Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

ketri

I updated from version 1 to DMS2. Templates are working like they should but don't appear "orange" with ability to unlock from template.

Recommended Posts

ketri    7
ketri

That's pretty much it. I used the templates in DMS1. Now I updated to DMS2. I created a new template from my front page. If I edit it the changes show up in another page that also uses this template so it's working. But the template isn't showing as orange and it doesnt say that it's locked to that template with the ability to unlock it.

How should I proceed if I want to use this new DMS2 feature?

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Could you provide a screenshot please? 

 

Also could we have a link to the site? 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
ketri    7
ketri

It's local at the moment but I'll upload it to be seen.

I'm using a child-theme with custom coded sections. When I change the theme to DMS2 from the child-theme, the templates are orange, but when I go back to the child-theme even the DMS getting started page has these sections as blue and not orange.
I tried creating a new child-theme and it's getting started has the sections as orange and working correctly.
So it seems that the specific child theme is causing the issue so I'll try and debug from here.

Does the Nicks child-theme that was at some point recommended with DMS work with DMS2?
What are it's advantages compared to just creating a new child-theme the WordPress default way?

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ketri    7
ketri

Thanks Danny

I actually ended up solving the problem by creating my own child-theme that was exactly the same as the Skeleton I now see you recommended.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

No problem.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Jared Smith
      By Jared Smith+
      I haven't figured out how to get the "Sync Loaded Item" option in templates menu of Platform 5 to stay checked. It doesn't give me an option to save settings when I select it, and when I select it then click off the editor, it unselects. Also if I select it before loading a template, it doesn't stay checked there either.  Whats going on?
    • Queue-it
      By Queue-it+
      Hi,
      I created a Pagelines template for a "Post type" post. Whenever creating a new post page it firstly display that template post and I have to manually change it in the scope from "All of type posts " to "Current page". 
      Is there a way to fix that? 
       
       

    • richardjacruz
      By richardjacruz+
      I'm building a website in a dev environment at http://162.144.182.17/~uescocra.
      I want to import a bunch of products, and then have the products have a different template than the default template. 
      I also want to change the default template for blog posts.
      Before I go making changes, can I do this where the post type of "products" has its own global template, and the same with blog posts?
      For instance, in a product I might want to have a widget for categories, similar products, etc., and in the blog I may want list of the latest posts, blog categories, link to an email sign-up landing page, etc.
      Thanks.
      Rich
    • abuzzelli
      By abuzzelli+
      Is there a shortcode or a way to automatically pull the site name into the footer or elsewhere?
    • seanocaside21
      By seanocaside21+
      An old client of mine has come across an issue with their website. 
      The site is fine on the front end but when you log into the DMS editor the 'About' page template isnt available instead the template for the 'Print Services' page appears
      Here is the live About page http://www.digicom.ie/about/. And see attached file for what i see in the back end.
      In the page settings i can see that the wrong page template is active but I'm not sure how this is the case if the live page is correct. The client assures me they didnt activate the template. 
      Any help at all? 

×