Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

micstepl

Images size / on small screens mit working

Recommended Posts

micstepl+    15
micstepl

I purchased the OUT OF THE MEDIABOX        section.

Generally a great product :)

 

 

... but following PROBLEM

  • landscape image (eg. 3 x 2)
  • on a small screen (iPhone)
    • image sizes in height down
    • but aligns to top
  • RESULT:
    • headline of hover element alings at bottom
    • and a white area obens in between
    •  
    • Media.png

 

What is the chance for you to fix it?

How can I help menntime?

 

 

other issue

  • when entring a image hight - via settings
  • the image squeezes in it´s dimensions (not looking nice)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gavin_+    55
Gavin_

Hello,

 

Thanks for purchasing, glad you like it.

I've not been able to recreate your issue locally, could you post a link to your site? 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl+    15
micstepl
Pls look at http://StmConsult.net

Actually no matter what the IMAGE size is
- resize the window of your browser
- see somewhere below -1000px of window
- at the bottom of the media box (Behring overlay)
- that the image squeezes up

Setting a max hight - results in a squeezing of the image - not looking good!
The requirement would be - the image to fill the space without squeezing - maybe in one direction to slide behind the border


Sent from my iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gavin_+    55
Gavin_

Hello, 

Thanks for the feedback. I have looked at your site and this is what I can see:
http://screencast.com/t/lNN23WMhMy8z
The images are resizing as per the browser size and I can see no additional padding.

Perhaps you can make a screencast or a screengrab to illustrate the problem?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl+    15
micstepl

two screenshots for comparison

  • eg. OK  >>>  on 1000px browser window width
  • NOT OK  >>>> on eg 800px browser window width

attaches the screenshots:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gavin_+    55
Gavin_

Thanks for the reply again, thats great 

so what i would be suggest is that you modify the minimum height - currently the mosiac block is set to 250px - if you make it 0 that should work. 

 

you can play with this to suit your needs.
 

.mosaic-block {
min-height: 0; }

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl+    15
micstepl

tax for your reply, but it does not work.

 

I put the code in 

  • custom CSS
  • child theme style.css

 

 

Should the code be somewhere else?

,Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gavin_+    55
Gavin_

Hello,

 

You can try changing the outofthemediabox.css file

 

this can be found inside the section/plugin

make sure you back up in case you need to roll back. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gavin_+    55
Gavin_

is this resolved now? 
can we mark this as answered? 

do let me know if you have any more issues. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
micstepl+    15
micstepl

is this resolved now? 
can we mark this as answered? 

do let me know if you have any more issues. 

Yes, Thanks!

,Michae

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Donna111    0
Donna111

HI there

If your image size is not the required size,then you can just resize the image size as you wish.That would be more convenient if you own a fine tool.

There are many image tool which supports to do any image process.Then you can just try their free trial to help you out.

Share this post


Link to post
Share on other sites
meetgreen+    1
meetgreen

I have the exact same problem. It usually doesn't matter until you are viewing the site on a mobile device where the screen size gets smaller. The gap is created because the image background scales but the title bar does not. It simple adds or removes width to match the screen. Eventually, when the image scales small enough, a gap appears. I am unclear as to where to put the code suggested. You say in the section/plugin and I did put it in the "inline css" part of the section but that did no work. I would think it would work in the general custom css section for the whole site but nope. 

 

love the section but this makes it go kind of bad on phones.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gavin_+    55
Gavin_

Hi

Did you try changing the outofthemediabox.css file

 

this can be found inside the section/plugin

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • tt2
      By tt2
      I installed the plugin "News Views" to WP, is enabled but is nowhere visible in the "DMS editor panel" in the "Add To Page"    I'm using WP 3.9.1  DMS Version 1.7  Theme DMS 2.1.4  News View 2.1.2    Please help me how to run this plugin?
    • BlueSkyCreative
      By BlueSkyCreative+
      Hi there
       
      I have been following a post on the News Views Plugin that I have bought, about a bug that means you cant select a category of post to display or group of categories
       
      they have posted this :-

      The multi select issue was not working due to small bug in the DMS .js library. This has now been identified and a patch has been applied that will be in a future update of DMS. 

