Jump to content


This topic is now archived and is closed to further replies.


SEO for DMS (or DumMieS)

Recommended Posts

My question: Can anyone recommend a good SEO plug-in for WordPress that works with DMS?  I have tried a few of the top ones, including Platinum SEO and SEO Ultimate (I'm a sucker for superlatives in branding), but neither seems to work; when I input a meta tag for a new post/page, it never gets saved. I don't know if that's user error (likely) or incompatibility with DMS?
Thanks in advance...

Share this post

Link to post
Share on other sites



I have no experience with the plugins you mentioned. However, PageLines.com is powered by DMS and we use Wordpress SEO by Yoast, it is regarded as the best SEO plugin for Wordpress, so you will probably check it out.

Please search our forums, before posting!

Share this post

Link to post
Share on other sites

Hi Danny,


I just uploaded Wordpress SEO and am having the same problem-- meta description for the Home page won't stick when I click "update" to save. The meta description works on every other page, but not the home page. Any ideas why?




Share this post

Link to post
Share on other sites

Hi Emily,


I have just successfully set the Homepage meta description without any issue. Therefore, I would try disabling all plugins except for DMS Pro Tools and Wordpress SEO by Yoast and see if this resolves  your issue.

Please search our forums, before posting!

Share this post

Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio+
      We are working on a site and the customers are complaining that the site loads too slowly. They contacted their host who mentioned that the Java Script is all loading at the beginning. Is it possible to delay the load of the less important Java Script until after the initial load to speed up the site? The goal is to load the page faster by minimizing the initial javascript calls.
      Are there any preferred plugins that you would recommend or does this end up causing excessive problems with plugins, etc.?
      Thanks for the help!
    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys,
      It seems like the H1 tag in the Pagelines 5 framework is missing the entry-title tag. Google Search Console complains about that and it seems like it needs to be fixed in the theme. Based on another thread, this looks like a known issue but I haven't seen any updates from the framework team.
      Any indication of what the status on this issue is?
      The site in question that I have that issue with is michaelkummer.com.
    • Objectif-Mariage
      By Objectif-Mariage+
      Hello. I just past my PL5 website to BING analyser, and I was very surprise when it told me I had five <H1> ! ? What ? how it's possible ?? 
      So I have checked the code, and obviously, some PL plugin (like Elements), create some <h1> balises for their Header.... Great ! 
      So I have try to simply not use this Element's Header, leting them blanck. But <H1> balise is still there ! Empty but sill there ! ( <h1 class="elements-header" data-bind="plshortcode: header"></h1>).
      I have took Element as exemple, but it's the same for other PL plugins. Even if you let a part blank, PL plugin will create an empty balise ! :-(
      I'm not developper, and don't know PHP. But I guess it's possible to create a fonction, witch would say . 
      "if one balise is empty => then don't write it."
      What guy's do you think about that ?
      There is a link to my website : http://www.wedding-photography-minneapolis.com/
    • Queue-it
      By Queue-it+
      We're using Yoast SEO plugin and it can not crawl the content that is in a Pagelines text container, only the Paglines framework content. 
      I can see that it is a problem with SEO plugins and external site builders to read the content. So is there a Pagelines SEO plugin that would solve that? 
      I know that it does not effect stats on google, but it is not possible to see the full picture of SEO status. 

    • BlueSkyCreative
      By BlueSkyCreative+
      Hi there,
      I have a dev site I am working on and my seo plugin is not being able to see the image alt tags
      to test this I have an image on the top section in an image section here
      but in the source code the image tag is not registering? I have also added the image via the media library, added the alt and it doesn't work that way either
      At the moment I am just trying with the image section but hope that the binding alt tags for any of the images in sections would work, I have not tried yet, but want to see why the main image isn't first
      Thanks In advance