Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

erinhecht

DMS NavBar menu not loading on mobile site

Recommended Posts

erinhecht

Hi,

 

I have a DMS site set up with responsive layout.  I have created a custom NavBar using a menu configured in admin, and it works fine when viewed on a desktop.  However, the menu does not show up on the mobile site.  When I view it on a mobile device (iPhone), the menu includes only Home, Categories, and Tags -- and the Home page is empty.  The Home page viewed on desktop should include a Twitter sidebar and several post sliders but these don't show up on mobile.  I've tried creating another, new menu in admin and setting this to the Secondary Nav in Global Options in DMS, but that also didn't work.

 

An acceptable workaround might be to simply disable the mobile theme, if anyone knows how to do that.

 

Thanks in advance for any help,

Erin

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B

Are you using DMS 1.1? Are all those sections in the sidebar, I note you said twitter sidebar etc. There was an issue where the custom/default sidebar widgets were being displayed, this was logged as an issue and fixed in the latest update.

 

If that's not the case, are you making sure the custom nav is selected in the global navigation options - http://screencast.com/t/0AuYukMMiGd

 

If you could send us a link to the site and a screenshot of the settings if possible for the nav we'll take a closer look for you.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi,

 

Is this now issue now resolved, as when I view your site on my iPhone, you appear to be using WPTouch plugin.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
erinhecht

Hi Adam thanks for checking.  It does look like the WPTouch plugin is somehow being used, although on my dashboard it does not appear to be installed (!).  Maybe DMS somehow incorporates it?  Anyhow, the issue is not resolved.  When you view the site on your phone, you see a menu that includes Home, Tags, and Categories.  Selecting "Home" does not show any actual content (compare to the desktop version of the site), and there are several other pages in the site that are not displayed.

 

Any help in solving this would be much appreciated.

 

Thanks,

Erin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi,

 

DMS doesn't include the WP Touch plugin, therefore you must have it installed.

 

Also, the Mobile Menu is configured separately to your NavBar menu. You can configure it by going to DMS Toolbar > Settings > Layout & Nav > Primary and Secondary and select your menu from there.

The Primary is generally used for your main menu links and the secondary is used for sub menu items. 


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
erinhecht

Hi Danny, I do have the Layout & Nav configured with the custom page menu that I set in WP Admin: http://cogwheelproductions.com/screenshot

But for some reason this is not carrying through to the mobile menu.

 

I really do not have WPTouch installed.  The only plugin I see in my WP Admin is Akismet: http://cogwheelproductions.com/screenshot2

 

Thanks,

Erin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

When I view your site and reduce the width of the browser your NavBar and Mobile NavBar work perfectly to how you have configured them. 

 

http://d.pr/i/swEY

Therefore your issue when viewing on a mobile device is related to your site using WP Touch, is your site Multisite, the plugin could be network enabled. Either way, that is your issue, as if you click disable theme when viewing on a mobile phone, the NavBar works.

So you need to find how your site has WP Touch active if you say it isn't installed, as it clearly is. Once this has been disabled, your mobile navbar will work.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
erinhecht

Aha!  Yes you are right, WPTouch is installed at a network level.  I'm working at a university and it is a multisite installation.  Thanks for solving this - I will ask them to disable for my site.

 

Erin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

No problem :D


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Liv Kundalini
      By Liv Kundalini+
      Hi -
      Pulling my hair out over here, and would love an assist!
      Site I am building, http://www.livkundalini.com/home, has a problem with the submenu items in the nav not appearing. 
      If anyone wants to see what the Nav should look like, feel free to look in the footer on the left hand side.
      Have tried disabling Pagelines and using the twentyseventeen theme, but problem persists.
      Saw this error (pasted at the bottom of this post) displaying in the inspector, and saw discussion of Jetpack potentially being a culprit. Disabled Jetpack, but the problem persists.
      Had the hosting company even flush the server-side cache, but no avail.
      Any thoughts? Please? It's the only thing keeping me from launching this site!
      Many Thanks,
      Todd
       
      WebSocket connection to 'wss://public-api.wordpress.com/pinghub/wpcom/me/newest-note-data' failed: Error during WebSocket handshake: Unexpected response code: 403   O @ (index):7
    • russe-intensif
      By russe-intensif+
      Hi team,
      checking my site today, i'm surprised to see my MegaNav all in bottom of the pages, while it's in header.
      After getting to change it in couple of pages onto Template part (too time consuming !), i'm desperate and ask you for help :-)
      apprendre-le-russe-avec-ania.fr
      Thank you in advance !

    • Steve Webb
      By Steve Webb+
      I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.
      Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.
      I even had our host restore from a backup a few weeks ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.
      Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).
      Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.
      Can someone please help?  Not sure what else I can do here...
      Thanks in advance.
      -Matt

    • tuciudadenred
      By tuciudadenred+
      Hi everyone, what happens is that the web page metrosalarmas.com has a google tags which I have not attacked where I can look to remove those tags and be able to locate the correct ones.
    • Steve Webb
      By Steve Webb+
      I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.
      Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.
      I even had our host restore from a backup a week ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.
      Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).
      Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.
      Can someone please help?  Not sure what else I can do here...
      Thanks in advance.
      -Matt

×