      We have tested this locally and it solves the issue. you can either wait for the update to DMS to be published or if you like you can add the following code to your child themes functions.php file
       

      */
      function pl_do_shortcode(opt) {
          
      +    /* If we are not a string, bail out! */
      +    if( 'string' !== typeof opt || ! opt.length )
      +        return opt
      +
          var match = opt.match( /\[([^\]]*)/ ) || false
          var shortcode = (match) ? match[1] : false
      We hope that this helps. 

      Thanks again for your patience
       
       
      :-
       
      Do pagelines know about this issue and is there a local work around as they say it cant be added to the function.php as its a pagelines bug?
       
      The plugin is useless really for me as is as I want to display the post categories....a work around to allow it to do this would be good...
       
      thanks
       
      Paul
       
      DMS Debug Info WordPress Version
      3.9.1
      WordPress Debug
      Disabled
      Multisite Enabled
      No
      Current Role
      Administrator
      Framework Path
      /home/stmarysa/public_html/wordpress/wp-content/themes/dms/dms
      Framework URI
      http://www.st-marys-ashford.kent.sch.uk/wordpress/wp-content/themes/dms/dms
      Framework Version
      2.1.1
      PHP Version
      5.4
      Child theme
      Yes
      /home/stmarysa/public_html/wordpress/wp-content/themes/st-marys-primary-theme
      http://www.st-marys-ashford.kent.sch.uk/wordpress/wp-content/themes/st-marys-primary-theme
      WP_DEBUG
      No
      WP memory limit
      40 MB
      WP MAX memory limit
      256 MB
      PHP memory limit
      256 B
      Mysql version
      5.5.37
      WP Max Upload Size
      250 MB
      PHP POST Max Size
      250 MB
      PHP Max Execution Time
      30s
      PHP type
      Cgi-fcgi
      WebServer software
      Apache/2.2.27 (Unix) mod_ssl/2.2.27 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_bwlimited/1.4
      PHP User
      Stmarysa
      OS
      Linux
      Installed Plugins
      gravityforms/gravityforms.php
      accordions/accordions.php
      advanced-browser-check/advanced-browser-check.php
      all-in-one-event-calendar-extended-views/all-in-one-event-calendar-extended-views.php
      all-in-one-event-calendar/all-in-one-event-calendar.php
      better-iboxes/better-iboxes.php
      better-wp-security/better-wp-security.php
      blue-sky-creative/blue-sky-creative.php
      business-branding/business-branding.php
      cookie-control/cookiecontrol.php
      dms-dev-tools/dms-dev-tools.php
      dms-plugin-pro/dms-plugin-pro.php
      e-newsletter/e-newsletter.php
      footer-extras-dms/footer-extras-dms.php
      google-sitemap-generator/sitemap.php
      hero-nav/hero-nav.php
      jetpack/jetpack.php
      menu-items-visibility-control/init.php
      news-views/news-views.php
      out-of-the-mediabox/out-of-the-mediabox.php
      pagelines-updater/pagelines-updater.php
      peters-login-redirect/wplogin_redirect.php
      sidebar-login/sidebar-login.php
      sidebar-manager-light/otw_sidebar_manager.php
      simply-scroll-up/simply-scroll-up.php
      teammate/teammate.php
      user-role-editor/user-role-editor.php
      widget-logic/widget_logic.php
      wordfence/wordfence.php
      wp-accessibility/wp-accessibility.php
      wp-dbmanager/wp-dbmanager.php
      wp-smushit/wp-smushit.php
      wpmudev-updates/update-notifications.php
    • harrylime
      By harrylime
      Hello,
       
      I just purchased the Out of the MediaBox plugin, which I'm excited to use. Everything is installed on the local testing server and I'm able to drag the section into the layouts and add an image, et cetera. However for some reason the hover text isn't working, a background image has been uploaded as mentioned that it's needed. Am I missing something?
       
      Thanks.
    • webmktco
      By webmktco+
      Hi- first off, I love your plugin, it really is a great product.
       
      I was wondering if you have/would consider adding the ability to add custom class CSS for the image.  For example, I'd like to have the image to have the .img-polaroid style, but I can't (without adding custom css in the style.css file).
       
      Thanks!
       
      Chris
    • webmktco
      By webmktco+
      Hi-
       
      I've noticed that the mediabox bg image isn't responsive.  Is this a bug or is this on purpose?
       
      Here's a screenshot.. the logos (which is the background image) begin to disappear when the browser is smaller.
       

       
       
×