Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

davemoppert

pl_video shortcode not working on secure site for some reason

Recommended Posts

davemoppert

Hey All - 

 

I have a website my client had asked me to make secure. After setting up the SSL, the videos I have embedded using the pl_video shortcode no longer display? Any fixes for this? The web address is: https://eastonoutfitters.com/videos/. Click on any of the videos and you will see they are not displaying. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
davemoppert

Just noticed it is only acting this way in Chrome. What gives?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

Its because the shortcode is loading youtube via a non SSL link, if you look in the developer tools you will see there error.

 

Next version of DMS1 has the fix in place.

Share this post


Link to post
Share on other sites
davemoppert

Any hacks until the next release? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • marshallsolutions
      By marshallsolutions
      For the site https://marshallsirishpub.com I am running
      Wordpress 4.9.4
      Pagelines base theme 1.0.2
      Pagelines Framework 2.5.0
      The share bar specifically Stumble Upon is causing an error when checking SSL for HTTPS at whynopadlock.com.  Here is the errors shown:
      A file with an insecure url of "http://cdn.stumble-upon.com/js/badge_su.js?v=20120613" was loaded on line: 1 of https://www.stumbleupon.com/badge/embed/2/?url=https%3A%2F%2Fmarshallsirishpub.com%2F.
      A file with an insecure url of "http://cdn.stumble-upon.com/css/badges_su.css?v=20120613" was loaded on line: 1 of https://www.stumbleupon.com/badge/embed/2/?url=https%3A%2F%2Fmarshallsirishpub.com%2F.

      Errors that are reported on line 1 are generally not part of the source code. This error may be caused by an external javascript file which is writing to the page, however we are unable to reliably detect these scripts in our automated test.
      Please contact us using the "Need Help?" link below if you need assistance with resolving this error.
      I contacted support at Really Simple SSL which is the plugin we use to convert the site to HTTPS via SSL.  They said I should contact you guys.  Here is what their support had to say via email:
      the sharing bar seems to load the Stumbleupon script over http:// despite being trying to redirect it to https://. The cdn.stumbleupon doesn't seem to have an SSL certificate and therefore refuses to load over https://. I'd suggest to contact the developer of the sharing plugin, the Stumbleupon button can de designed in another way, without it trying to load a script over http://.
      So it seems I need to modify some file in pagelines to make the stumble upon portion of the share bar to read https and not http.  If that's not possible then I need to remove stumble upon from the share bar.
      Thanks.
    • yemoonyah
      By yemoonyah+
      Hi, even though I just got a SSL certificate, I can't get the green padlock to appear due to the following error:
      :A file with an insecure url of "http://yemoonyah.com/wp-content/plugins/pl-section-boxes/check.svg" was loaded via the javascript file: https://yemoonyah.com/wp-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.12.4 on line 3. The insecure URL may not be directly contained in the script file and may exist elsewhere."
      I figured if I delete and re-install the plugin it might fix the problem but will my boxes on the website still be there? Or do I have to redesign everything all over again if I delete the plugin and then re-install it?
    • dougalperman
      By dougalperman+
      Hi there,
      I've getting a recurring error:
      "Platform 5 Connection IssuecURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired"
      I can't get the Extension Engine to load. It just times out. Same happens on two different sites that I run (www.innerear.co.uk and www.tradtv.scot, which I'm currently rebuilding).
      I've tried disabling all plugins (apart from Platform 5) andI contacted my hosts and they aren't blocking any IP addresses. I've deactivated and reactivated the Platform 5 plugin and disconnected and reconnected my account.
      Is there an issue with the Pagelines SSL certificate or something else causing the connection issue and stopping the extension engine from loading (it just spins with the LOADING cog and nothing happens, regardless of how long I leave it).
      Any help much appreciated.
    • John Olsson
      By John Olsson+
      We're often working with ACF (https://www.advancedcustomfields.com/) that's great for user experience in the backend, 'cause we don't want out clients to be in the editor to much.
      So we want to be able to use shortcodes in the editor fields, regardless of section, THIS WOULD BE SO GREAT. Is there a way to fix this, it should open up som much more functionality.
      In ACF, the shortcode is for example: 
      [acf field="field_name"] ...for example, I want to att field_names value to display in a section, i understand I can make it in embed and so, but I want it in titles and options, the whole range.
      I know I can build my own sections, that we've done, but it's not very effective, and thats what PL5 is about.
      Any ideas on this, can Pagelines take this in the core? I guessing there are more than just ACF out there who can use this.

    • jojoking
      By jojoking+
      I have to admit to being baffled.
      I'm trying to embed a video (from my WP media library) within a WP post using the videobox section shortcode.
      The shortcode section popup only allows two items to be configured - the section type, in this case videobox - and a unique id. There's no URL or other parameters such as autoplay or loop which are available within the Pagelines editor.
      Whatever I put in the unique ID makes no difference to what is shown which seems to be a default video with stars or white noise on a black background.
      I assume I need to define this ID somewhere else, or maybe WP has done it for me?
      HELP!
       
      PS This is the page source generated when a shortcode is added within the WP post editor
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_1675853156" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="1675853156" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="280414138" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/plugins/pl-section-videobox/default.mp4?r=280414138" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#280414138')[0].load(); </script> </div> </div></div></section> </div>  
      If I add a videobox section using the Pagelines page editor the page source generated includes my video:
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_udvu4uz" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="udvu4uz" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="429558737" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/uploads/2017/04/HIHWelcome.mp4?r=429558737" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#429558737')[0].load(); </script> </div> </div></div></section>  
×