I get frequently.

 

Is there anything you guys could see that I'm not seeing? Any tips to help imrove the speed of the site?

 

http://cavistons.com/

 

Thanks

Peter

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Using Pingdom's tools you home page returns 8.5mb in size http://tools.pingdom.com/fpt/#!/dwRGJa/http://cavistons.com/

 

You can see a breakdown of items and their load time, server wait etc 

 

There is also a server error repeatedly reported that will need your attention and details of this can be seen on the info above. 

 

You will find a lot of good advice on this forum topic http://forum.pagelines.com/topic/25369-the-quest-for-speed/


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Also http://www.yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server/

 

Shows that there are 382 domains hosted on the same web server as cavistons.com all sharing resources. Shared hosting solutions can impact site performance. 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
seatangltd    0
seatangltd

Thanks for the advice. Turning on the caching plugin made a big difference.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • dreamsight
      By dreamsight+
      Hi, 
      I'm trying to make improvements to 2 of our sites PageSpeed scores using W3 and Autoptimize, specifically Eliminate render-blocking JavaScript and CSS in above-the-fold content using Autoptimize.
      Both sites are running on Pagelines (2.2.4) but I'm having trouble locating the aggregated CSS stylesheet which should be at the top of the site header, but on these particular sites the source code look much different (http://imgur.com/a/0kqbc - Actual site we are improving)
      Whereas most of the sites we have improved in the past (inclduing the example demo site of the plugin) the source code looks like this; http://imgur.com/LjRy5K7 (Tutorial Site Example of Source Code with Aggregated CSS link)
      I've turned off all the plugins on both sites and at this point I am 99.9% sure the source code formatting has been 'altered' by pagelines. 
      Does anybody know where/how i can locate the stylesheet I need?
      Thanks in advance.
    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • micstepl
      By micstepl+
      I wonder what to do to change - to increase site speed.
      Are there any recommendations on the How´s?
      If you check site-speed with https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ the performance of all PL5 sites I check leaves lots of room for improvement (indicaores RED  .... approx. 45-50/100) for desktop & mobile)
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio
      My DMS 2 site http://www.heart-stone.com/ will not save any new custom css... I can still edit templates and publish those but any custom css that I enter never saves.
      All WP files, themes, and plugins are up to date. 
      Any thought about what might be causing this?
×