Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

annekek

Yoast not saving titles and metadescription

Recommended Posts

annekek+    1
annekek

Hi,

 

been using Yoast SEO plugin for quiet some time on many websites with no trouble what so ever.

All off a sudden, I suspect after last update of dms, titles and metadescriptions are not being saved. Wheel keeps spinning and when I hit save, all the fields are empty again. 

 

It happens on several websites.

 

Anneke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

 

When you say they're not saving where about's are you referring to, can you provide a screenshot please.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
annekek+    1
annekek

http://i.imgur.com/z6y7PFy.jpg

 

If I enter a keyword it is not saved. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

It works just fine for me - http://d.pr/i/kIlI

Its most likely you have a plugin causing a conflict, I recommend you disable all active plugins except for DMS Pro Tools and SEO by Yoast and see fi the issue persists.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
annekek+    1
annekek

it's getting even weirder...

 

i disabled all plugins except the ones you mentioned. Some pages are ok, most not.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

are you hitting save - then the wheel spins and then hitting save again? 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, I've installed and tested but I'm unable to replicate, all the fields I'm filling in the data is saving and is present when I go back in. Do you get any error messages/warnings when you save?

 

There seems to be quiet a few posts on wordpress.org where people have reported yoast not saving on occasion, most of these are cache or plugin related.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
annekek+    1
annekek

Yes indeed, there are many post on different fora on Yoast not saving. 
 
I'm sure it has something to do with caching. But I can't seem to find the problem. Disables all plugins. Flused cach etc. 
 
 
A work around is the SEO Extended a addon for WordPress SEO.
With that I can create titles and metadescriptions.

 

Not a easy as the real thing. So I'll keep searching for an answer. 

 

Thanks, Anneke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

No problem, its just a shame our team are unable to recreate the issue.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
yemoonyah+    2
yemoonyah

I have the same problem. It's definitely a DMS issue. When I activate 2014 theme everything works fine. When I activate DMS, I can't edit the titles.

 

I have the latest version of DMS and Chrome installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

I have the same problem. It's definitely a DMS issue. When I activate 2014 theme everything works fine. When I activate DMS, I can't edit the titles.

 

I have the latest version of DMS and Chrome installed.

 

http://screencast.com/t/zIfwHIbE yoast page settings

 

The page titles http://screencast.com/t/Uuawlomm

 

The info in the page source http://screencast.com/t/MciQqYIjNtD5

 

Tested with posts and pages.

 

 

 

Thanks for the thread revival. Apologies to the original poster for the new reply emails.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bhmedia    3
bhmedia

I'm having the same problem too…anybody have an update on this? DMS 2 with latest update and Yoast with latest update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

could you create your own topic with a link to your site and full information.


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys,
      It seems like the H1 tag in the Pagelines 5 framework is missing the entry-title tag. Google Search Console complains about that and it seems like it needs to be fixed in the theme. Based on another thread, this looks like a known issue but I haven't seen any updates from the framework team.
      Any indication of what the status on this issue is?
      The site in question that I have that issue with is michaelkummer.com.
      Thanks
      Michael
    • Objectif-Mariage
      By Objectif-Mariage+
      Hello. I just past my PL5 website to BING analyser, and I was very surprise when it told me I had five <H1> ! ? What ? how it's possible ?? 
      So I have checked the code, and obviously, some PL plugin (like Elements), create some <h1> balises for their Header.... Great ! 
      So I have try to simply not use this Element's Header, leting them blanck. But <H1> balise is still there ! Empty but sill there ! ( <h1 class="elements-header" data-bind="plshortcode: header"></h1>).
      I have took Element as exemple, but it's the same for other PL plugins. Even if you let a part blank, PL plugin will create an empty balise ! :-(
      I'm not developper, and don't know PHP. But I guess it's possible to create a fonction, witch would say . 
      "if one balise is empty => then don't write it."
      What guy's do you think about that ?
       
       
      There is a link to my website : http://www.wedding-photography-minneapolis.com/
    • Queue-it
      By Queue-it+
      Hi,
      We're using Yoast SEO plugin and it can not crawl the content that is in a Pagelines text container, only the Paglines framework content. 
      I can see that it is a problem with SEO plugins and external site builders to read the content. So is there a Pagelines SEO plugin that would solve that? 
      I know that it does not effect stats on google, but it is not possible to see the full picture of SEO status. 

    • BlueSkyCreative
      By BlueSkyCreative+
      Hi there,
      I have a dev site I am working on and my seo plugin is not being able to see the image alt tags
      to test this I have an image on the top section in an image section here http://213.5.177.31/~northsho/keys2drive/
      but in the source code the image tag is not registering? I have also added the image via the media library, added the alt and it doesn't work that way either
      At the moment I am just trying with the image section but hope that the binding alt tags for any of the images in sections would work, I have not tried yet, but want to see why the main image isn't first
      Thanks In advance  
       
      Paul





×