Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

markwphoto

DMS2 hide featured images css also hides gallery post format

Recommended Posts

markwphoto

Shortly after DMS2 was released I figured how to hide the featured images via the CSS code:

 

.pl-new-loop .hentry.single-post .metamedia {

    display: none;}

 

However, by doing this it also hide the media slideshow when using the wordpress gallery post format. Is there anyway to hide the featured image but keep the gallery post format?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

could we have a link to your site and we can take a look at your CSS setup 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

HI,

 

Use the following code:

 

#site .single-post .post-thumbnail-link {
display: none;
}

Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
markwphoto

That works perfectly! Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

No problem.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ppotent

Hey Danny, I don't suppose you know the CSS to do the opposite of this. That is, to hide the featured image from displaying in a Jetpack gallery, but allow it to still display in posts?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

ppotent I don't use JetPack, so not entirely sure what you mean. However, if you inspect the element, there may be a jetpack class that you prefix your CSS with to hide it.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ppotent

Danny. Thanks. I've tried it but there's no jetpack class I can see. Everything I've tried removes the featured image from all posts, site-wide. Thanks anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hansonexperience

Thx Danny your code did the trick. A pitty that magazine layout and is not there anymore in DMS2 as disabling was also part of DMS1.

Will the magazine layout and disabling features image in the post be part of DMS2 later on?

I now have legacy mode enabled

Share this post


Link to post
Share on other sites
GetMeWebDesign

hansonexperience"] I am sure @[member="Danny has said elsewhere, on this topic, that the legacy mode is for the time being... they will look to reinstate some of the features in a future DMS2 release. So for the time being, you either use legacy mode or the new format posts and fiddle with the CSS


Chrome Developer tools - please use them. If you are not sure how, then it is easy to learn

Be inventive in your keyword search of the forum ie Navi > Navbar > menu > tabs > font > color. Your answer lies there somewhere!

Share this post


Link to post
Share on other sites
hansonexperience

Danny"] @[member="GetMeWebDesign I hope magazine layout will be implemented in DMS2 too because I think it is a great way of displaying posts not just in a long row.

I tried to save the magazine layout as template and use it when legacy mode is off, but that does not work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      My DMS 2 site http://www.heart-stone.com/ will not save any new custom css... I can still edit templates and publish those but any custom css that I enter never saves.
      All WP files, themes, and plugins are up to date. 
      Any thought about what might be causing this?
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Is there a way to edit the custom CSS via FTP? I know I can edit the custom code in the Chrome editor but is there a file path I can use to find and edit the CSS directly from our FTP?
      Thanks in advance for the help!
    • nizami
      By nizami+
      Using navbar section with correctly configured WP menu to display main navigation at https://elenaangel.com. 
      All fine in desktop viewport. Menu displays twice in hamburger mode. How to fix this please? 

×