Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Smartcookie_ac

Hyperlinks

Recommended Posts

Smartcookie_ac    1
Smartcookie_ac

Dear web developers, 

 

I've been trying for the last three hours to work with hyperlinks. I have learned all about image maps and slice options, although I don't know which one is better. 

 

I can actually create the hyperlink (and preview it, which made me happy, until I found out that was all I could do).

My problem is that, once I create the hyperlink, I have no idea where it should/what I should do with it, to be live on my site.

I simply don't know the next steps and for the life of me I've tried every single search term I could possibly think of and nothing comes up. 

 

The page I'm working on is at www.latindishdiva.com/nostalgia

I would like to hyperlink all the countries listed. 

 

Any advice, suggestions are desperately needed! 

 

Thank you! 

 

Angelica 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi Angelica,

 

Are you referring to the list of cities and countries in that image ?

If so, you are unable to do that with a hyperlink in HTML, to do multiple links in an image will require some rather advanced HTML.

 

You can get more information on this here - http://www.onextrapixel.com/2009/04/30/how-to-create-multiple-links-on-a-single-image-with-image-map/


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Smartcookie_ac    1
Smartcookie_ac

Hi Danny,

 

Yes, that is the list I was referring to. Thank you letting me know what's going on. I would have been searching for hours! 

I'll check out the link you sent me, and see if I can figure this out further. 

 

Thank you again!

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

let us know how you get on :)


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Smartcookie_ac    1
Smartcookie_ac

I guess I mostly need to know what to do after the attributes portion. Am I uploading to my file manager or somewhere in the DMS? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, once you have the code you can paste the html directly into a page/post. Upload the image into your media library, then paste in your code into the text view (to ensure that wp doesn't add any unwanted breaks), the publish the page.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
Smartcookie_ac    1
Smartcookie_ac

Hi James,

 

I just followed your instructions, uploading my image onto the media library and posting the html to the text box, and what shows up is the actual code. 

I'm posting it here so you can take a look. 

 

Right now in my template area I have content/post loop section. Before I had media. Which should I use?

Also, should I "attach" my image to the Nostalgia page? 

 

<html>

<head>

<title>GreenMapAmericas.png</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">

<img src="GreenMapAmericas.jpg" width="648" height="1016" border="0" alt="" usemap="#GreenMapAmericas_Map">

<map name="GreenMapAmericas_Map">

<area shape="rect" alt="" coords="471,369,567,386" href="http://www.latindishdiva.com/puerto-rico">

<area shape="rect" alt="" coords="415,337,576,354" href="http://www.latindishdiva.com/dominican-republic">

<area shape="rect" alt="" coords="324,723,366,740" href="http://www.latindishdiva.com/chile">

<area shape="rect" alt="" coords="466,702,545,719" href="http://www.latindishdiva.com/paraguay">

<area shape="rect" alt="" coords="523,812,594,829" href="http://www.latindishdiva.com/uruguay">

<area shape="rect" alt="" coords="268,610,306,627" href="http://www.latindishdiva.com/peru">

<area shape="rect" alt="" coords="415,885,506,903" href="http://www.latindishdiva.com/argentina">

<area shape="rect" alt="" coords="514,605,585,629" href="http://www.latindishdiva.com/brazil">

<area shape="rect" alt="" coords="300,661,359,678" href="http://www.latindishdiva.com/bolivia">

<area shape="rect" alt="" coords="443,421,529,438" href="http://www.latindishdiva.com/venezuela">

<area shape="rect" alt="" coords="239,478,317,495" href="http://www.latindishdiva.com/colombia">

<area shape="rect" alt="" coords="344,311,385,328" href="http://www.latindishdiva.com/cuba">

<area shape="rect" alt="" coords="313,255,360,272" href="http://www.latindishdiva.com/miami">

<area shape="rect" alt="" coords="226,535,297,552" href="http://www.latindishdiva.com/ecuador">

<area shape="rect" alt="" coords="226,421,290,438" href="http://www.latindishdiva.com/panama">

<area shape="rect" alt="" coords="162,399,247,416" href="http://www.latindishdiva.com/costa-rica">

<area shape="rect" alt="" coords="195,359,282,376" href="http://www.latindishdiva.com/nicaragua">

<area shape="rect" alt="" coords="111,327,195,344" href="http://www.latindishdiva.com/honduras">

<area shape="rect" alt="" coords="54,354,152,371" href="http://www.latindishdiva.com/el-salvador">

<area shape="rect" alt="" coords="31,306,122,323" href="http://www.latindishdiva.com/guatemala">

<area shape="rect" alt="" coords="58,257,149,283" href="http://www.latindishdiva.com/mexico">

</map>

</body>

</html>

Share this post


Link to post
Share on other sites
Smartcookie_ac    1
Smartcookie_ac

Update: it turns out I had too much information on this code. I only found out when I got help from a local web developer. I just couldn't figure it out on my own. 

At least he said I was 90% there :) So not all is lost. 

 

It's up and working now. Thank you all for your help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Yeah the issue with your code was that for some reason you were including <html> <head></head> <body> </body> </html> tags when there was no need. This is likely the cause of the issue.

Either way happy to hear you have resolved your issue.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

×