Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

renderinnovations

Can't get into WP wp-admin Pagelines theme issue

Recommended Posts

renderinnovations    0
renderinnovations

Hi,

I just get this error:  Call to a member function process_styles() on a non-object in /home/stoneybr/public_html/wp-content/themes/dms/includes/init.editor.php on line 166

 

For http://174.120.146.114/~stoneybr/  when I try to get to wp-admin.  What is this?  I was about to launch a site for a client, until all of a sudden this came up.


AB

Share this post


Link to post
Share on other sites
renderinnovations    0
renderinnovations

I think I figured it out.  The line 166 was this:

 

$this->handler->process_styles();

 

So I just deleted it to see if it would gain me access to the backend of the website.  Which it did, and the theme still functions properly.  Not sure if this is a permanent fix?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

HI,

 

I haven't ran into this error before, but removing that code isn't the answer. Its likely your issue was related to a plugin you installed/using.

 

Also please beware that by removing code from the core files, you do void all support.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
renderinnovations    0
renderinnovations

I readded the code, and it works now.  I haven't added any new plugins and for a while it was working, until all of a sudden, this happened.

AB

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

OK, I will bookmark your topic and speak to one of our developers and see if they can identify any issue.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nicholas Kyriakides+    2
Nicholas Kyriakides

same problem here ... Fatal error: Call to a member function process_styles() on a non-object in /home4/shillos/public_html/wp-content/themes/dms/includes/init.editor.php on line 166

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nicholas Kyriakides+    2
Nicholas Kyriakides

My problem just started after i logged out and back in again!

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, what were you doing on the site just before this happened? Updating any code/plugins etc. Do you have a url for the site we can look at


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nicholas Kyriakides+    2
Nicholas Kyriakides

I did the same by re-adding the $this->handler->process_styles(); from that line. First removed it in my ftp edit file and then reloaded the site then just logged in again and then removed login radius that i might think this was the problem, then just re added the code back and worked ok!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

shillos - I recommend you disable all active plugins and see if this resolves your issue. As on my vanilla installation, I have not once encountered this error.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
bloom1creative+    3
bloom1creative

Sorry guys, just posted this in a new topic so will delete and continue here.  Having this issue too - was there ever a fix found for this?  This site is running DMS v1, and I am however NOT locked out of the editor, as I have changed the slug with iThemes security.  The error is just present on /wp-admin URL and when installing plugins etc.

 

Disable Error Notices is also checked in the editor.  debug is not however.

 

error: 

Fatal error: Call to a member function process_styles() on a non-object in /home/ffm/public_html/wp-content/themes/dms/includes/init.editor.php on line 166

With my naivety it seems to be related to the LESS processing on load?

 

I have changed the login slug using iThemes Security, but then I have done that on other installs too without the same issue.  I seem to be getting various versions of this error too upon mostly all php executions e.g. trashing a comment, installing a plugin, etc.

 

Thanks

 

 
DMS Debug Info

WordPress Version
4.0

WordPress Debug
Disabled

Multisite Enabled
No

Current Role
Administrator

Framework Path
/home/ffm/public_html/wp-content/themes/dms

Framework URI
http://www.familyforme.co.uk/wp-content/themes/dms

Framework Version
1.1.8

PHP Version
5.3

Child theme
Yes
/home/ffm/public_html/wp-content/themes/nicks-base-theme
http://www.familyforme.co.uk/wp-content/themes/nicks-base-theme

PHP Magic Quotes gpc
Yes! Deprecated as of PHP 5.3 and removed in PHP 5.4

PHP memory
256

Mysql version
5.1.73-cll

PHP type
Cgi-fcgi

PHP User
Ffm

OS
Linux

Installed Plugins
akismet/akismet.php
all-in-one-wp-security-and-firewall/wp-security.php
bft-autoresponder/bft-autoresponder.php
contact-form-7-honeypot/honeypot.php
contact-form-7/wp-contact-form-7.php
cookie-confirm/cookie-confirm.php
custom-sidebars/customsidebars.php
google-xml-sitemap/google-xml-sitemap.php
page-list/page-list.php
simple-download-monitor/main.php
user-admin-simplifier/useradminsimplifier.php
visual-subtitle/visual-subtitle.php
wordpress-seo/wp-seo.php
worker/init.php

 

 


Many thanks

 

Rob1n

Share this post


Link to post
Share on other sites
bloom1creative+    3
bloom1creative

Solved, sorry to waste your time guys.  I purely saw the URL relating to the DMS so automatically thought it was relating to that.

 

All In One WP Security was the culprit in this instance.


Many thanks

 

Rob1n

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

What do you mean by change slug in iThemes security ?


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
bloom1creative+    3
bloom1creative

Hi Danny

 

Sorry, not very clear today am I lol.

 

The login URL to replace /wp-admin with /login for instance.  In this example, when I visited /wp-admin, I was presented with the above reported error.

 

This is an issue the plugin has with PL, but iThemes Security has been fine since I used that instead.  It was All in One WP Security that gave me issues.

 

Cheers


Many thanks

 

Rob1n

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon
I would avoid any plugin that has all in one in the title

Share this post


Link to post
Share on other sites

×