Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

loefbijter.nl

Revslider text black background gone and counter stops on mouseover

Recommended Posts

loefbijter.nl

Hi,

 

I updated to DMS 2.0 and I noticed that the black bars behind the white text on the RevSlider are gone. The text is a lot harder to read now. How can I restore the black bars behind the text? Also the counter on the slider stops when you have your mouse on the RevSlider. Is there a way to disable that?

 

Thanks and a great update! I especially like the parallax scrolling :-)

 

Johannes Vinke

 

www.loefbijter.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

To add a black background to your slider text try 

 

.revslider-container h2.slider-text {
  background-color:black;
}

The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

In order to achieve a similar style to the old text styling in DMS 1.x, you will need to use the Slide Extra Captions and use your own custom CSS, see here for information on adding your own captions etc..

http://www.orbis-ingenieria.com/code/documentation/documentation.html 


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
GetMeWebDesign

johannesvinke. If you are using the Custom CSS/LESS then paste this... choosing your own colours, obviously and fiddle with opacity (I presume you do use the Chrome developer tool where you can test to get the 'color' etc that you desire?)

 

.revslider-container.element-dark .slider-text {
background-color: whitesmoke;
opacity: 0.7;
}
 
Danny Any idea what you should be pasting as a "caption" in the Slide Extra Captions? or are those captions supposed to be referencing back to Custom LESS/CSS. Did not understand that documentation at all!

Chrome Developer tools - please use them. If you are not sure how, then it is easy to learn

Be inventive in your keyword search of the forum ie Navi > Navbar > menu > tabs > font > color. Your answer lies there somewhere!

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

Alternatively.. you could copy the Rev Slider files from /themes/section in DMS 1 and use these in the child theme on your DMS 2 site and you have the old rev slider back 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

@

 

If you see my post here, it gives a basic example of adding a Video to DMS 1.x RevSlider, the same process can be used to add whatever you like such as text and so forth.

 

http://forum.pagelines.com/topic/28168-revslider-how-to-add-video-and-have-it-resize-properly/page-2#entry171007


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
loefbijter.nl

Thank you all for the tips, I'll work on it the coming week and post the results here :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Lisa Haran
      By Lisa Haran+
      Hi 
      I have a map here http://www.iloveoffset.com/maps/
      I want to add several pointer locations to the map, but when I do they do not appear.
      On this map there are 2 pointer locations and as you can there is only one visible.
      Earlier today I added 7 and could only see 4 so there is something odd going on.
      My theme is up to date
    • clj182
      By clj182+
      Hello,
      I've been having trouble unlocking the template section for past couple of weeks. When I try clicking nothing happens. 
      I've deleted my custom css and removed plugins. Im down to having only the following plugins:
      Akismet
      Contact Form 7
      DMS Professional Tools
      Pagelines Updater
      WooCommerce
      It was working fine before i have no idea what's going on with it.
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      My DMS 2 site http://www.heart-stone.com/ will not save any new custom css... I can still edit templates and publish those but any custom css that I enter never saves.
      All WP files, themes, and plugins are up to date. 
      Any thought about what might be causing this?
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      Is there a way to edit the custom CSS via FTP? I know I can edit the custom code in the Chrome editor but is there a file path I can use to find and edit the CSS directly from our FTP?
      Thanks in advance for the help!
    • nizami
      By nizami+
      Using navbar section with correctly configured WP menu to display main navigation at https://elenaangel.com. 
      All fine in desktop viewport. Menu displays twice in hamburger mode. How to fix this please? 

×