Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

shawnsaunders

DMS 2.0.2 Footer Section Not Working Properly

Recommended Posts

shawnsaunders+    1
shawnsaunders

I am having issues with customizing the footer section. The columns/widgets move unexpectedly to the white space below and I am unable to delete them. After several attempts - they eventually disappear - but I am unable to complete my custom work.

It seems the moment I add a second column (4 wide) ... it bumps it off the section an under the footer. At that point I cannot delete or move. 

Any advice on this issue?  (I am using DMS 2.0.2 - all updates completed - cache flushed - Flywheel)

 

http://screencast.com/t/8UAzZCU3

Share this post


Link to post
Share on other sites
GetMeWebDesign+    115
GetMeWebDesign

shawnsaunders Have you tried using Columinizer under widgetized sections. You might find that easier


Chrome Developer tools - please use them. If you are not sure how, then it is easy to learn

Be inventive in your keyword search of the forum ie Navi > Navbar > menu > tabs > font > color. Your answer lies there somewhere!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

I am not quite sure what is causing your issue is on from that video and I am unable to recreate it. However, I recommend you do what GetMeWebDesign suggested and use the Columnizer section, it will make your life easier as that is what the section was designed for, to make columns with widgets.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
shawnsaunders+    1
shawnsaunders

I do like what the columnizer has to offer - but I need some custom items in the area. I can't seem to resolve this one. 

 

Is there a quick way to edit the Pagelines default nformation in the columizer (right column)? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
shawnsaunders+    1
shawnsaunders

I am familiar with the plug-in,etc ... but there doesnt appear a way to edit the Pagelines sample text in the left column?

 

Also ... do you have any suggestions as to why I cannot delete sections?  Is there any known issues with Flywheel or DMS?  I am unable to complete any work. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

I am not sure what you're referring to, the Columnizer section comes with default text/content, most of this can be edited. However, this is just placeholder content, the power of the Columnizer section is that you can assign a sidebar to the section and any widgets you add will be in columns and not underneath one another.

 

If you can't delete sections then its likely an issue caused by a plugin, have you disabled all active plugins and see if this resolves your issue. If this doesn't resolve your issue, please create a new topic and provide a video of your issue, use can use Jing.

Also, please keep your topic to one question as per forum policy, this is for search indexing reasons.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
eileenmc    0
eileenmc

How do I change the  color of the global footer? I did this before but my site was wiped and I'm  rebuilding it!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

If you want to change the background-color of the Footer region, simply select the Footer regions sections tools (left hand-side) and then use the Background-color option.

 

https://cloudup.com/cGhDVMETzD7


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Houston Haynes
      By Houston Haynes+
      OK - folks - back with another nit... The "back to top" link works - BUT - it's only active (i.e. clickable with the associated action following) when the mouse-over hovers over the footer area of the page. I did a quick change of the z-depth (to -1) and nothing made a difference. Any thoughts on how to make the *entire* back-to-top icon hover-able/actionable? Thanks!
       

    • romanondrasek
      By romanondrasek
      hi all, I have some trouble using PL5 on my site. 
      I used plugins for event calendar (event on) and plugin (timetable responsive scheduler for WP) for schedule (classes) in the gym.
      The problem is, that post from this 2 plugins are shown without menu in header and footer. (I setup header and footer) in the page editor for all type of page. 
      When I create a lesson, it creates posts with slug (I have a slug "lekce" & event for events).
      I try to edit the post with PL editor, but editor is not opening on the post.

      Do you have some idea where should be some problem? Thanx so much.
      here are links for the sites :
      site with schedule :
      http://www.myfit.cz/rozvrh/
      site of one of the class (pilates)
      http://www.myfit.cz/lekce/pilates/
      site with calendar :
      http://www.myfit.cz/kalendar/
      7 side with one event from the calendar :
      http://www.myfit.cz/event/pilates-instruktor-akreditovana-licence/?ri=1
      when I have my site on DMS2 it was working :-(
       
       
    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys,
      I have been unsuccessfully trying to get my 3-column widgetized footer aligned centered. The widget section itself is aligned left because the alignment appears to be controller the widget's content only. The container that contains the widget section is aligned centered. I have chosen a 3 column layout and I added 3 widgets, assuming they would be aligned centered.
      Any idea of what I may be doing wrong?
      The page is question is: http://www.michaelkummer.com
      Thanks
      Michael
    • carl
      By carl+
      How do I remove the leaf html5, css3 logos from the footer? Sorry if this have been covered a thousand times, but no clear cut solution available for my version of DMS2. Do I need to go pro to remove? Cheers!
    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
×