Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

dbrowne02

Poppy not working on Firefox or Safari

Recommended Posts

dbrowne02+    1
dbrowne02

Hi, I have placed Poppy on one of my websites. It works great on Chrome. Unfortunately, it is not working on Firefox on Safari. Specifically, if you click the Poppy button on Firefox or Safari, nothing happens--no contact form pops up. Does anyone know how to fix this?

Thanks,

David

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon
Can you supply a URL please.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon
Just seeing a cached page, can you purge your cache and then turn it off please.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dbrowne02+    1
dbrowne02

Hi Simon,

 

Thanks for your reply. I clicked on "flush caches" in the  "Clear all CSS/LESS cached data" section of Resets.

 

How do I turn it off? 

 

Thanks,

David

Share this post


Link to post
Share on other sites
dbrowne02+    1
dbrowne02

FYI, I have not installed WP Super Cache or W3 Total Cache on this site yet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
dbrowne02+    1
dbrowne02

Hi Simon,

Thanks for your note. That plugin was not activated. I deleted it. I also flushed the caches again.

 

Thanks,

David

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon
Sorry still just seeing a cached page.

view source of the page and you will see the cache comments at the bottom.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dbrowne02+    1
dbrowne02
Hi Simon,
Thanks for your reply. I am unfortunately a pagelines novice. What should I do to get poppy working on all browers? I don't have any of those cache plugins installed or activated. Not sure what to do.
Thanks.
--David

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon
The problem here is that you did have a cache installed, and when you uninstalled it you left the cache folder and the .htaccess rules in place, so I and everyone else se a cached page, and the cached pages are not being updated/flushed because you deleted the plugin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dbrowne02+    1
dbrowne02

Hi Simon,

 

I am sorry for the inconvenience. What do you suggest that I do? Should I reinstall the plugin?

 

I am hopeful that I can get this fixed. If anyone can explain what I need to do so that you all can see what you need to see, I would greatly appreciate it. 

 

Thanks,

David

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, yes reinstall the plugin and activate. Inside the plugin menu you'll see an option in the settings to flush the plugin cache, use this to clear the cache it has previously installed. Some cache plugins have internal settings to deactivate before you fully deactivate the plugin inside the plugin tab so check the documentation for what your version of the plugin says etc. Once the cache is fully cleared you can go back and deactivate the plugin then delete.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
dbrowne02+    1
dbrowne02

James,

 

Thank you for your note. I appreciate the explanation. I flushed plugin cache. I then deactivated and deleted. Can you all now see what you need to see re: Poppy not working properly on certain browsers?

 

Thanks,

David

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon
How exactly are you adding the button? What code have you used?

Share this post


Link to post
Share on other sites
dbrowne02+    1
dbrowne02

Hi Simon,

 

I added Poppy to a text box within a column. This is the textbox title -- [poppy type="button" class="btn-primary btn-large"]Sign up for online rent payment[/poppy]

 

It seems to work OK on Chrome, but Poppy is not popping up on other browsers. 

 

Link to the page of the site where this issue is occurring. It's the "Sign up for Online Rent Payment" button. http://www.selborneproperties.com/tenant-services/online-rent-payment/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon
http://pross.org.uk/this-is-brilliant/

Added your exact code to a textbox title, just like you did and it works in all browsers.

1. try updating to latest dms (1.1.5)
2. try turning off other plugins one by one, something is causing a javascript clash somewhere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dbrowne02+    1
dbrowne02

Hi Simon,

 

I turned off the plugins one by one and it started working! However the plugin that was causing the Poppy issue was DMS Professional Tools. Poppy works fine in all browsers if DMS Professional Tools is deactivated. It does not work if DMS Professional Tools is activated. 

 

I'd still like to be able to use DMS Professional Tools, along with Poppy. What do you suggest I do?

 

Thanks,

David

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon
Which bit of it is breaking? There are various option in the plugin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dbrowne02+    1
dbrowne02

Hi Simon,

 

I'm not sure what bit is breaking. I deactivated each plugin one by one. When I deactivated DMS Professional Tools, Poppy started working on all browsers. When I reactivated DMS Professional Tools, Poppy only popped up on Chrome. On other browsers it did not pop up. As a result, DMS Professional Tools is now deactivated, so that Poppy can work.

