Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

bhmedia

Hero title tags

Recommended Posts

bhmedia

This is the third time I've tried posting this topic…not sure what the deal is: 

 

For SEO purposes, I am very specific about my H1 title tags. Unfortunately, the Hero section uses H1 tags for the main text and the Hero section doesn't contain the H1 text i'm optimizing. I've wrapped the Hero title text in H2 tags and text acts appropriately, however, it results in an empty H1 tag being left on the page. Is there an easy way to eliminate this empty H1 tag from the Hero section when wrapping it in an H2 tag?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

HI - could we have a link to the page where this is happening please? 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
bhmedia

This page will work for an example… http://www.backhousemediaonline.com/website-design-los-angeles-santa-barbara/

 

If you inspect the Hero title text: "Dynamic websites designed to impress" you'll see that the text is wrapped in the correct H2 tags but there is still an H1 tag there. Running it through webmaster tools it detects a correct H1 tag (which is the one I want) and then I get an error for using an empty H1 tag, which is what the Hero element is doing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

Of o have had any problems with the way that the standard sections a work i have always tried to replicate the actual sections using the standard sections and some CSS. That way you don't have to try and overrule the H1 and can use the desired H2 

 

Or do you WANT a H1 tag? 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
bhmedia

I modified the H1 tag in Custom CSS to recognize the page heading "Website Design & Management" as H1. But this clearly effected everything else with an H1 tag -- hence the Hero title. So I wrapped the Hero title in H2 instead to prevent it from utilizing my modified H1 styling. However, DMS is still keeping that empty H1 tag that I'm not using for the Hero title. 

 

Does that make sense? I know it sounds confusing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B

Hi there, the easiest way I can think to do this would be to clone the hero folder inside the core DMS files. Make sure you're using a child theme if you're not already, add a sections folder to the child theme and put the cloned hero folder in. In the section.php for the cloned hero section manually change the reference to the h1 in the title to h2 and save. The system will then use the hero section inside the child folder with the h2 amendment over the core version.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      My DMS 2 site http://www.heart-stone.com/ will not save any new custom css... I can still edit templates and publish those but any custom css that I enter never saves.
      All WP files, themes, and plugins are up to date. 
      Any thought about what might be causing this?
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Is there a way to edit the custom CSS via FTP? I know I can edit the custom code in the Chrome editor but is there a file path I can use to find and edit the CSS directly from our FTP?
      Thanks in advance for the help!
    • nizami
      By nizami+
      Using navbar section with correctly configured WP menu to display main navigation at https://elenaangel.com. 
      All fine in desktop viewport. Menu displays twice in hamburger mode. How to fix this please? 

×