Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

attento

Remove Padding Around Header and Sections

Recommended Posts

attento

Hi,

 

I would like to remove the padding around the header - in this case, the logo image as well as the carousel.

Basically, I'm trying to have the entire upper part of the page all black. Changing the colors for the site isn't working the way that I want.

If I can remove the padding around the header and section that will work.

 

The site is here:

http://creationmeditation.com/

But because its in "Coming Soon" mode, I've attached a screen shot.

 

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi,

 

In order to assist you correctly, you will need to provide either a screenshot which isn't present in your post or give us access to the site.

 

However, please be aware that what you want to do will require custom CSS, something of which we do not provide extensive support for. I highly recommend you inspect the elements using Google Chrome's Dev Tools, then look for the classes that contain margin (displayed Orange in Chfome) and padding (displayed Green in Chrome) and then add your own styling to those classes. When you're happy with the results, copy and paste the code into your custom CSS.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
attento

Hi Batman and Danny,

Thanks for your reponses. I'm working on the site now based on your suggestions.
Sorry about the screenshot, I noticed that it didn't go through and then tried to send another reply but I didn't see a way to attach anything.  I figured it out....the screenshot is attached.

Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

Hi @attento 

 

Looks like the Screenshot didn't attach again. 

 

Could you try adding the screenshot to an image sharing platform such as http://imgur.com and sharing the link or try this superb free tool http://www.techsmith.com/jing.html


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Paul
      By Paul+
      I was surprised to see I had no menu today - out of the blue - its actually moved to the bottom of the page!  After hours of fiddling and disabling every single plugin, leaving just plagelines the issue is still present.  See video for a basic text box - I moved it into the head and it jumps to the bottom and shows just above the footer but below the main content.  I have a temp fix by placing the menu into the first row on the main content but it does mean other than my home page, all other pages have no menu.  A quick fix is very urgent for this bug.
      https://thelaptopfixers.com
       
       
    • russe-intensif
      By russe-intensif+
      Hi team,
      checking my site today, i'm surprised to see my MegaNav all in bottom of the pages, while it's in header.
      After getting to change it in couple of pages onto Template part (too time consuming !), i'm desperate and ask you for help :-)
      apprendre-le-russe-avec-ania.fr
      Thank you in advance !

    • elementalkites
      By elementalkites+
      Good evening. I am attempting to use the Impulse section on a page I am working on (https://dev.elementalkites.com). The tool seems to have the ability to overlay a logo on top of the slider images but in my case it isn't working, even though I have added the logo file and given it a height to display at. I have attached a screenshot for reference. Any help would be appreciated.
       
       
    • oseehys
      By oseehys+
      The Grams section of Platform 5, is lacking lots of important features, that DMS multigram was having, there is no space for another user ID asie the default user, that was one of the strongest point of multigrams, because the Hashtag option cannot capture everyone, multiple User ID is the default standard for Instagram,  Also there is no carousel or slide on this one, it means now that if you want to display 18 pictures in one page all will be visible at once thats not good engineering.
      My appeal to the Pagelines Team, guys please let the next update have all the DMS Multigrams features that is missing on Platform 5 Grams, that will bring it to its glory...
       
       
    • jojoking
      By jojoking+
      I have to admit to being baffled.
      I'm trying to embed a video (from my WP media library) within a WP post using the videobox section shortcode.
      The shortcode section popup only allows two items to be configured - the section type, in this case videobox - and a unique id. There's no URL or other parameters such as autoplay or loop which are available within the Pagelines editor.
      Whatever I put in the unique ID makes no difference to what is shown which seems to be a default video with stars or white noise on a black background.
      I assume I need to define this ID somewhere else, or maybe WP has done it for me?
      HELP!
       
      PS This is the page source generated when a shortcode is added within the WP post editor
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_1675853156" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="1675853156" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="280414138" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/plugins/pl-section-videobox/default.mp4?r=280414138" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#280414138')[0].load(); </script> </div> </div></div></section> </div>  
      If I add a videobox section using the Pagelines page editor the page source generated includes my video:
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_udvu4uz" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="udvu4uz" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="429558737" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/uploads/2017/04/HIHWelcome.mp4?r=429558737" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#429558737')[0].load(); </script> </div> </div></div></section>  
×