Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

layasamadhi

Problem with Page{Less} and full-width Navi section in DMS2

Recommended Posts

layasamadhi    3
layasamadhi
Basically I encountered this issue. Every time I refresh the page reappears the PageLines's logo and search box on navi(full). In practice I change the navi(full), hide the search box, replace the logo, public the changes and after page refreshing the disaster. PageLines's logo and search box reappear. 
 
I went crazy for two weeks. I tried to isolate the problem and in the end I found the accused plugin: Page{Less}.
 
When Page{Less} is off everything works. When active the problem persists.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest   
Guest

Greetings layasamadhi,

 

I'd be happy to look into this for you, however I need some more information to begin.

 

  • Installed versions of DMS and PageLESS
  • When you say "navi" are you referring to the core NavBar section?

Share this post


Link to post
Share on other sites
layasamadhi    3
layasamadhi

Installed DMS 2.0.4 and PageLESS 1.2.3

 

With "navi" I mean the section Navi (Full) placed in the fixed bar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest   
Guest

layasamadhi

 

Unfortunately, I have been unable to replicate this problem.  Can you provide some more details to your steps to recreate this?  How would I recreate your problem starting from scratch? Does this happen on every page? or only pages with PageLess styles?

 

I have reviewed the code for the navi section and I don't see anything there that would conflict with PageLess nor vice versa.  I understand that you are only having this problem with it enabled though so let's see if we can get to the bottom of it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
layasamadhi    3
layasamadhi

1) Place navi(full) section in the fixed bar.

2) Replace the logo

3) Hide the box search

4) Publish the customization

5) Edit the css with pageLESS (any element)

6) Refresh the page

 

The problem should arise. Sometimes it does not happen immediately, but after a several refreshes. I know, this is weird. In fact I went crazy for two weeks to look for what was to be incompatible.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest   
Guest

layasamadhi,

 

Good news,  I can see what you're talking about now.  I don't know exactly what the cause is yet but I'm leaning towards a possible bug with DMS.  I've found that even though the settings seem to be wiped out, they are in fact still saved!  For some reason they are just not taking effect.  It's very strange.  I will keep digging into this and let you know what I find.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest   
Guest

layasamadhi,

 

Hello again!  After doing some digging, I was unable to figure out exactly why things were breaking the way they were.  I don't really think my extension is to blame because my method of saving (which seems to be the culprit here) has not changed from older versions of DMS which had no problem before.  However, I believe I have resolved the issue now and I have just released an update (1.2.4) that should take care of it.

 

Please let me know if you continue to have any problems after the update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
layasamadhi    3
layasamadhi
Wow that speed! 
Now I try if there are other problem. I'll keep you updated.
 
Thanks. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
layasamadhi    3
layasamadhi
Now finding problems with the footer. 
The "social links" section disappears completely after the page refresh.
 
Even in this case is not recurrent. It's pretty random.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest   
Guest

layasamadhi,

 

Are you sure this is related to PageLess as was before?

Share this post


Link to post
Share on other sites
layasamadhi    3
layasamadhi

Hi Evan.

 

No, I'm not sure. I'm trying to understand and isolate the problem. I'll keep you updated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • lionel1
      By lionel1
      Hi,
      i try to put some images (Logos) in the Agency module / clients module section
      But i only can put 6 logos though the module propose to add more item
      Thanks for ur help
      Lionel 
      Capture d’écran 2017-06-27 à 20.55.27.png 
    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys,
      every since Chrome introduce scroll anchoring (see chrome://flags) blog posts on my page start scroll automatically as soon as the user scrolls down a bit. It is super annoying and I don't know exactly what triggers the incompatibility with Chrome's latest feature that is supposed to improve usability.
      Since I don't know what causes it (Pagelines, or a Plugin), I would like to disable the feature using a CSS override that Google describes as follow:
      "Scroll anchoring aims to be the default mode of behavior when launched, so that users benefit from it even on legacy content. A CSS property overflow-anchor can disable scroll anchoring in part or all of a webpage (opt out), or exclude portions of the DOM from the anchor node selection algorithm. This property supports the following values when applied to an element E:
      overflow-anchor: auto (the default value) declares that the DOM subtree rooted at E is eligible to participate in the anchor node selection algorithm for any scrolling box created by E or an ancestor of E. overflow-anchor: none declares that the DOM subtree rooted at E is not eligible to participate in the anchor node selection algorithm for any scrolling box created by E or an ancestor of E." Do you guys happen to know how to use that property with the ROOT element so it applies to the whole page?
      Thanks
      Michael 
    • wyo22ski
      By wyo22ski+
      Hello,
       
      I'm basically a designer and understand a little on how to change CSS, etc., so please excuse my ignorance...  I recently upgraded to the newest platform from the DMS and my old DMS theme no longer functions.  I'm trying to replace the image slider that my Horizon Photography Theme (Nick Haskins) had created.  The Impulse image slider seemed the closest to what I need, but there are problems.
      It seems the the Impulse section for sliding images defaults to the image width, no the height.  I can change the Impulse stage height and width, but this does nothing to the internal content.  For instance, if I change the height to 200 pixels, the image remains the full width and only shows a cropped section.  I would like the ability to change the Impulse height, and have the image height fit space. 
      I've put this custom CSS in, but again, this only controls the stage height of Impulse:
      .pl-sn-impulse .pl-impulse-cell .cell-wrap, .pl-impulse-container, .owl-stage-outer {
        width: 100%;
      }
       
      Any suggestions welcome.  Thanks 
    • decmech
      By decmech+
      Hey Guys,
      Having some issues with the dropdowns for the Navi in DMS. For some reason I can't have any more than 2 levels in the dropdown. The cursor is hovering over RPAS Training (and the arrow to indicate more is visible) but no matter what browsers, it never shows up. Also inspecting the HTML shows that the additional fields are not there.
      I have inspected the PHP and cannot see anything that is limiting the number of levels. Any assistance to get the additional levels showing would be great.

    • Objectif-Mariage
      By Objectif-Mariage+
      Hello. 
      I have just realized that CSS (Less plugin) , is not working..... I have disable all plugins (except PL CUSTOM LESS and PL5) , and ... it's not working ... 
      It's not the first time. Usually I had trouble with a plugin name Autoptimize , but it's Desactivate now , all memory have been purge, and it's still not working! :-/ So it's not from this plugin. 
      NB : When I am logged on my website, if i go on the black wordpress dashboard bar, go on the PL icon, clic on </> LESS/CSS => then the page suddenly apply the CSS .... But As soon that i reload the page, nothing. I think the problem is that the plugin LESS/CSS does not load properly (if I can say that with my simples words).
      I order to keep the site "good looking" I have temporally copy/paste all my LESS code in a plugin : Script n Styles that apply the LESS/CSS code... but it's not a solution for long time.
      Can someone help me ? Did I do something wrong ? Is it an update ? 
       
      my website : https://www.wedding-photography-minneapolis.com
×