Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

mtaus

NavBar misbehaves ata certain browser widths

Recommended Posts

mtaus+    5
mtaus

I recently added a new link to the NavBar on this site and I found that when I resize the browser screen to between 800-900 pixels (prior to the mobile nav elements displaying) the text links drop down and "disappear" on the white background.

See screenshot with upper browser nav behaving; lower browser nav misbehaving...

 

skitch.png?resizeSmall&width=832

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, the link provided for the screenshot doesn't seem to load.

 

The test links will drop down into another line as the responsive layout kicks in and the screen restricts, they shouldn't go out of view though. Can you send us a link to the live site.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, as you have quite a few labels in the menu they fall below the logo when the screen is resized until the mobile menu kicks in. You can either edit the css to color the entire navbar section like below, that will move the black down with the text when it resizes to keep the navbar intact. Or edit the media query to adjust the width that the mobile menu kick in to make it display sooner etc.

 

Screenshot - http://screencast.com/t/dN1hHpWWq

 

.section-navbar {
    background: none repeat scroll 0 0 #000000;
}

Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Grant Turck
      By Grant Turck+
      Navbar Broken on All Devices When Not Logged Into Wordpress. See screenshots attached from mobile. What is causing this issue and how do I fix? Site is venicepride [dot] org.


    • PierreFF
      By PierreFF+
      Hello, 
      I have an issue with NavPro on mobile when the link of the menue is on the same page. 
      Here is my website: http://foundersofthefuture.co
      The isssue comes from the fact that in my menue most of the items send somewhere else on the same page using anchor link (eg. #container_u788888). 
      This works well on desktop but on mobile, nothing happens when clicking on the link. One of the link of the menue of the homepage "France" sends to another page of the website and this one works well even on mobile. 
      I am using the Pagelines framework theme and also used a wordpress plugin (jQuery Smooth Scroll) for smooth scrolling . 
      Thanks in advance for your help and let me know if I need to provide more information. 
      Best,
      Pierre
    • tristanrodgers
      By tristanrodgers+
      Hi there!
      I'd love to have some social media buttons in my navbar like my online-shop has!
      http://mc1r-magazine.com/
      Can someone explain me how to create them? I tried a lot but don't know how to realize them...
      Greetings from Germany,
      Tristan
    • jeomiland
      By jeomiland+
      Hi guys. Just now trying out Platform 5. I like the reletive simplcity of the new interface but there are things I'm used to in DMS that I'm not seeing yet in 5. Is there a good manual, documentation, video series about some of the basics?
      In particular, I've got a simple navigation menu, created the standard way in WP menus section with several top level parents, then 3-4 children menu items below a couple parent items. Have them moved to the right to create the standard parent-child relationship but all I see on the page is the parent level items - no dropdown!. So I changed themes from Platform5 to the standard 2015 default theme and now I see absolutely no menu at top, except for the mobile (hamburger?) icon.
      In DMS, one had Navi and Navbar, etc sections and each would work differently and give different results. How do you work the menu system in 5? And how get different results ?
      thanks
    • nizami
      By nizami+
      I have a problem at http://kambo.world. Using navbar for the main site navigation. It works fine in normal/desktop mode [first screenshot], using the WP Menu I have specified. But in hamburger mode it seems to do its own thing, picking a few pages at random [second screenshot] A fix for this greatly appreciated! 
       


×