Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

redstate

Photos not showing on Blog

Recommended Posts

redstate    0
redstate

What setting must I use and where do I set it for photos and videos to display on my Blog? My comments are all working right, just not photos. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there,

 

To get images to display on the blog page you'll need to make sure each post has a featured image set. Once you have a featured image to set for each post you'll have a number of options inside the post loop as to where the images display, or even to hide them.

 

See the following screencast which will help - http://screencast.com/t/9vSYal1rzEs


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
redstate    0
redstate

Ok. Got it. Thanks.

 

Now how do I show my posts with video on the Blog on the Home page? I know how to post videos on my blog from YouTube by embedding the YouTube video's web address into the post "text" area. And the video shows up fine as a post, but I can't get it to display on the Home page as I did with the photo. There's no Featured Photo for video.

Share this post


Link to post
Share on other sites
batman    389
batman

Hi redstate

You can add a short code with your video

Please, you take a look at this

http://docs.pagelines.com/tutorials/shortcodes

go to "Responsive Videos" at the end...


Life is too short to remove USB safely ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
redstate    0
redstate

If you mean to use the YouTube video web address code, I already know how to do that. But if you mean some other short code, then I don't understand from this long Doc. I see the Responsive Video part but can you explain more, please? It doesn't make any sense to me. What code and where do I place it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, do you mean get the video to post in place of the thumbnail in the excerpt? If so then unfortunately that isn't possible in DMS, you'll need to see a featured image for posts, which populate the post thumbnail, then have the video embed inside the actual post page.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
redstate    0
redstate

Yes, that's what I mean. Ok, then I'll just post Featured photos in the excerpt and the videos in the post. Thank you!

 

It would be great if that can be changed in the future, I can do it on my other WP news website but that's not a blog.

 

Occasionally the featured photos don't display after I post the blog entry on Facebook. Any idea why? I use the Add To Any widget which normally works great.

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, you can use the facebook linter tool, this will allow you to see all the data facebook is pulling from your post and choose the correct image to post into your timeline https://developers. facebook.com/tools/lint/‎


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • BentleyD
      By BentleyD+
      Hi Everyone,
       
      I am having issues with being able to post to my blog with platform 5. Currently when i click publish, it just shows the homepage of MoonBodySoul.com. That is until i open the page editor and change the scope from "All of type: Posts" to "Current Page Only". Then I have to re-insert the menu header as well. This seems like a really dumb process. In past versions of pagelines, I could just post a blog and the menu would be there and there would be no formatting issues. What can I do to fix this?
      MoonBodySoul.com
       
    • tforasiepi
      By tforasiepi+
      How do you move the thumbnail on a blog post?  I need the thumbnails for the blogroll page, but they show up at the top of the actual post page.  Normally, this would be fine, but I've been requested to put it under the blog title.  Any suggestions?
      Thanks.
    • tforasiepi
      By tforasiepi+
      My client is asking for a new blog layout similar to the one found here:  http://blog.perkinswill.com/pokemon-augmented-reality-and-the-future-of-urban-design/ 
      They have a splashy full-width background image overlaid with part of the blog and one sidebar.  The navigation arrows send you to the next post.
      Does anyone know if this is even possible using Framework 5?  If so, can you send me some advice on how to get here?
      Totally stuck!
      Thanks.
    • tristanrodgers
      By tristanrodgers+
      Hi there!
      I am using "Pins" for my blog now and I have some problems with the big style of the pins.
      I'd like to have smaller pins, how is it possible to make them smaller?
      Greetings from Germany,
      Tristan
      http://mc1r-magazine.com/blog/
    • tristanrodgers
      By tristanrodgers+
      Hi there!
      Hi would like to have the thumbnail photos on the left side and not on the top of the topic to the blog post. Where can i fix that?
      http://mc1r-magazine.com/blog/
      Greetings from Hamburg,
      Tristan
×