Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

hajobakker

Multilanguage DMS

Recommended Posts

hajobakker    4
hajobakker

People, be aware when upgrading a WPML DMS site as it does not work too well.

 

I exported the config from DMS, upgraded and found my templates not applied to my content.

Importing the configuration again did not change a thing. For 90% of posts/pages; problems.

 

This applies to templates, sections (slider, ibox etc) and widgets.

I'm seriously contemplating reverting to the old version.

 

One good thing about DMS 1.1: the magazine layout now works...

Share this post


Link to post
Share on other sites
hajobakker    4
hajobakker

Re-creating iboxes worked, rev-slider does not, just will not keep it's settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

 

Can you explain in greater detail what is actually happening please. If you updated to 1.1, why are you exporting/importing your config file ?

 

Also, Magazine mode was working prior to 1.1 and what do you mean by "Re-creating iboxes worked, rev-slider does not, just will not keep it's settings." ?

 

If you can provide a link to your site and also enable PL debug mode, we can take a closer look.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
hajobakker    4
hajobakker

Hi,

 

Can you explain in greater detail what is actually happening please. If you updated to 1.1, why are you exporting/importing your config file ?

 

Also, Magazine mode was working prior to 1.1 and what do you mean by "Re-creating iboxes worked, rev-slider does not, just will not keep it's settings." ?

 

If you can provide a link to your site and also enable PL debug mode, we can take a closer look.

Hi Danny,

 

I always safeguard each and any was I can, prior to erforming an upgrade, hence my saving the config file.

 

Running DMS 1.0.4 I can promise you magazine mode does not work (in my situation). Check www.hajobakker.com/opdrachten which is set up in magazine mode with the first two full width.

 

After the upgrade, noticing that pages and posts did not format with their template as before, I imported the config hoping this sorted things out. It did not. I went into a page that did not load it's sections correctly, it did display the rev-slider but would not accept my input for pictures and text.

 

I've reverted to 1.0.4 and will set up another instance on which I will test the upgrade. If that works out funny, I'll update with debug on.

 

Thanks,

Hajo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Hajo,

 

Magazine mode worked for a period of time for the Free edition, but it is actually a component of the paid version.  To recover magazine mode and probably your RevSlider as well, you'll need to upgrade to a paid license.  I apologize for any confusion.  In all our previous products, Magazine Mode was available only in paid versions. You can find our pricing page here: http://www.pagelines.com/pricing/

 

If you already have a paid license, then your license is probably not implemented correctly.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
hajobakker    4
hajobakker

Hajo,

 

Magazine mode worked for a period of time for the Free edition, but it is actually a component of the paid version.  To recover magazine mode and probably your RevSlider as well, you'll need to upgrade to a paid license.  I apologize for any confusion.  In all our previous products, Magazine Mode was available only in paid versions. You can find our pricing page here: http://www.pagelines.com/pricing/

 

If you already have a paid license, then your license is probably not implemented correctly.

 

Well Rob,

 

That's just strange, I make use of the free DMS version and did have magazine mode working yesterday. How's that?

 

Just a shame most of my migration did not work otherwise I might have left it as it was. Now I could only roll back 1.04

 

I think I'll leave DMS for what is is for a while and go for another framework, possibly just a basic theme from somewhere.

Shame because I think you're on to something great with DMS, it's just not working to well for me so far.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Nothing has changed that I can find that would effect WPML when updating to 1.1.

 

Also, I have viewed your website and found that you have a cache plugin installed, if you're experiencing issues, then you will most certainly want to disable all active plugins especially cache plugins when updating.

 

Also, as Rob mentioned above, the RevSlider and Magazine mode are options only available in the premium version of DMS. There was a bug that allowed Magazine mode to be selected in previous versions of DMS, but it wouldn't work, your blog would stay in List Mode. If you want access to both RevSlider section and Magazine mode, you will need to upgrade.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mark & Phil    7
Mark & Phil

Danny, while we're on the topic of WPML, has anyone put together a page about "best practices" when it comes to using WPML with Pagelines?  For instance, we have several pages for a client site that don't use the Post Loop at all, so we need to find an easy way to enable WPML on those (normally done via the backend).

 

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

If they don't use the PostLoop section what are they using ?


