Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

bloom1creative

Website speed issue

Recommended Posts

bloom1creative

How does the DMS go about the recompiling?  I have Nicks' Base theme installed, and we just checked the upload > pagelines fodler and found 767 .css files, which appear to be being compiled even when we dont make a change to the css, but on page refresh when logged in for example.  767 is a hell of a lot?

 

Any help would be hugely appreciated


Many thanks

 

Rob1n

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

when you click 'save' it should delete the 'active' one and create a new one.

 

Yea there should never be 700+ files there, there is something weird going on there. Maybe php cant find the files? perhaps its being restrcted somehow? Is there anything in the php logs?

Share this post


Link to post
Share on other sites
bloom1creative

Could you oh-so-kindly take a look please www.localbustorbay.com/localbus  :D

 

If you inspect elements and navigate around some of the pages, you will see the compiled-css that certain pages are looking for differs per page, and some find it fine, and others are looking for a completely different older .css file.

 

Perhaps something is being restricted, we are using Cloudflare and W3 TC, with minify turned off and rocketloader, along with the settings for Cloudflare on minimum while W3 has the usual set up.  This compiled CSS things has pretty much taken up our whole day trying to look into it haha, doing our heads in!

 

Sorry to lumber this on you, I just feel your knowledge of PL is so much greater than ours that you could perhaps see what it is we are missing here as it seems the compiled css is having some major issues for us.

 

You can still login with the previously sent info if you need to, we have enabled php debug now.


Many thanks

 

Rob1n

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

I have no idea what rocket loader is, id turn everything off except w3 cache and get that working right first

Share this post


Link to post
Share on other sites
bloom1creative

We have everything pretty damn fast now with CF and W3 TC, even if we don't have a clue what we are doing haha!  The residing issue however was the sites difficulty in finding the dynamic css file, so in the end I added my LESS, compiled the css, copied and pasted that into Nick's Child Theme stylesheet style.css and saved that as a fallback, which works.

 

I would still like to know going on how I would get over this issue though if you have any ideas. 

 

I am impressed with the DMS but have had serious issues with saving/writing settings to the DB using MAMP/AMPS, and even when live, I find that the system is very hit and miss in whether or not the settings/Custom LESS CSS actually saves.

 

LOVE the concept, but these issues seem to occur on the four installs I have tried so far which is a bit unsettling.  Id love somebody to say I'm doing something wrong but I don't feel there is much to go wrong locally on a fresh install?

 

(things like creating a home page template, saving it, then applying that to another page resulting in all the images on that page resetting to default and a lot of the text disappeared.)


Many thanks

 

Rob1n

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

Are the four installs all with the same hosting?

Share this post


Link to post
Share on other sites
bloom1creative

Two of the installs are local, and two are hosted on Heart 


Many thanks

 

Rob1n

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon

Well i cant comment on local installs, impossible for us to support that, unless you want me to take a spin down there on the bike lol.

As for both remote installs they are both installed on the same shared hosting.

 

Im still convinced theres something funky going on with how they have PHP configured. Trouble is with cheap shared hosts they wont ever adjust their settings for one user. Thats why a VPS is always the best way to go IMO, and your free to do what you like then and if one site goes wild on the server and drains all the resources your site will remain online.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bloom1creative

Right OK, take on board what you mean about the VPS and shared hosting!  Still seems odd that I am having the same issues across platforms with local and hosting, and the saving to DB is quite an annoying one.

 

Ooo yes please that would be excellent haha!  We can put the kettle on and get some snacks at the ready!

 

We have Nicks child theme installed under Pagelines at the moment, and suddenly we are having a php issue randomly popping up with Nick's Base theme which can only be resolved by renaming his theme to reset them.  Something about Fatal Error functions line 39 on nicks child theme with calling pl_add_theme_tab($options); string?  No idea what has caused that to pop up, I am attempting a complete delete and reinstall of the child theme but it was working fine earlier today.


Many thanks

 

Rob1n

Share this post


Link to post
Share on other sites
bloom1creative

Where abouts in Devon are you Simon?  Just curious we won't hunt you down! (honest)


Many thanks

 

Rob1n

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Steve Webb
      By Steve Webb+
      I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.
      Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.
      I even had our host restore from a backup a few weeks ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.
      Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).
      Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.
      Can someone please help?  Not sure what else I can do here...
      Thanks in advance.
      -Matt

    • tuciudadenred
      By tuciudadenred+
      Hi everyone, what happens is that the web page metrosalarmas.com has a google tags which I have not attacked where I can look to remove those tags and be able to locate the correct ones.
    • Steve Webb
      By Steve Webb+
      I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.
      Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.
      I even had our host restore from a backup a week ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.
      Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).
      Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.
      Can someone please help?  Not sure what else I can do here...
      Thanks in advance.
      -Matt

    • JawDesigns
      By JawDesigns
      Hi everyone,
      Flywheel have reported errors on my clients site 'www.racewaredirect.co.uk' and it's not loading. Can someone please provide some information on how to fix this? The site has never experienced these issues before.
      Thanks,
      James Wilson
    • MissT
      By MissT+
      Hi there,
      I've got an issue with 3 websites built with DMS since I migrated them from http to https that I need help with please.
      When any changes are made - e.g. new posts added or existing posts amended - certain sections of the live site seem to break e.g. image headers hang and don't load (b/g on canvas section), sliders hang and don't load (Revslider), flipper section doesn't load.
      Logging in and then clicking 'Edit the site using DMS' seems to fix the problem. Often if I try to open up another browser window to edit the site / re publish I'm unable to as the page wont load / hangs while trying to load.
      Any ideas how to fix this? On a couple of the sites I've installed a caching plugin as I thought it might be a loading speed issue but it's still happening.
      Website URL's can be provided privately.
      Many thanks in advance.
×