Jump to content


This topic is now archived and is closed to further replies.


Custom CSS Not working

Recommended Posts


Hello there,


I am using a DMS Child Theme to customize my site and the CSS that has been added via the custom LESS/CSS editor on the front end. The CSS loads fine when I press ctrl+enter (PC) however when I visit the live site none of the custom LESS/CSS shows up. Not sure what I am doing wrong here so a bit of help to get my over would be awesome. I have included screen shots of what the site is supposed to look like. http://screencast.com/t/cL9Vx4Gv

The live site location is on my profile.

Share this post

Link to post
Share on other sites



If your custom CSS isn't working upon refresh, its likely you have some errors, you will need to review your CSS and rectify any mistakes.

If that doesn't work, provide a link to your site, with DMS debug enabled (DMS Toolbar > Settings > Advanced) and also add your custom CSS to our pastie service then link it in your reply.



Please search our forums, before posting!

Share this post

Link to post
Share on other sites

The CSS is now working because I am using the Wordpress CSS feature. I believe this overrides any theme CSS however i am not sure if this is the correct method to have the CSS showing. Any thoughts?

Share this post

Link to post
Share on other sites
James B

Hi there, in DMS you'll need to use the Css/LESS editor inside the DMS control panel. http://screencast.com/t/9FFmKAXsID5g


Once you've entered your css, click elsewhere inside the admin panel so you see the spinning saving icon in the top right hand corner of the DMS control panel. Once its finished saving then click publish. Then you can check the page again for the changes.


Full details of the different methods of making css changes can be found at http://docs.pagelines.com/customize/how-to-customize

Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post

Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • stebac
      By stebac+

      Since i recently updated to WordPress 4.9.4 there have been some unusual behaviours with Platform 5 (version 5.1.8).

      I am unable to edit the colour pickers for the backgrounds (the boxes do not show up anymore) and when i activate a plugin from the extend menu it does not show up in my page editor tools.
      Is this a problem for everyone else?
      Thank you in advance for your time.
    • chamois_blanc
      By chamois_blanc+
      Shouldn't the image PL5 component be using the srcset/picture css directives to pick the correct size for an image? or it does already and I don't know how to use it? Thank you for any advice or enlightenment.
    • Dan Haddock
      By Dan Haddock
      Plugins Active and installed: 
      Akismet Anti-Spam
      Coming Soon Page & Maintenance Mode by SeedProd
      Contact Form 7
      Cookie Law Info
      DMS Professional Tools  
      Enhanced Media Library  
      Google Analytics for WordPress by MonsterInsights
      Google XML Sitemap
      Jetpack by WordPress.com
      MailChimp for WordPress
      PageLines Updater    
      Schema App Structured Data 
      Sucuri Security - Auditing, Malware Scanner and Hardening
      Uber reCaptcha    
      Yoast SEO
      Wordpress Version: 4.8.1
      Pagelines Version: 2.2.4
      Good Evening/Afternoon or Morning, 
      I am running into a problem with CSS styling not applying inside of most browsers (Safari, Firefox) when I am logged in to wordpress, and all browsers that I have tested when I am logged off and the site has been made public (Chrome, Firefox and Safari).
      As a result, I have managed to identify the probable cause. It looks as though these browsers are refusing to render my sites compiled CSS file due to it being a HTTP URL rather than HTTPS.
      I have attempted to change this URL to HTTPS in my browser, however it brings back an ERROR: File not found page - https://www.shortfilmblog.com/wp-content/uploads/pagelines/compiled-css-core-1505847507.css
      What would you suggest in this regard? Would this be resolvable from your end?
      Happy to provide any further details required.
    • Borries
      By Borries+
      I know this is not an easy problem. Maybe there is a easy solution.
      I have tryed to uses the existing solution, that I have found in the forum
      I changed the colours of my nav (simple nav) and the hover effect (a. hover).
      I really tryed to highlight the active/used link in the nav but I cant figure it out.
      I want it to be black when active.
      Any help would be appreciated. Thanks.
      http://www.marcborries.de  nav link: "Sinn & Selbst" 
    • Steve Webb
      By Steve Webb+
      I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.
      Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.
      I even had our host restore from a backup a few weeks ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.
      Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).
      Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.
      Can someone please help?  Not sure what else I can do here...
      Thanks in advance.