Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

novusweb

Displaying Page Content in Section

Recommended Posts

novusweb+    1
novusweb

I'm working with DMS Pro to build a new site.

 

I'd like to use the content of a WP Page in a section so that the client can edit the information in the page, without worrying about editing on what is a rather long and complex home page design.

 

How can I display the content of one page in a section?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

 

To display the content that has been written using the Wordpress page or post content editor, you need to add the Content/Post Section.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
novusweb+    1
novusweb

Thanks, Danny, but I'm still not seeing how to select a particular Page to show in the Content/Post Section. Where do I make the choice in the Content/PostLoop section for this?

 

Or is there supposed to be another section called Content/Post, instead of Content/PostLoop that I'm missing?

 

BTW, this is for a section on the Home Page where I'd like to display the contents of 1) a custom post type, and, 2) in another section on the home page, show the contents of a page (About Us).

 

Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Not sure what you mean when you say a particular page ?

If you add the Content/PostLoop on a specific page it will display the content for that page. When you set Wordpress to a static front page, your posts are no longer available on that page without the use of a plugin as the front page is now a normal page and not a dynamic one.

 

So if you wish to display a content from a post or custom post type, you will need to use a plugin such as MiniLoops, the Loops or Special recent posts. You could also use a third party loop section there are some on the PageLines store.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • jojoking
      By jojoking+
      I have to admit to being baffled.
      I'm trying to embed a video (from my WP media library) within a WP post using the videobox section shortcode.
      The shortcode section popup only allows two items to be configured - the section type, in this case videobox - and a unique id. There's no URL or other parameters such as autoplay or loop which are available within the Pagelines editor.
      Whatever I put in the unique ID makes no difference to what is shown which seems to be a default video with stars or white noise on a black background.
      I assume I need to define this ID somewhere else, or maybe WP has done it for me?
      HELP!
       
      PS This is the page source generated when a shortcode is added within the WP post editor
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_1675853156" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="1675853156" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="280414138" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/plugins/pl-section-videobox/default.mp4?r=280414138" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#280414138')[0].load(); </script> </div> </div></div></section> </div>  
      If I add a videobox section using the Pagelines page editor the page source generated includes my video:
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_udvu4uz" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="udvu4uz" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="429558737" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/uploads/2017/04/HIHWelcome.mp4?r=429558737" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#429558737')[0].load(); </script> </div> </div></div></section>  
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio
      Hi,
      I am having an issue with the Lax sections on Platform 5. I can embed a widget or text box into a Lax section which is really neat, but the image in the background (the parallax image) seems to get stretched and doesn't scale in an attractive way.  For example, the page http://ed6.61e.myftpupload.com/#clients has a parallax section with a woman's face  and I thought is would scale as the browser window gets smaller but the zoom-level never changes. Also, the amount of parallax shift seems more dramatic than what we want. I thought that if I uploaded a shorter image it would scan/scroll less since the height from the image's top to bottom would be less. However, that doesn't seem to have any effect and I am at a loss of how to properly control the way the image is displayed within that box. Any thoughts, tips, or suggestions to get me pointed in the right direction?
      Thanks so much for the help!
    • PierreFF
      By PierreFF+
      Hello Everyone, 
      I think this one is for the pagelines team. 
      I have some trouble with the Adventure section plugin https://www.pagelines.com/product/pl-section-adventure/ that doesn't seem to load in any of the three websites I run using pagelines. 
      I do the setup via the extend platform as usual. It tells me that the plugin is installed and activated but unfortunately it doesn't appear on the page editor.
      I have just tried it consecutively with three websites I own with the same result.
      My intention was to use it with this website: http://launchpadweekend.foundersofthefuture.co/ (free version)
      And I also tried with this website http://foundersofthefuture.co/ (pro license) and this one http://ffactor.me/ (free version). And I have the same problem with each. 
      I would love to see how I could solve this issue. 
      Thanks a lot. 
      Pierre
       
    • Houston Haynes
      By Houston Haynes+
      Hey folks - I'm trying to get right of some 'dead space' at the bottom of the page in the Material Theme. (see attached) Those two gray lines have an "Edit" button in between them when the browser has a login cookie for the site. Here I created a screenshot from a browser session that doesn't have context for my main login, so you can see that the "Edit" indicator is gone, but the bars and the space it occupies still remains. Can someone help me isolate this so I can make it *completely* disappear? Thanks.

    • chamois_blanc
      By chamois_blanc+
      What is the right/best way to make a one-page website with PL5? The framework seems to hardcode section IDs without any possibility of changing them. Scrolling to a page section requires the link to use the section ID, ie <a href="#<section_ID>">...</a>. I don't see myself hardcoding weird section IDs in there as this will show up in the address bar.
      Please advise, thanks!
×