Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Lisa Haran

how would you advise setting this up

Recommended Posts

Lisa Haran

In my fixed header I want a navigation with the logo in the middle. 

So I have 3 cols in my section.(section#pl_areau7f074)

col 1 nav left

col 2 media box (section#mediaboxuzfm86i)

col 3 nav right

 

would you think this is the best method to set this up?

site under construction but screen grab here

http://www.daghdasynergy.ie/img/chrome.png

 

 

the tricky part is I want the section below ( section#pl_areaua4958 )which will be a full width revslider to have a margin of -30 so that the logo can sit over it.

Is this even possible?

 

I have it working in chrome but not firefox

http://www.daghdasynergy.ie/img/firefox.png

 

CSS

 
section#pl_areaua4958, {
    margin-top: -30px;
  z-index:1;
}
 
section#pl_areau7f074 {
background-repeat: repeat-x;
margin: 0px;
padding: 0px;
max-height:122px;
z-index: 3;
  
}
 
section#mediaboxuzfm86i {
height: 155px;
z-index: 3;
}
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
GetMeWebDesign

Have you tried adjusting the settings for the fixed top pusher (if you are using a fixed header) 

 

#fixed-top, .fixed-top-pusher {
  height: 0px;
}
 
You might not want to go the whole hog of 0px...

Chrome Developer tools - please use them. If you are not sure how, then it is easy to learn

Be inventive in your keyword search of the forum ie Navi > Navbar > menu > tabs > font > color. Your answer lies there somewhere!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lisa Haran

thanks for the reply, just tried that no joy...

Share this post


Link to post
Share on other sites
GetMeWebDesign

If it works in Chrome but not in Firefox, perhaps it is a cross browser problem. Have you enabled CSS Classes in Pagelines Pro? What do you see in Firebug that is causing the white space? You may need to use Browser Specific CSS


Chrome Developer tools - please use them. If you are not sure how, then it is easy to learn

Be inventive in your keyword search of the forum ie Navi > Navbar > menu > tabs > font > color. Your answer lies there somewhere!

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B

We'd really need to see the live page so we can try it out in firebug, you could try forcing it with !important to see if it forces anything which is overriding the code higher up in css in firefox.

 

section#pl_areaua4958, {
    margin-top: -30px !important;
  z-index:1;
}

Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lisa Haran

yeah james I understand it hard to see what is going on.

If I launch the site with the same issue then I'll get in touch and hopefully you can assist then.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

To assist you with this, we are going to need to see the site first hand.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      My DMS 2 site http://www.heart-stone.com/ will not save any new custom css... I can still edit templates and publish those but any custom css that I enter never saves.
      All WP files, themes, and plugins are up to date. 
      Any thought about what might be causing this?
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Is there a way to edit the custom CSS via FTP? I know I can edit the custom code in the Chrome editor but is there a file path I can use to find and edit the CSS directly from our FTP?
      Thanks in advance for the help!
    • nizami
      By nizami+
      Using navbar section with correctly configured WP menu to display main navigation at https://elenaangel.com. 
      All fine in desktop viewport. Menu displays twice in hamburger mode. How to fix this please? 

×