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mark & Phil    7
Mark & Phil

Text Box, Media Box. Our layouts won't work with just the post loop.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

OK, I spoken to one of our developers and he replied with the following (be aware that I haven't used the plugin before and don't have access to it, to test myself)

 

1. Add new post
2. When you add the post, it asks you if you want to miror the post to a 2nd language
3. If you select yes, then a 2nd post is created with the same content and you can switch between the two.
4. So, in theory you can switch to the german one, then go to fronend and add the german content to the textbox etc... as its a totally different post
WPML switches between the posts depending on what language you select.

Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mark & Phil    7
Mark & Phil

Yep, we're aware of how WPML works usually. Just trying to see if there was anything built into Pagelines that would let us use WPML with Media Boxes and Text Boxes but from our tests and your reaction it seems that is a no.

Share this post


Link to post
Share on other sites
interpro    0
interpro

is this correct that WPML and DMS don't play well together? I've been trying to get WPML to show different images per language in a mediabox without success

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

When you upload an image using the image upload function it uses the shortcode [pl_site_url] as a prefix for the image. You'll need to replace this is an absolute path. See - https://wpml.org/forums/topic/how-should-i-use-wpml-with-pagelines-dms-image-url-has-the-language-en/


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • JawDesigns
      By JawDesigns
      Hi everyone,
      Flywheel have reported errors on my clients site 'www.racewaredirect.co.uk' and it's not loading. Can someone please provide some information on how to fix this? The site has never experienced these issues before.
      Thanks,
      James Wilson
    • JP
      By JP+
      Hello,
      We are working on a 2 languages site (https://liguecardioliga.be) with wpml, and lately the call of a category in the loops section (and all the sections requiring a category to select posts) doesn't work in the translated language. It worked well until recently so I wonder if it's because of a recent update (wordpress, wpml, pagelines, a plugin?). Anyone has the same problem? a solution?
      TIA
    • MissT
      By MissT+
      Hi there,
      I've got an issue with 3 websites built with DMS since I migrated them from http to https that I need help with please.
      When any changes are made - e.g. new posts added or existing posts amended - certain sections of the live site seem to break e.g. image headers hang and don't load (b/g on canvas section), sliders hang and don't load (Revslider), flipper section doesn't load.
      Logging in and then clicking 'Edit the site using DMS' seems to fix the problem. Often if I try to open up another browser window to edit the site / re publish I'm unable to as the page wont load / hangs while trying to load.
      Any ideas how to fix this? On a couple of the sites I've installed a caching plugin as I thought it might be a loading speed issue but it's still happening.
      Website URL's can be provided privately.
      Many thanks in advance.
    • jeomiland
      By jeomiland+
      Hi
      I found this topic
      which talks about a similar issue I am having, but a little different. Hope someone can help me out.
      Best way to see the problem is to view http://cassclayton.com/ on Safari (Mac) compared to Firefox or Chrome. You will see the banner just under the fixed menubar has a gap between the menubar and top of the banner. Looking at Inspector, I found:
      <div class="fixed-top-pusher" style="height: 62px;"></div>
      <script> jQuery('.fixed-top-pusher').height( jQuery('.pl-fixed-top').height() ) </script>
      and indeed it seems the jquery is not always working consistently. For instance, if you simply refresh the page in Safari, it will loose the gap and all looks fine, so is it a browser cache issue that is interacting with the jquery? I do have W3 Total Cache installed. There must be a way to tell the code to make sure jquery is up and running and available to do it's majic?
      And perhaps there is just a better way to do this banner? Originally I tried several DMS sections and used the banner image as background, etc... Kept running into problems with resizing and the left/right parts of the image were getting chopped off. It is important the whole image show, so currently I just use a NextBox section with this code:
      <img src="[pl_site_url]/wp-content/uploads/2015/12/CassClayton-blues-tribute-banner.jpg" width="100%" />
      and it looks the way it should. Is there a better way to place a banner graphic under a fixed navbar and make sure the whole banner graphic displays regardless of screensize?
       
    • oseehys
      By oseehys+
      Hello There,
      So i want to use platform 5 and DMS sections on a single page, i am using a child theme with pinspro as my main theme and i activated platform 5, the only problem am having so far is the fixed option, my navbars are not aligning to their default size, and it will be great if platform 5 header and footer section will function, has anyone used this option, how can i make the best use of platform 5 and DMS on a site
      Cheers
×