Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

jlsc

screwed up navigation

Recommended Posts

jlsc    0
jlsc

Hey,

 

I removed the Facebook and RSS icons from my header and it caused my nav menu to get out of sorts. I realize something else might have caused this nav issue, but the only thing I can correlate was the removal of these icons. Can you give me an idea of how to get my nav bar straightened out? (www.makeanddogirl.com)

 

Thanks!

 

Jess

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Hello Jess

 

What method did you use to remove the icons? 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
jlsc    0
jlsc

I took them off in the "header and footer" section of the Pagelines global settings. I just unclicked the RSS one and deleted my FB url from the Facebook option field.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

ah, ok i see. The is an issue with the Wordpress setup and not PageLines product but easy to explain anyway. 

 

your second menu item - is a link to a blog that goes to http://www.bloglovin.com/blog/4133120/?claim=p9k92xsjkp6

 

Assuming you have a custom URL in your Wordpress menu that is incorrectly set up.

 

The blog linking menu item is showing as a 'blank label' and is showing on top of your third menu item (tutorials) because when you have set up the link you haven't added the rich HTML correctly.

 

You can see the link highlighted here http://screencast.com/t/F4EVpISuxLG2 and compare it to the same menu item for the 'tutorials' menu item listed underneath. Both are appearing as the same menu item because you have not closed the link tags correctly ( the <a> tags were opened but not closed with the required </a>)

 

your custom menu item is currently 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4133120/?claim=p9k92xsjkp6"/>

and should be more like the following 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4133120/?claim=p9k92xsjkp6/"> BLOG </a>

note that the 

/>

from your custom link has also been changed and BLOG added as the label for the menu item. 

 

you can read more about this Wordpress functionality and how to use it correctly here http://codex.wordpress.org/WordPress_Menu_User_Guide


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
brookdalecenter    0
brookdalecenter

Hi, 

 

I have a serious problem. When I transferred my blog from wordpress onto Pagelines, the landing pages of my tabs have disappeared. Can you tell me why this is and what I can do to retrieve the landing pages. When I switch back to a non Pagelines template, I am sent to the landing pages when I click on the tabs within the navigation bar. Please help!

 

Thanks,

Jose

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

brookdalecenter

 

Can you please create your own topic please and provide more information, as I am not entirely sure what it is you're referring too.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
brookdalecenter    0
brookdalecenter

Sure. I'll create one now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
brookdalecenter    0
brookdalecenter

Where do I go to create a new topic?

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, to create a new post go to the main forum page - http://forum.pagelines.com/ click on the forum which best fits the product/problem you're experiencing and you'll see a black button on the right to 'start new topic'. http://screencast.com/t/CI7o4AYVdh


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • kellid
      By kellid
      Hello,
       
      Is there a way to make the background image of the canvas section (not in the header) in the top of the template section extend to be the background of the nav menu as well?  When scrolled, the nav would change to an opaque color but remain at the top of the page.  Here is an example...
       
      http://www.kutikai.com/#!home
       
      Thanks in advance!
       
      Kelli
    • spacle2xl
      By spacle2xl
      Okies! Good day all... I have attached a screenshot of what I want to achieve, though don't know how to go about it. On the Primary navigation bar - main menu, I want to replace the 'Home' link with a small image - icon. Please I appreciate any contributions/help. Thanks
×