 

I am not sure I understand your last note. Thanks for clarifying.

 

--David

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon
The pro tools plugin adds a menu to wordpress admin, you can turn on/off various settings in the plugin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dbrowne02+    1
dbrowne02
Hi Simon,
Turning off section caching in the pro tools plugin fixes the problem. What do you suggest I do so that I can have that option enabled and poppy working at the same time?
Thanks,
David

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon
The caching makes minimal difference anyway unless your site uses an OPCODE cache like memcached or APC. Id just leave it off, as it says in the disclaimer it a case of 'use at your own risk' ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • JawDesigns
      By JawDesigns
      Hi everyone,
      Flywheel have reported errors on my clients site 'www.racewaredirect.co.uk' and it's not loading. Can someone please provide some information on how to fix this? The site has never experienced these issues before.
      Thanks,
      James Wilson
    • MissT
      By MissT+
      Hi there,
      I've got an issue with 3 websites built with DMS since I migrated them from http to https that I need help with please.
      When any changes are made - e.g. new posts added or existing posts amended - certain sections of the live site seem to break e.g. image headers hang and don't load (b/g on canvas section), sliders hang and don't load (Revslider), flipper section doesn't load.
      Logging in and then clicking 'Edit the site using DMS' seems to fix the problem. Often if I try to open up another browser window to edit the site / re publish I'm unable to as the page wont load / hangs while trying to load.
      Any ideas how to fix this? On a couple of the sites I've installed a caching plugin as I thought it might be a loading speed issue but it's still happening.
      Website URL's can be provided privately.
      Many thanks in advance.
    • jeomiland
      By jeomiland+
      Hi
      I found this topic
      which talks about a similar issue I am having, but a little different. Hope someone can help me out.
      Best way to see the problem is to view http://cassclayton.com/ on Safari (Mac) compared to Firefox or Chrome. You will see the banner just under the fixed menubar has a gap between the menubar and top of the banner. Looking at Inspector, I found:
      <div class="fixed-top-pusher" style="height: 62px;"></div>
      <script> jQuery('.fixed-top-pusher').height( jQuery('.pl-fixed-top').height() ) </script>
      and indeed it seems the jquery is not always working consistently. For instance, if you simply refresh the page in Safari, it will loose the gap and all looks fine, so is it a browser cache issue that is interacting with the jquery? I do have W3 Total Cache installed. There must be a way to tell the code to make sure jquery is up and running and available to do it's majic?
      And perhaps there is just a better way to do this banner? Originally I tried several DMS sections and used the banner image as background, etc... Kept running into problems with resizing and the left/right parts of the image were getting chopped off. It is important the whole image show, so currently I just use a NextBox section with this code:
      <img src="[pl_site_url]/wp-content/uploads/2015/12/CassClayton-blues-tribute-banner.jpg" width="100%" />
      and it looks the way it should. Is there a better way to place a banner graphic under a fixed navbar and make sure the whole banner graphic displays regardless of screensize?
       
    • oseehys
      By oseehys+
      Hello There,
      So i want to use platform 5 and DMS sections on a single page, i am using a child theme with pinspro as my main theme and i activated platform 5, the only problem am having so far is the fixed option, my navbars are not aligning to their default size, and it will be great if platform 5 header and footer section will function, has anyone used this option, how can i make the best use of platform 5 and DMS on a site
      Cheers
    • kwaoru
      By kwaoru
      Hi,
      I desperately need to deactivate the responsive function on mobile for reasons. It looks so messy with the responsive look on mobile and not navigating or informative at all as it is. 
      I searched for solutions online and tries some of those that I found but nothing worked out. Also I found a previous post on this forum says that this theme pagelines DMS is not meant to be build to deactivate the responsive function... 
      Also tried with widget such as WPtouch to edit the mobile look a little more informative but as I am using "single page" theme on pagelines, the frontpage(main page) never appears on those app.
      Seems like not compatible?
      If there is no way to deactivate responsive function or I'll have to recreate another page just dedicated for a mobile page? or change the theme completely and build a page from scratch?
      I have been searching for this for two days already...
      Could anyone wise and kind out there, please help me?
       
      Thanks,
×