Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Stever

DMS 2 not installing on multiuser WP installation

Recommended Posts

Stever    0
Stever

Website: http://www.SteverRobbins.com

Subsite: http://www.SteverRobbins.com/test1

Framework version: DMS 2

Wordpress version: 3.8.1

Plugins in use: Akismet, Blubrry PowerPress, Contact Form 7, Jetpack 2.9.2, Greg's High Performance SEO, PRO Player, Quotes Collection, RB Internal Links, Shiba Media Library, Widgets on Pages, Wordpress Connect, Wordpress Database Backup, WP Hide Post

Server/host: www.atof.net

Screenshots (attached)

 

My website http://www.SteverRobbins.com has a few subsites http://www.SteverRobbins.com/articles and http://www.SteverRobbins.com/getitdoneguy which are implemented as a Wordpress multiuser site with two subblogs. (The reason for this are historical. These were separate blogs that were merged, but each had a different Permalink structure and the only way to forward old links to new ones was to give the subblogs different permalink structures too.)

 

I have installed DMS 2 in the Themes library, and have selected DMS 2 as the theme for a newly created /test1/ sub site. In the theme selection page for the sub site, the preview thumbnail is broken.

 

[attachment=2094:Theme preview from subtheme Screen Shot 2014-04-02 at 8.06.46 AM.png]

 

I activate DMS 2 on the sub site, but the graphics continue to be broken.

 

[attachment=2095:Subtheme DMS activated Screen Shot 2014-04-02 at 8.19.34 AM.png]

 

Visiting the sub site in Chrome and attempting to edit the sub site produces just the "DMS Loading" then the "Oops there may be an error" screens.

 

When I visit my /test1/ dashboard, I see the "Click to install the Pagelines Updater plugin." I click to install and get an "Unexpected error" screen.

 

I tried to install Pagelines Updater by uploading the ZIP files directly. It uploaded correctly. I clicked Network Activate and got the the error: You do not have sufficient permissions to access this page. with the URL box showing: http://www.steverrobbins.com/wp-admin/network/index.php?page=pagelines_updater

 

I've stopped here. In short, the graphics appear broken, the sub site itself can't be edited. I can't install the Pagelines Updater plugin from my network plugin administration screen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Could you enable debug on all your sites and sub sites please and let us know when you have done this. 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stever    0
Stever
How do I enable debug? I didn't know there is a debug option anywhere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, you can enable debug from the wp toolbar > site settings > advanced > enable debug then publish

 

http://screencast.com/t/R7rDBEQDZi


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stever    0
Stever

I clicked the "Site Settings" button and nothing happened :-(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

you have to check the debug box inside site settings, like in the diagram in the post above. Once that box is checked add ?pldebug to the end of your url to see your debug page.

 

Example: http://www.steverrobbins.com/test1/?pldebug


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Did you upload all the files? Every one of the js files is a 404.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stever    0
Stever
 

you have to check the debug box inside site settings, like in the diagram in the post above. Once that box is checked add ?pldebug to the end of your url to see your debug page.

 

Example: http://www.steverrobbins.com/test1/?pldebug

 

Sorry. I was unclear. I click "Site Settings" and the site settings do not display. Nothing happens. No site settings appear. 

I definitely uploaded every file. I installed in the top-level of a non-multiuser Wordpress installation on the same host, using the exact same installation folders, uploaded with the same FTP client.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stever    0
Stever

... and ... Just for jollies I deleted the theme again and re-uploaded it AGAIN from the exact same file. And this time (the 3rd try), it seems to have worked. I have absolutely no idea what changed between my last attempt yesterday and my attempt today. 

Apologies for taking everyone's time. Whatever was going wrong seems to have vanished. Thank you for responding.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stever    0
Stever

Oops. The Pagelines theme is activating, but the Pagelines Updater plugin is weirdly wedged. I deleted it, reinstalled, and clicked Network Activate. It gave the error "You do not have sufficient permissions to access this page." The URL in the menu bar was: http://www.steverrobbins.com/wp-admin/network/index.php?page=pagelines_updater

 

I go back to Network Plugins and it now shows Pagelines Updater as Network activated. YAY!

 

Now I go to the dashboard for my sub site and click "PageLines" admin button (not the "PageLines Pro" button). Under tab PageLines DMS Settings, section Your PageLines Account, there's an option that says "Activate Your Account" and it shows Site Not Activated. Clicking on the "Activate Your Account" link does not appear to do anything.

 

I am completely puzzled as to the state of PageLines. I'm guessing that my database got corrupted somewhere in all of this. I have no idea how to reset everything (theme & plugins) and try again. 

 

*Boggled*

 

I turned on DEBUG and the DEBUG info says:

 

DMS Debug Info

WordPress Version
3.8.1

WordPress Debug
Disabled

Multisite Enabled
Yes

Current Role
Administrator

Framework Path
/u/s/stever777/websites/www.steverrobbins.com/docroot/wp-content/themes/dms/dms

Framework URI
http://www.steverrobbins.com/test1/wp-content/themes/dms/dms

Framework Version
2.0

PHP Version
5.2

PHP Open basedir restriction
Yes! This can cause issues if it is not setup correctly
/u/s/stever777/:/tmp/

PHP Magic Quotes gpc
Yes! Deprecated as of PHP 5.3 and removed in PHP 5.4

PHP memory
256

Mysql version
5.0.95-log

PHP type
Cgi-fcgi

PHP User
Stever777

OS
Linux

Installed Plugins
jetpack/jetpack.php
pagelines-updater/pagelines-updater.php

 

« Back

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Your debug information shows that you're using and older version of PHP, we'd advise speaking to your host to get them to upgrade to 5.4 and if possible removing the base directory restriction.

 

PHP Open basedir restriction
Yes! This can cause issues if it is not setup correctly

 

If you want to start again and remove the db's then your host would probably be able to wipe these as well so you can do a complete reinstall of WP and then install DMS V2 again into each sub site.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stever    0
Stever

Is there reason to believe that "You do not have sufficient permissions" would be fixed by installing a new PGP and then completely reinstalling Wordpress? I purchased DMS to *save* work and time and hassle, not to force me into an entire reinstall of my system in conjunction with my ISP (assuming they're even willing to install a newer PGP). This sounds like several hours' work (easy in theory, fraught with problems in practice), and I'm reluctant to take such a nuclear option just under the theory that "a reinstall will probably fix it." Indeed, valuing my time at any reasonable amount, doing this kind of reinstall would be more expensive than just giving up on DMS and going with Webflow.com for a year.

 

 

 

Your debug information shows that you're using and older version of PHP, we'd advise speaking to your host to get them to upgrade to 5.4 and if possible removing the base directory restriction.

 

PHP Open basedir restriction
Yes! This can cause issues if it is not setup correctly

 

If you want to start again and remove the db's then your host would probably be able to wipe these as well so you can do a complete reinstall of WP and then install DMS V2 again into each sub site.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio
      My DMS 2 site http://www.heart-stone.com/ will not save any new custom css... I can still edit templates and publish those but any custom css that I enter never saves.
      All WP files, themes, and plugins are up to date. 
      Any thought about what might be causing this?
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio
      Is there a way to edit the custom CSS via FTP? I know I can edit the custom code in the Chrome editor but is there a file path I can use to find and edit the CSS directly from our FTP?
      Thanks in advance for the help!
    • nizami
      By nizami+
      Using navbar section with correctly configured WP menu to display main navigation at https://elenaangel.com. 
      All fine in desktop viewport. Menu displays twice in hamburger mode. How to fix this please? 

×