Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

tiltcreative

Visual editor appearing in only the right half of the bottom of the screen

Recommended Posts

tiltcreative    0
tiltcreative

Hi, I have a weird problem that just suddenly started last night; no new plugins installed recently.

 

Instead of having the full working area in the visual editor in the bottom half of my screen, it is all squeezed over on the right hand side, with a big empty space on the left. Which gives me a much smaller working area.

 

I have tried:

  • restarting chrome
  • restarting the computer
  • logging in and out of website
  • disabling all plugins
  • disabling chrome extensions

Nothing has helped, it seems to be stuck like this. I can't drag things over to the left or anything as far as I can tell.

 

I have attached a screen shot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

HAve you tried clearing the cache in your browser?  This should reset your browser totally


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiltcreative    0
tiltcreative

Just tried again, no luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Could you try dragging the browser window tot he smallest possible and then back to wider see if that fixes the problem. 

 

Also can you try using 'inspect element' and then see if there are any error messages in the console for us please? 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiltcreative    0
tiltcreative

I did that, but it didn't really fix anything. It is gradually getting smaller, now there's a white space on the right as well (only about 1"), so my working area is now only about 40% of the width and things are overlapping in there.

 

I tried inspect element and the console says the following:

 

event.returnValue is deprecated. Please use the standard event.preventDefault() instead.

>

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

could you create a logon for your site with admin privileges and send the logon to hello @ pagelines .com with a link to this article in the email and i will do some tests for you. 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiltcreative    0
tiltcreative

OK, I have done that, thank you. I am using Chrome on mac, I don't know if that makes a difference.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

I will take alook and let you know what this might be - i wont make any changes. 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Looks like it is your custom css. Try removing the CSS and replacing this if it happens again. Maybe some alteration to your code might fix this. I checked your code but couldn't see anything that was affecting it. 

 

I removed the Custom CSS and published and the Visual editor returned to normal. - then pasted the CSS back and it still allows the editor to work. 

  • Like 1

The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiltcreative    0
tiltcreative

Oh interesting. Hmm. I'll have to put things in one by one I guess.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiltcreative    0
tiltcreative

This appears to be the trouble line, every time I add it it goes back to that weird view.  Is there something wrong about this code?


li  {margin-bottom: .8em; } 

Thanks very much for your help, I probably wouldn't have thought to try that. I changed the paragraph margins to 

p {  margin-top: 0 em;  margin-bottom: 1em; }

to tighten them up a bit, and then my lists looked weird so I had to fix that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

the code below is telling your site to make all the List items on your site <li> to have margin-bottom of 0.8em if you want to change a specific elements margin then add the element class to the CSS controlling the li item padding 

 li {margin-bottom: .8em; } 

try 

.your-elements-class  li {margin-bottom: .8em; } 

The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiltcreative    0
tiltcreative

I would like to change all of the lists to the same, but it doesn't like it when I add any li or ul styles in, it just killed the page when I tried to do that. Anyway, thanks for your help,  I'll fiddle around with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

ok let us know how you get on. 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiltcreative    0
tiltcreative

I think it's fine, it just doesn't like any styling on 'li'. It worked fine when I used a class.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Thanks for informing us the issue has been resolved.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • davidwaring
      By davidwaring
      One of my employees has no access to DMS Visual Editor/PageLines Visual Editor. There are no grid lines and edit tabs on her screen; she sees only the current published webpage. I have access to the editor and I use the same process she does (listed below).
       
      PROCESS:
      Using Google Chrome, she logs into the wp-admin of the website (she has her own log-in information).
      Logging in takes her to the Dashboard.
      In the upper left hand corner, she highlights the company name and then selects from the drop-down menu "Visit Site".
      Rather than seeing the grid lines and edit tabs on her screen, she sees only the current published webpage.
       
      We have included screenshots of what she sees and what we want her to be able to see.
       
      Please advise.
       
      Thanks!
       
       
       
    • thebastion
      By thebastion
      Hi there.
       
      I am having some issues with the Visual Editor it is not showing the bottom of all of the options.  It is basically stopping loading half way down.  The attached image shows it better than I can describe.  I am not sure if it is related but the Wordpress admin bar is not showing either.
       
      I have disabled all the plugins but still happening.
       
      I toyed with uninstalling DMS and re-uploading via FTP, however I have a few concerns with what will happen to the content within the DMS sections: i.e., Will content in text boxes remain?  My home page has no Wordpress content, just DMS section content.  I have spent 2 days putting it all in DMS.  I can backup the CSS but not sure about content.
       
      This error is happening on a Mac using latest Chrome no plugins/extensions and Windows 7 Latest Chrome no plugins/extensions.
       
      I'm a bit stuck on what to do without knowing what damage will happen to my content, but the error is slowing me down.
       
      Cheers
       
      Stuart
    • Toby
      By Toby
      I am having trouble getting the Visual editor working, I am using the latest version of chrome.
      It seems like it's a CSS problem, but that's just a guess.
       
       
       
       
      Thanks for any help in advanced.
      Cheers,
      Toby
    • designeats
      By designeats
      Hi,
      I cannot get Visual Editor to work at all.I am up to date with my WP and Pagelines install. I add the "Use Google Libraries" plugin as recommended from a post related to VE issues in WP 3.5, but it has not helped my issue in 3.5.1. I have cleared browser caches and retried in Safari, FireFox, and Chrome. I have deactivated all plugins that are not up to date. Currently, all my plugins are in the current list of plugins recommended from Pagelines or from Pagelines directly.
      Any recommendations?
       
      thanks,
      -brenton
    • stevelight82
      By stevelight82
      Hi Guys,

      Please can you help me with an error. I recently updated wordpress and now within the control panel, tags, widgets and text editor, are all not working..

      Please see my short screencast video. http://www.screencast.com/t/bhdknGmd
       
      (I'm using the latest version of platform pro)

      Really appreciate your help in advance!

      Cheers,
      Steve
×