Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

moreapplesaday4

Video Background Section

Recommended Posts

moreapplesaday4    0
moreapplesaday4

I recently purchased the Video Background section because I would like my homepage to display a video in the background. Before this, I attempted to use the mb.YTPlayer plugin freely available on Wordpress. Both this section as well as the plugin resulted in the same thing. The audio can be heard, but there is no visual. But when I publish the changes and use a browser in which I am not logged in, and because I am using W3 total cache, the page is broken and the video can be seen playing along with the audio. Obviously I cannot keep it this way, because the page is all scrambled and disconjointed when the page cache isn't flushed.

 

There has always been this little area near the bottom of my footer that remains white despite my background being an entire other color (pale green). When I drag new sections onto the page and pull them down towards the footer, the screen will keep going and eventually the whole video appears. I mention these two things because although I have been working with my website for a few years, I am still a novice when it comes to all the technical stuff.

 

Is there something I can do to fix this? Why is it that this section will not function properly or why is it being hidden behind all that green (my background color)?

 

Also, I will be seeking a refund if we find a solution that also enables the free wordpress plugin to function as well or if we find no solution at all.

 

I attempted to contact the creator of this plugin via his site, but there were no means to do so (not accepting registration/no text box for submitting request).

 

Peter Filak

MoreApplesADay.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
moreapplesaday4    0
moreapplesaday4

Near the bottom of this screen capture, you can see the darker green color. That is the video playing in the background and the area of the footer that typically remains entirely white despite my background color being green.

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, the author of this plugin handles support via a forum he has here on the PageLines forum. I have moved your topic into there so he can advise further for you.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
moreapplesaday4    0
moreapplesaday4

Thanks James, I will await his response :)

 

-Peter Filak

Share this post


Link to post
Share on other sites
moreapplesaday4    0
moreapplesaday4

Is it possible to just do that on the homepage, and if so, how would I go about doing that?

 

Thank you,

 

-Peter Filak

Share this post


Link to post
Share on other sites
mundocaco+    9
mundocaco

ahansson89 Hello, I have a question before buy your amazing section.

 

Background video appears in the all area of the page or only in a specific section?

I would like to use like a section.

 

Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • jojoking
      By jojoking+
      I have to admit to being baffled.
      I'm trying to embed a video (from my WP media library) within a WP post using the videobox section shortcode.
      The shortcode section popup only allows two items to be configured - the section type, in this case videobox - and a unique id. There's no URL or other parameters such as autoplay or loop which are available within the Pagelines editor.
      Whatever I put in the unique ID makes no difference to what is shown which seems to be a default video with stars or white noise on a black background.
      I assume I need to define this ID somewhere else, or maybe WP has done it for me?
      HELP!
       
      PS This is the page source generated when a shortcode is added within the WP post editor
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_1675853156" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="1675853156" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="280414138" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/plugins/pl-section-videobox/default.mp4?r=280414138" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#280414138')[0].load(); </script> </div> </div></div></section> </div>  
      If I add a videobox section using the Pagelines page editor the page source generated includes my video:
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_udvu4uz" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="udvu4uz" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="429558737" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/uploads/2017/04/HIHWelcome.mp4?r=429558737" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#429558737')[0].load(); </script> </div> </div></div></section>  
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio
      Hi,
      I am having an issue with the Lax sections on Platform 5. I can embed a widget or text box into a Lax section which is really neat, but the image in the background (the parallax image) seems to get stretched and doesn't scale in an attractive way.  For example, the page http://ed6.61e.myftpupload.com/#clients has a parallax section with a woman's face  and I thought is would scale as the browser window gets smaller but the zoom-level never changes. Also, the amount of parallax shift seems more dramatic than what we want. I thought that if I uploaded a shorter image it would scan/scroll less since the height from the image's top to bottom would be less. However, that doesn't seem to have any effect and I am at a loss of how to properly control the way the image is displayed within that box. Any thoughts, tips, or suggestions to get me pointed in the right direction?
      Thanks so much for the help!
    • PierreFF
      By PierreFF+
      Hello Everyone, 
      I think this one is for the pagelines team. 
      I have some trouble with the Adventure section plugin https://www.pagelines.com/product/pl-section-adventure/ that doesn't seem to load in any of the three websites I run using pagelines. 
      I do the setup via the extend platform as usual. It tells me that the plugin is installed and activated but unfortunately it doesn't appear on the page editor.
      I have just tried it consecutively with three websites I own with the same result.
      My intention was to use it with this website: http://launchpadweekend.foundersofthefuture.co/ (free version)
      And I also tried with this website http://foundersofthefuture.co/ (pro license) and this one http://ffactor.me/ (free version). And I have the same problem with each. 
      I would love to see how I could solve this issue. 
      Thanks a lot. 
      Pierre
       
    • Perry
      By Perry+
      Hello there,
      We are still using DMS 2 and were wondering if it was at all compatible with slider revolution. (https://codecanyon.net/item/slider-revolution-responsive-wordpress-plugin/2751380). Our issue is that the default revslider for DMS clips the top and sides of videos when made responsive. As the video is made smaller or larger the bottom of it tends to be cut off, or the sides are. We noticed slider revolution was 100% responsive, but have had numerous issues even getting it to display in DMS 2. We have tried using the shortcode, and various php scripts to no avail. Our last attempt was to try and load it with header scripts, but at this point we seem to be further away than ever. 
      This leads me to a few questions:
      1. Is Slider Revolution even compatible with DMS2?
      2. Is there a way we can get 100% responsive video in DMS 2 with zero clipping? (tonyrobbins.com is another good example of the effect we are trying to achieve.)
      3. If Slider Revolution is compatible, how do we go about adding it in?
       
      Thank you for any help.
       
    • chamois_blanc
      By chamois_blanc+
      What is the right/best way to make a one-page website with PL5? The framework seems to hardcode section IDs without any possibility of changing them. Scrolling to a page section requires the link to use the section ID, ie <a href="#<section_ID>">...</a>. I don't see myself hardcoding weird section IDs in there as this will show up in the address bar.
      Please advise, thanks!
×