Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

hypman

Menu problem in framework

Recommended Posts

hypman    9
hypman

Hi All

 

Ive got framework installed and although im used to using wordpress, im having issues with making pages work in the menus.

 

Ive added the page in the menu where its supposed to be, and the pages themselves are set to have parents etc but they arent showing up correctly

 

the menu bar has the smoking page at the top and its not set for there, also the clinic address has a drop down page set but isnt showing either??

 

what am i missing??

 

thanks

 

Screen_Shot_2014_03_28_at_11_07_01.png

 

Screen_Shot_2014_03_28_at_11_11_21.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

HI,

 

There is no issue, this is by design. The Fixed Navbar and NavBar section are designed based on Bootstraps navigation, where parent items become anchors and are no longer linkable. Meaning that when you have a menu item that has a drop down menu, the parent becomes an anchor, where you click it to access our submenu.

If you do not like this design, I highly recommend you upgrade to DMS, which includes a number of different menu options include a section called Navi, which features MegaMenu functionality.

 

You can see a demo here - http://themes.pagelines.com/dms/


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
hypman    9
hypman

Hi Dan

 

Thanks for that, im stil la bit confused though - how come i have already got certain pages to be subpages then??

 

Does frameworl mean that i cant have any more subpages than the ones i already have?

 

thanks

 

EDIT: im not sure were on the same page, im not talking about the page being an anchor -im referring to the fact that the smoking page is supposed to be a sub page but it wont move from the top nav

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Could you enable debug in PageLines > site options > advanced and paste a link to your site please? 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

You debug information is available here http://ripley-hypnotherapy.co.uk/hypnotherapy-derby/?pldebug=1

 

Could you ask your host to remove the following or update your version of PHP to remove the following 

 

PHP Magic Quotes gpc : Yes (bad)

 

this is deprecated functionality and no longer needed in later versions of PHP and are known to cause problems 

 

http://www.php.net/manual/en/security.magicquotes.php


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
hypman    9
hypman

ok ill ask them and let you know

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

ok cool. please let us know how you get on 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
hypman    9
hypman

Hi

 

they disabled magic requests but the issue is still the same??

 

What next? i dont understand how some pages can work as sub pages but others wont?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

ok - if you could send us a logon for your site we can try to investigate this further for you 

 

The address to send to is hello at pagelines dot com 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
hypman    9
hypman

Done that just now,

 

thanks for the help

Share this post


Link to post
Share on other sites
hypman    9
hypman

ive done it Martin, ive faffed about with the menus and its ok now

 

thanks anyway, very helpful of you all as always

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Ok great news. Thank you for letting us know :) 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • khat
      By khat+
      I think I may have installed pagelines pro incorrectly, and then used features incorrectly. I installed first platforms framework theme and then the child, thinking I could do setup for child later. I tried to set up a background image, and tried custom css feature in pagelines dashboard. I had mistakes in my css, and just thought that if I deleted the info in the css custom feature in pagelines dashboard that the new information would overwrite the old info. The background image didn't respond at all, probably because I didn't have the child directory renamed. I then tried to use the LSS plugin to create css and added more css, possibly, somewhere -sigh-. I never did change the background image and get it placed properly. I used a workaround and in nested containers I placed a background image which worked well enough, so I moved on to try to create my nav bar/ menu bar. When I go to the Menus panel, there is NO area where I can place a menu on a page. I have read and reread and re- re- reread the instructions for placing a menu. I've used the pagelines editor to place a menu, however only HOME shows up. I've been at this for many hours. I've since uninstalled all of my pagelines items and reinstalled, thinking that it would restore all my changes to default, but no, it is still all there, with all my unresolved issues. I am completely at a loss as to what to do next.
    • Jarek
      By Jarek+
      How to make the Impulse menu sticky?
      Here is a site that seems like it is doing just that: http://www.manhattanperiodontist.com/
      Here is the site I am working on: http://boeriu.digitalvector.com/ 
      I have no problem showing the menu at the bottom, but when scrolling up it does not stick.  I tried to add Nav Pro menu but when I do that, it just shows on top and no matter what I try is not working as I want it to.
      Any suggestions?
    • Dave
      By Dave+
      1) Toggle menu on mobile devices does not work properly, combination Chrome 56.0.2924.87 with Android 6.0.1

      2) Mobile / Default Menu > Set the primary/default navigation for your site. This will be used in the pop out mobile menu and as the default in navigation sections. Does not work.
    • David
      By David+
      We are building a long-page scrolling site with Pagelines 5. Our menu is made with # links that go to a container's unique ID, e.g. container_ux7al6g
      This works, but it doesn't look great in the menu. Is it possible to assign a 'nice' # link, e.g. /#solutions ? 
      We used to do this in the DMS2 platform through a workaround, but that doesn't seem to be possible now. 
      Any suggestions? 
    • yemoonyah
      By yemoonyah+
      I just installed and added the Flipper section to my home page and it makes my navigation/menu bar items disappear.
      They do show up again when scrolling down and everything seems normal on the other pages.
      http://yemoonyah.com
      Thanks.
       
×